dawek1 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Co o tym myślicie, ostatnio kolega powiedział mi że widział jak gość podłączył ponton pod rurę wydechową i pompowanie trwało kila sekund. To coś w stylu tego filmu tylko tam miał zrobioną przejściówkę. https://www.youtube.com/watch?v=GZDSBzx1mXc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Można kupić pompkę 12V za 50zł, która to pasuje do otworu wlotowego w pompce nożnej dodawanej do zestawu. Ja zawsze i tak targam pod pacha akumulator więc pompowanie to najmniejszy problem przy rozkładaniu się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SPIDERLING84 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Można kupić pompkę ale... można też spalinami. Na pierwszy rzut oka wydaje się to głupie. Ale jak ktoś ma gówniany ponton to czemu nie pompować z rury? Bo tak nie wypada? Swoją drogą czytałem ostatnio instrukcję albo w pontonie albo w belly boat i jednym z puntków były: nie pompować spalinami. Myślałem, że to żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Nie wierze w to co czytam,przeciez sam choćby olej zawarty w spalinach załatwi ten ponton pomijając reszte pierwiastkow jakie jeszcze zostają.To ze ponton jest byle jaki no nie znaczy żeby go jeszcze dobijac i potem wolac pomocy na wodzie jak się rozleci w najmniej oczekiwanym momencie.Pompke do materacy kupiłem w markecie za 20 zl z wejściem na zapalniczke 12v i ponton Maweric 330 stawia w kilka minut bez problemu i nieszkodliwie.Podsumowujac,radze zabierać ze sobą kolo ratunkowe na ponton pompowany spalinami.W najlepszym wypadku szkoda sprzętu który pojdzie na dno jeżeli balon rypnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawek1 Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) raz napompowałem ale po tych wszystkich komentarzach poszukałem i znalazłem lepszy sposób.Pompka 12v o bardzo dużej mocy podłączona bezpośrednio do akumulatora samochodu (wtyczka do gniazka zapalniczki się stopiła) do tego rórka od pompki nożnej i mam już dobry zestaw który w 2-3 min pompuje 2 komory i podłogę. A co najważniejsze nie musiałem wywalić kilku stówek na te pompeczkę. Dzięki za zniechęcenie (pozytywne oczywiście) Edytowane 15 Października 2015 przez dawek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 raz napompowałem ale po tych wszystkich komentarzach poszukałem i znalazłem lepszy sposób.Pompka 12v o bardzo dużej mocy podłączona bezpośrednio do akumulatora samochodu (wtyczka do gniazka zapalniczki się stopiła) do tego rórka od pompki nożnej i mam już dobry zestaw który w 2-3 min pompuje 2 komory i podłogę. A co najważniejsze nie musiałem wywalić kilku stówek na te pompeczkę. Dzięki za zniechęcenie (pozytywne oczywiście) Co to za pompka o dużej mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawek1 Opublikowano 21 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 (edytowane) Co to za pompka o dużej mocy? Mam fajny patent. Wieczorem jak będę miał chwile wrzucę zdjęcia.Ponton pompuje mi w kilka minut, tylko pilnować trzeba żeby nie było bum. Edytowane 21 Października 2015 przez dawek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Najlepiej podobno pompują auta z silnikami diesla VW Niemcy mieli doświadczenie w wykorzystaniu spalin, ale tu chyba spaliny od Trabanta byłyby jeszcze lepsze. Przy spuszczaniu powietrza można by jeszcze rybkę sobie uwędzić Kto wie może kolega na nagrodę Darwina się załapie Wątek który mnie położył i nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dawek1
Co o tym myślicie, ostatnio kolega powiedział mi że widział jak gość podłączył ponton pod rurę wydechową i pompowanie trwało kila sekund.
To coś w stylu tego filmu tylko tam miał zrobioną przejściówkę.
https://www.youtube.com/watch?v=GZDSBzx1mXc
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi