Skocz do zawartości
  • 0

Pompowanie pontonu z rury wydechowej :)

dawek1

Pytanie

Co o tym myślicie, ostatnio kolega powiedział mi że widział jak gość podłączył ponton pod rurę wydechową i pompowanie trwało kila sekund. :)

To coś w stylu tego filmu tylko tam miał zrobioną przejściówkę.

https://www.youtube.com/watch?v=GZDSBzx1mXc

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Można kupić pompkę ale... można też spalinami. Na pierwszy rzut oka wydaje się to głupie. Ale jak ktoś ma gówniany ponton to czemu nie pompować z rury? Bo tak nie wypada? Swoją drogą czytałem ostatnio instrukcję albo w pontonie albo w belly boat i jednym z puntków były: nie pompować spalinami. Myślałem, że to żart. 

• 0

Nie wierze w to co czytam,przeciez sam choćby olej zawarty w spalinach załatwi ten ponton pomijając reszte pierwiastkow jakie jeszcze zostają.To ze ponton jest byle jaki no nie znaczy żeby go jeszcze dobijac i potem wolac pomocy na wodzie jak się rozleci w najmniej oczekiwanym momencie.Pompke do materacy kupiłem w markecie za 20 zl z wejściem na zapalniczke 12v i ponton Maweric 330 stawia w kilka minut bez problemu i nieszkodliwie.Podsumowujac,radze zabierać ze sobą kolo ratunkowe na ponton pompowany spalinami.W najlepszym wypadku szkoda sprzętu który pojdzie na dno jeżeli balon rypnie.

• Like 2

• 0

:) raz napompowałem ale po tych wszystkich komentarzach poszukałem i znalazłem lepszy sposób.

Pompka 12v o bardzo dużej mocy podłączona bezpośrednio do akumulatora samochodu (wtyczka do gniazka zapalniczki się stopiła) do tego rórka od pompki nożnej i mam już dobry zestaw który w 2-3 min pompuje 2 komory i podłogę. 

A co najważniejsze nie musiałem wywalić kilku stówek na te pompeczkę.

Dzięki za zniechęcenie (pozytywne oczywiście) :D

Edytowane przez dawek1

• 0

:) raz napompowałem ale po tych wszystkich komentarzach poszukałem i znalazłem lepszy sposób.

Pompka 12v o bardzo dużej mocy podłączona bezpośrednio do akumulatora samochodu (wtyczka do gniazka zapalniczki się stopiła) do tego rórka od pompki nożnej i mam już dobry zestaw który w 2-3 min pompuje 2 komory i podłogę. 

A co najważniejsze nie musiałem wywalić kilku stówek na te pompeczkę.

Dzięki za zniechęcenie (pozytywne oczywiście) :D

Co to za pompka o dużej mocy?

• 0

Najlepiej podobno pompują auta z silnikami diesla VW ;)

Niemcy mieli doświadczenie w wykorzystaniu spalin, ale tu chyba spaliny od Trabanta byłyby jeszcze lepsze. Przy spuszczaniu powietrza można by jeszcze rybkę sobie uwędzić :D  

Kto wie może kolega na nagrodę Darwina się załapie ;)

Wątek który mnie położył i nie wiadomo czy się śmiać czy płakać....