Skocz do zawartości

Wyjazd z W-wy na szczupaki. Drużno, Dziwiszewo, Wersminia, Żarnowiec czy.... ?

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Czas na rybki :D . Mimo niepowodzeń nie można się poddawać. Planuję wyjechać w piątek wieczorem. Powrót w niedzielę w nocy. 

Biorę pod uwagę 4 możliwości. Niestety daleko. 220-350 km od Warszawy.

1. Specjalne łowisko karpiowe koło 20 hektarów

2. Płytkie jezioro 200-300 hektarów. Woda jerkowa.

3. Troll Litwa.

4. Troll Hańcza

I może Dadaj. Raczej troll

Pogoda ma być wreszcie lepsza w weekend. Opady i koniec lampy.

Plan sprecyzowany. Jadę sam nad płytką wodę nieco powyżej 150 hektarów. Wracam w niedzielę w nocy. Odległość od W-wy niecałe 300 km.

Gdyby ktoś się chciał przyłączyc to na priv zapraszam.  Spalina, elektryk, akumulatory, wielki podbierak, fura i komóra są  :D

Koszty tniemy na pół. Bez oszczędności.

I na koniec - tylko C@R.

Edytowane przez godski

• 3 tygodnie później...

Jakby ktoś wybierał sie do konca roku na Drużno i nie miał kompana, to z chęcią sie podłączę.

Nigdy tam nie byłem i chciałbym choć raz odwiedzić to łowisko, najlepiej z osoba, która je choć trochę zna i juz tam była pare razy.

Z mojej strony mogę zapewnić auto (Skoda Yeti), silniki (spalina 5KM lub nowy elektryk 45lb i nowy aku 100).

• Like 1

Potrzebna spalina i elektryk  ;) Czasami pływa staraż rybacka z lornetką i za pływanie poza torem wodnym na spalinie zakaz wstepu.

Wiem że nie wszyscy się do tego stosują a czasami przy duzym wietrze się nie da , ale przynajmniej  jak nie ma potrzeby pływajmy na elektryku  ;)

• 4 miesiące temu...

Trochę odkopuję temat - nie wybiera się ktoś w maju nad Wersminię?? Raczej druga połowa miesiąca lub początek czerwca. Chodzi mi po głowie tydzień nad tą wodą. Wyjazd z Wawy. Jeśli będą jacyś chętnie można by wziąć cały domek (4 osoby??)...

• 1 rok później...

Fajny temat Odkopałem, Może coś sie zmieniło i ktoś poleci jakies fajne-rybe wody na północ od Wa-wy gdzie jest szansa na codzien trafić +85.Drużno-terminy, wersmina-chyba umarła dziewiszewo-małe i już chyba zamknietę przynajmniej w niedziele -niet łowić można :)  Jakie znacie jeszcze ciekawe wody szczupakowe najlepiej z C&R od lini wisły na wschódi na połnoc od Wa-wy??

Na inne przynęty nie można łowić. Tylko przynęta gumowa z jednym hakiem. Bez dozbrojek, bez blach, bez woblerów

Niestety masz rację zadzwoniłem do właściciela żeby potwierdzić Twoje info.

Właśnie się tam wybierałem żeby połowić i nie bardzo mam po co (:

Jak tu żyć i na co łowić...

Zakaz łowienia na cokolwiek co ma kotwice. A łowisko fajne na jerki.

• 2 tygodnie później...
  • 4 lata później...