Skocz do zawartości

Wyjazd z W-wy na szczupaki. Drużno, Dziwiszewo, Wersminia, Żarnowiec czy.... ?

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Powinien być  zakaz  zabierania ryb  przez 10 lat a dla mnie nawet dużej ,to by było..

Ja do Samsieczna mam 230km,spoko właściciel jest nie pozwala zabierać ryb  ,średni przedział to 6-10 szczubli w tym 2-4 70-90 na dzień , na samą myśl nie mogę się doczekać,

Ja mam dużo dalej. Ale faktycznie. Szwecją pachnie.

A może Piaseczno? Piekne pstragi, palie i sumy.. Szczupaki tez sie trafiają...

Myślałem. To też koniec świata ode mnie. I ja bardziej szczupakowiec jestem.

Ja we wrzesniu ubieglego roku trafilem na Piasecznie palie 74 cm. Wrazenie niesamowite. A poza tym kilka teczakow 40+, szczupak 60+ i jeden odjazd nie do zatrzymania... Jak na jeden dzień plywania z lekkim zestawem jerkowym, wygodna i czystą łodzią z elektrykiem oplata (120 pln) nie wydaje się wygorowana.

• Like 1

Ja we wrzesniu ubieglego roku trafilem na Piasecznie palie 74 cm. Wrazenie niesamowite. A poza tym kilka teczakow 40+, szczupak 60+ i jeden odjazd nie do zatrzymania... Jak na jeden dzień plywania z lekkim zestawem jerkowym, wygodna i czystą łodzią z elektrykiem oplata (120 pln) nie wydaje się wygorowana.

Bo nie jest. Ale nie tego szukam. Poza tym daleko.

Ja polecam Żarnowiec.. Nie mam jeszcze rozpracowaniu tej wody ale coś mnie tam ciągnie mimo prawie 300km jakie mam do przejechania. Duża woda o wielkim potencjale, dostęp praktycznie tylko z łodzi. Można a raczej trzeba pływać na spalinie!

Edytowane przez lukson

To niech to będzie drogie. 50 -100 zł za dzień i 100% C@R.

I nie piszcie że to niesprawidliwe. Jeden jeździ nowym SLK i lata prywatnym odrzutowcem a drugi... . Życie.

Przelicz sobie Szwecję. Tydzień to 1500-2500 zł ze wszystkim. Dniówka 200-300 zł.

100% racji, ja doszedlem do wniosku ze chyba lepiej pojechac raz w roku do tej Szwecji niz lowic na naszym bezrybiu PZW

Ja polecam Żarnowiec.. Nie mam jeszcze rozpracowaniu tej wody ale coś mnie tam ciągnie mimo prawie 300km jakie mam do przejechania. Duża woda o wielkim potencjale, dostęp praktycznie tylko z łodzi. Można a raczej trzeba pływać na spalinie!

pływałem po żarnowieckim na spalinie 2KM i na elektryku 45lbs. Wg mnie dużo zależy tam od wiatru, jak nie ma dużych fal to jest ok, jak są fale to potrzeba dużej łódki bo moc potrzebna aby szybko uciekać do brzegu. na moje dw wypady na Żarnowieckie nie trafiłem szczupaka a tylko okonie. Do tego ceny za trolling najniższe nie są

Może ktoś jest chętny? Samemu nie bardzo chcę mi się gonić.

Spalina, elektryk i akumulatory są. Pojemna fura również.

Jedziemy z kumplem na Wiartel na weekend 9-11 października. Mamy rezerwację domku z 3-ma pokojami więc dla dwóch to dużo za dużo więc jeżeli chcesz łowić z nami to zapraszam. 

100% racji, ja doszedlem do wniosku ze chyba lepiej pojechac raz w roku do tej Szwecji niz lowic na naszym bezrybiu PZW

Chyba, to dobre słowo.

W żadnym razie nie pozwoliłbym sobie, na zamiennie porzucenie wody otwartej (w kraju), dla tygodnia w rybnym łowisku zagranicznym.

A co po tym "raz w roku"? Fotel i poszukiwania masła w maśle? ;)

Edytowane przez popper

Jedziemy z kumplem na Wiartel na weekend 9-11 października. Mamy rezerwację domku z 3-ma pokojami więc dla dwóch to dużo za dużo więc jeżeli chcesz łowić z nami to zapraszam. 

Ciekawe.

Kiedyś super łowisko. A dzisiaj?

Jutro podejmę ostateczną decyzję.

Mam przed sobą 2 kompy.

Na razie skończyłem . Rzygam tym wszystkim po kilku dniach.

W sumie nie wiem jeszcze gdzie jadę.

Wszędzie 3 stówki a sam pewnie pojadę. Najwcześniej o 20.00 

Chyba Dadaj. Albo to Samsieczno

Widzę że w sobotę i w niedziele ma powiać... . 

Edytowane przez godski
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Padło tyle miejscówek że nie mam pojęcia co wybrać,a szykuje się  wolny  weekend i chętnie wyskoczyłbym  na pewne szczupaki może być to nawet komercja.Może ktoś pomoże coś wybrać....(szkiery odpadają tak jak kolega napisał<za daleko na weekend) :)  pozdrawiam