Leszczu Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Gdzie mogę znaleźć okonie na żwirowni? Nie podaje charakterystyki mojego łowiska, ponieważ chodzi mi o miejsca typowo książkowe. Czy okoni szukać przy trzcinach czy raczej w toni? Jeśli chodzi o gabaryty ryb to tak gdzieś 15cm+, ponieważ chcę się tych ryb nałowić do syta po już 4 nieudanych wyprawach na szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Grubego okonia szukaj na głębokim. Frytki 15+ kręcą się tam i siam -musisz znaleźć. Połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 15+? Nie męcz frytek. Jak masz ładną żwirownię to na pewno jest też ładny okoń. Weź Predatora 3 w naturalnym kolorze na lekkiej główce i wlecz po dnie. Jak jest dużo roślin to nad nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Podłączam się pod pytanie kolegi, z tym wyszczególnieniem, że woda w zbiorniku jest krystalicznie czysta (czasami tylko czysta np. po opadach deszczu) głębokość żwirowni jest znaczna z dużymi różnicami tj. są półki, są też wypłycenia jednak niedostępne z brzegu. Podłoże jest częściowo usłane roślinnością, częściowo twarde.Sądzę, że napewno sprawdzi się stosowanie selektywnych przynęt i tutaj stawiam na gumy. Warto szukać grubych okoni w najgłębszych miejscach przekraczających 10 i więcej metrów o twardym dnie czy lepiej skupić się na obławianiu podwodnych, płytszych łąk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Kiedyś pisałem z jednym z użytkowników forum m.pl, który pochodzi z Międzyrzeca. Łowił tam okonie z łódki i naprawdę chwalił ten zbiornik. Jest jeszcze Jacek_bp na tym forum, który od czasu do czasu tam jeździ, może się wypowie. Jeżeli znajdę wiadomość w której coś ciekawego jest to postaram się to przekazać. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi