grunwald1980 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) co wy na to ? zaskoczeniem dla mnie jest drugi film 1.0 silnik , dynamika i szybkosc Edytowane 6 Października 2015 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) Te 222 to ze sporej górki. Ciekawe ile pożyje i kiedy turbinki polecą?Poza tym spalanie przy 140-160 km/h mnie interesuje. Edytowane 6 Października 2015 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 6 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) Czytałem na forum Forda że dość żywotne są Jednak chyba lepiej jak pojemność jest większa, 1.5 to chyba minimum do aut 1200-1600 kg? Edytowane 6 Października 2015 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Pożyją swoje krótkie życie i umrą.... A Kowalski zapłaci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flpbl Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) Jakiś czas temu rozważałem kupno tego silnika. Ostatecznie zdecydowałem się na 1.6 duratec. Przed wyborem przejechałem sie jeszcze 1.6 ecoboostem. W porównaniu do duratec to niebo, a ziemia jeśli chodzi o elastyczność. O wiele przyjemniej jeździ się ecoboostem, ale rozumiem obawy związane z żywotnością bo sam się tym kierowałem. Natrafiłem na jedno z forum opisujące awaryjność ecoboosta: http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=175133. 17 stron postów. Na samym początku opisana awaria silnika, która chyba została naprawiona, i na kolejnych stronach tylko opisy co się "na pewno" zepsuje w przyszłości... Na ostaniej stronie post podsumowujący wszystkie wypowiedzi. Edytowane 7 Października 2015 przez flpbl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Pozytywna to niespodzianka w srodowy poranek, wiedziec, ze jeszcze ktos kupuje Fordy. Mowie o osobach prywatnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Pozytywna to niespodzianka w srodowy poranek, wiedziec, ze jeszcze ktos kupuje Fordy. Mowie o osobach prywatnych Tak - zawsze można pozytywnie się zaskoczyć i kupić VW- bezawaryjne, najlepsze i eko. Danielu jeśli nie użytkujesz/ nie jesteś z branży i w temacie to nie powielaj nieaktualnych sloganów, już trochę lat minęło od dużych zmian w motoryzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Tak - zawsze można pozytywnie się zaskoczyć i kupić VW- bezawaryjne, najlepsze i eko. Danielu jeśli nie użytkujesz/ nie jesteś z branży i w temacie to nie powielaj nieaktualnych sloganów, już trochę lat minęło od dużych zmian w motoryzacji. Bez wnikania w branzowosc kazdego z nas Rocznie mam okazje pojezdzic, posiedziec, poogladac, podotykac, porownac okolo 1000 samochodow osobowych. Rozne modele, rozne wersje . Szeroki przekroj.Taka mam prace.Mowie o samochodach osobowych, uzywanych.Auta maja od 6 do 24 miesiecy - wiek.Starszych nie ogladam. Mam porownanie jak wyglada wnetrze rocznego forda, rocznego opla, citroena, skody. Z kontaktow z ludzmi z branzy z najwiekszego rynku w Europie, wiem ciut wiecej "co w trawie piszczy".Tyle w temacie tego co kto moze wiedziec Duze zmiany w motoryzacji to proces nieustanny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Tak - zawsze można pozytywnie się zaskoczyć i kupić VW- bezawaryjne, najlepsze i eko. Danielu jeśli nie użytkujesz/ nie jesteś z branży i w temacie to nie powielaj nieaktualnych sloganów, już trochę lat minęło od dużych zmian w motoryzacji.Daniel od lat prowadzi biznes samochodowy. Źle trafiłeś.A co do wyglądu wnętrza to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Silnik z małą pojemnością + potrzeba wchodzenia na wysokie obroty żeby go trochę ścignąć= wir w baku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Bez wnikania w branzowosc kazdego z nas Rocznie mam okazje pojezdzic, posiedziec, poogladac, podotykac, porownac okolo 1000 samochodow osobowych. Rozne modele, rozne wersje . Szeroki przekroj.Taka mam prace.Mowie o samochodach osobowych, uzywanych.Auta maja od 6 do 24 miesiecy - wiek.Starszych nie ogladam. Mam porownanie jak wyglada wnetrze rocznego forda, rocznego opla, citroena, skody. Z kontaktow z ludzmi z branzy z najwiekszego rynku w Europie, wiem ciut wiecej "co w trawie piszczy".Tyle w temacie tego co kto moze wiedziec Duze zmiany w motoryzacji to proces nieustanny Wątek nie zaczął się od opisywania wnętrza a od silnika eco bost - i mój post nawiązywał to kwesti technicznych silnika- pojeżdzenie, poglądanie, podotykanie i porównanie samochodów ma się nijak do praktyki serwisowej/mechanicznej silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) Wątek nie zaczął się od opisywania wnętrza a od silnika eco bost - i mój post nawiązywał to kwesti technicznych silnika- pojeżdzenie, poglądanie, podotykanie i porównanie samochodów ma się nijak do praktyki serwisowej/mechanicznej silników.A moj wpis odnosil się do osob prywatnych biorących pod uwage zakup samochodow marki Ford. Bez względu na to czy to galaxy, cmax czy fiesta. Diesel czy benzyna. Nie twierdzę że to zle auta.ani gorsze, czy bardziej awaryjne od konkurencji. Prosze nie interpretowac tak mojej wypowiedzi. Marka , ktora prowadzi taka a nie inna polityke handlowa z pewnością jest swiadoma skutkow owych wyborow.Wystarczy zobaczyc statystki z rynku niemieckiego w zakresie rejestracji fabrycznie nowych fordow mondeo przez osoby prywatne i odnieść to do takich samych statystyk konkurencyjnych modeli w tym segmencie. Mam nadzieje, ze sobie wyjasnilismy wszystko w kwestii fordziakow i innych. Chronmy jerkbait.pl przed moto branza Milego dnia! Edytowane 7 Października 2015 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) A moj wpis odnosil się do osob prywatnych biorących pod uwage zakup samochodow marki Ford. Bez względu na to czy to galaxy, cmax czy fiesta.Diesel czy benzyna. Nie twierdzę że to zle auta.ani gorsze, czy bardziej awaryjne od konkurencji. Prosze nie interpretowac tak mojej wypowiedzi. Marka , ktora prowadzi taka a nie inna polityke handlowa z pewnością jest swiadoma skutkow owych wyborow.Wystarczy zobaczyc statystki z rynku niemieckiego w zakresie rejestracji fabrycznie nowych fordow mondeo przez osoby prywatne i odnieść to do takich samych statystykkonkurencyjnych modeli w tym segmencie. Mam nadzieje, ze sobie wyjasnilismy wszystko w kwestii fordziakow i innych. Chronmy jerkbait.pl przed moto branza Milego dnia! I to wystarczy - mając do czynienia z dużą ilością używanych samochodów wiesz jak wygląda ich usterkowość.Porównanie rynku rejestracji nowych samochodów w Germani a w Polsce to... po prostu nie da się tego porównywać. Miłego pozdrawiam. ps. osobiście nie cierpię jak ktoś zaczyna tematy związane z moto na forum ale to pewnie przez skrzywienie zawodowe. Tu chcę tylko czytać o rybkach. Edytowane 7 Października 2015 przez covent 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 7 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) Guzu zazdroszcze ci pracy .Szczerze.Troche odbiegajac od tematu to vw ma problem.https://www.google.pl/#q=problemy+koncernu+vw Edytowane 7 Października 2015 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) Guzu zazdroszcze ci pracy .Szczerze. edit Edytowane 7 Października 2015 przez covent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi