MaxFenix Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Niestety niemiła przygoda mnie spotkała dzisiaj. W sklepie jpangler.com postanowiłem kupić nowego 15' luviasa 2004H, operacja i płatność poprzez paypal przebiegłą sprawnie. Po godzinie dostaję takiego oto maila: Hello Important notification. My website or PAYPAL is maybe hacked. I received order but payment was never received to my accountSo I contacted PAYPAL support and they said payment is made to different paypal user. Please claim to PAYPAL to cancel your payment immediately. I will get back to you for more information as soon as I received reply from PAYPAL I am sorry for the inconvenienceBest RegardsKazu Sprawdziłem transakcję na paypal i faktycznie płatność poszła na jakieś dziwne konto dreamzjessica@gmail.com.Dzwoniłem do nich ale niestety transakcja ma status zakończonej i nie da się jej cofnąć. Jedyne co mogę zrobić to zgłosić problem do centrum rozstrzygania sporów w paypal. Kogoś spotkało coś podobnego? Mam szansę na odzyskanie pieniędzy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Moim zdaniem paypal zwroci pieniadze. O ile nie gwarantuje zgodnosci zawartosci przesylki (poza ebay) z zamowieniem. O tyle brak wysylki - a tu chyba bedzie taki przypadek, powinien oznaczac zwrot kasy. Pytanie ile nerwow i czasu to bedzie kosztowalo. Wspolczuje. Slaba akcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 pewnie to trochę potrwa, ale myślę, że kasę odzyskasz bez problemu, a jeśli poszło przez kartę kredytową, to tam masz dodatkowe ubezpieczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxFenix Opublikowano 7 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Napisałem maila do dreamzjessica@gmail.com z prośbą o odesłąnie pieniędzy. Dostałem taką oto odpowiedź: "Yes I will refund. Weird . But u need to remove dispute . My account limited ." Zadzwoniłem do paypala ponownie, prosili bym nie anulował roszczenia, ponieważ wtedy oszust będzie miał odblokowane konto i wyprowadzi pieniądze a ja ponownego roszczenia nie będę mógł złożyć.Sprawa wygląda tak, że dreamzjessica@gmail.com ma dwa dni na przesłanie numeru przesyłki z kołowrotkiem, jeżeli tego nie zrobi w ciągu 10 dni pieniądze wracają na moje konto. Jeżeli wyśle mi "cegłę" będę musiał złożyć roszczenie o towar nie zgodny z opisem... wtedy pewnie się sprawa przeciągnie Muszę zamówić tego luviasa gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 (edytowane) Możesz spać spokojnie i o nic się nie martwić (PayPal to solidna i ... droga firma ), przeprowadzić standardową procedurę roszczenia/zwrotu pieniążków w PayPal i na 100% wszystko wróci do Ciebie. Kilkukrotnie kupowałem różne rzeczy od Chińczyków - jedni przysyłali, inni nie, ale w tym wypadku zawsze otrzymywałem zwrot gotówki, nawet gdy otrzymywałem fikcyjne numery przesyłek. Jeśli dobrze pamiętam samo wydanie numeru przesyłki przez sprzedającego z niczym konkretnym się nie wiąże i pomimo tego ciągle w PayPalu musi być założony spór. Jeśli przesyłka nie dojdzie w określonym czasie lub dojdzie cegła wówczas i tak jest on rozstrzygany na Twoją korzyść. Należy tylko skrupulatnie pilnować terminów. Ogólnie pod tym kątem PayPal ma u mnie ocenę idealną! Problemem może być jedynie chwila bez gotówki... Edytowane 7 Października 2015 przez Maciek_7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Możesz spać spokojnie i o nic się nie martwić (PayPal to solidna i ... droga firma ), przeprowadzić standardową procedurę roszczenia/zwrotu pieniążków w PayPal i na 100% wszystko wróci do Ciebie. Kilkukrotnie kupowałem różne rzeczy od Chińczyków - jedni przysyłali, inni nie, ale w tym wypadku zawsze otrzymywałem zwrot gotówki, nawet gdy otrzymywałem fikcyjne numery przesyłek. Jeśli dobrze pamiętam samo wydanie numeru przesyłki przez sprzedającego z niczym konkretnym się nie wiąże i pomimo tego ciągle w PayPalu musi być założony spór. Jeśli przesyłka nie dojdzie w określonym czasie lub dojdzie cegła wówczas i tak jest on rozstrzygany na Twoją korzyść. Należy tylko skrupulatnie pilnować terminów. Ogólnie pod tym kątem PayPal ma u mnie ocenę idealną! Problemem może być jedynie chwila bez gotówki......i bez kolowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Fakt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Mógłbyś z grubsza opisać jak wyglądała transakcja PayPal? Dostałeś od sprzedawcy adres e-mail do zapłaty czy zostałeś z jego strony automatycznie przekierowany na stronę PayPala? Jestem ciekaw w którym momencie doszło do podmiany odbiorcy płatności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxFenix Opublikowano 7 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Z jego strony zostałem automatycznie przekierowany na stronę PayPala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Mógłbyś z grubsza opisać jak wyglądała transakcja PayPal? Dostałeś od sprzedawcy adres e-mail do zapłaty czy zostałeś z jego strony automatycznie przekierowany na stronę PayPala? Jestem ciekaw w którym momencie doszło do podmiany odbiorcy płatności.Włam na stronę i podmiana adresu email w module płatności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Włam na stronę i podmiana adresu email w module płatności.Nie znam tego sklepu, ani jego obrotow.Ciekawe ilu jest poszkodowanych. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 oj nie mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxFenix Opublikowano 8 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Dostałem takiego oto maila od jpangler.com: "Hello Maksymilian The problem will be solved by PAYPAL. Your payment is made to somebody's paypal account.I don't know how this happened but I will receive the payment from PAYPAL. I will ship your Luvias 2004H this afternoon about 5 hours later from now. EMS numberEJ4.... EMS tracking sitehttp://www.post.japanpost.jp/int/ems/delivery/index_en.html Best RegardsKazu" Dziwne. Pan z PayPala zapewniał, że to ja dostanę zwrot pieniędzy. Pozostaje czekać i mieć nadzieję, że koresponduję z Kazu a nie oszustem a w paczce będzie kołowrotek a nie cegła... Ktoś już płacił cło i vat od cegły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Ktoś już płacił cło i vat od cegły? Do trzech sztuk nie ma cła i vatu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Jak klinkierowa to do dwóch szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Kazu na pewno nie jest oszustem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxFenix Opublikowano 8 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) Nie twierdzę, że Kazu jest oszustem. Ja i moi znajomi robiliśmy u niego zakupy i zawsze było ok. Edytowane 8 Października 2015 przez MaxFenix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 nie załapałem "koresponduję z Kazu a nie oszustem" sorrki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxFenix Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Kołowrotek do mnie dotarł a Kazu otrzymał pieniądze od Paypal. Temat można zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi