bazyloss Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 no magia po prostu, polecam 14:15 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 minecjusz Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 WD40 polecam do smarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joza67 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 No super ale o cenie to aż boję się pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dragster Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 10 950 € Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 no magia po prostu, polecam 14:15 A w 15:00 mamy kontrolę, dmuchamy i jest dopiero wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fafka90 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 bajka:) ale i cena kosmos:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 8 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 ceny wcale nie są kosmos (w porównaniu z podobnymi konstrukcjami) np. taką łódkę dostaniesz trochę poniżej ceny " gołego" Lindera 400 http://kapitan.ua/product/aljuminievaja-lodka-runner-sport-400scb-baze/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meme174 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 no magia po prostu, polecam 14:15 Kamil a nie wiesz czy w cenie jest nieusamodzielniający się barek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 8 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 w cenie jest wszystko, co potrzebne dla zdrowia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 i do tego film C&R (14:30 i 151:15) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Są tutaj posiadacze modelu Finval 475 Evo DC albo SC gdzieś na pomorzu ? Fajnie by było zobaczyć na żywo tą łódź. Może na przyszły rok na urodziny sobie sprawię, a dobrze by było pogadać a może i bym wcisnął się na wyprawę wędkarską zobaczyć jak to na wodzie "się ma". P.S. Mam bardzo dobre wyroby z dzika itp oraz trunki, zawsze się odwdzięczam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Są tutaj posiadacze modelu Finval 475 Evo DC albo SC gdzieś na pomorzu ? Fajnie by było zobaczyć na żywo tą łódź. Może na przyszły rok na urodziny sobie sprawię, a dobrze by było pogadać a może i bym wcisnął się na wyprawę wędkarską zobaczyć jak to na wodzie "się ma". P.S. Mam bardzo dobre wyroby z dzika itp oraz trunki, zawsze się odwdzięczam Wprawdzie mam wersje rumplową ale znam ludzi, którzy mają i SC i DC, mam z nimi kontakt i wszystkie na wodzie sprawują się wyjątkowo dobrze. Jest super stabilna i wrecz rewelacyjnie plywa po duzych falach. Problem polega na tym, ze wszyscy ktorych znam są z moich okolic - czyli lubuskie/wielkopolskie Na żywo jak się ogląda te łodzie, trudno się do czegokolwiek doczepić. Jakość wykonania jest, mozna powiedziec, perfekcyjna Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2024 A jak z przyczepami, wszyscy mają te liner/multiliner czy idzie na jakichś zwykłych przyczepkach to wodować ?Jednak te 700kg będzie do zwodowania, a czasami np. na J. Żarnowieckim wody braknie i trzeba spychać, trochę nie wyobrażam sobie spychania tylu kg Chyba, że przyczepa rzędu "30k brutto" załatwi to i nawet w miarę lekko się spycha taki ładunek do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 (edytowane) A jak z przyczepami, wszyscy mają te liner/multiliner czy idzie na jakichś zwykłych przyczepkach to wodować ?Jednak te 700kg będzie do zwodowania, a czasami np. na J. Żarnowieckim wody braknie i trzeba spychać, trochę nie wyobrażam sobie spychania tylu kg Chyba, że przyczepa rzędu "30k brutto" załatwi to i nawet w miarę lekko się spycha taki ładunek do wody.Przyczepa Pega Multiliner to druga najlepsza rzecz jaką kupilem w zyciu. Moze trzecia, bo pierwszą jest odkurzacz do liści Stihl [emoji23] Jak mnie zona zostawi, albo ja ją to sie z nim ozenie. Mialem wczesniej przyczepe Suski ale to byla mordęga. Szczegolnie przy sciąganiu lodzi z wody przy jakims wietrze. Trzeba było łodke zawsze kilka razy poprawiać, zeby sie rowno ustawila. Na Pedze raz, ze nie musze praktycznie do wody wjeżdżać, dwa -slip moze być zupełnie plaski, trzy - wciąganie łodki robie bez napinki, jedną reką i zawsze wjedzie idealnie prosto. Czetry, jakosc wykonania Pięc, jakośc prowadzeniaSzesc, jakosc uzytych rolek …. Itd itd No i z multilinera zepchniesz te 700 kg jedną ręką Jak to nie jest dla Ciebie wydatek, ktory zrujnuje twoj budzet to moim zdaniem warto, na prawde warto. Moj kokega, ktory ma finvala i kupil przyczepe Mers - czy jakos tak, bo chcial zaoszczedzic przy zakupie, wlasnie ją sprzedaje i zamowil Pege. Taka to wlasnie oszczednosc byla …. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 24 Kwietnia 2024 przez kruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Przyczepa Pega Multiliner to druga najlepsza rzecz jaką kupilem w zyciu. Moze trzecia, bo pierwszą jest odkurzacz do liści Stihl [emoji23] Jak mnie zona zostawi, albo ja ją to sie z nim ozenie. Mialem wczesniej przyczepe Suski ale to byla mordęga. Szczegolnie przy sciąganiu lodzi z wody przy jakims wietrze. Trzeba było łodke zawsze kilka razy poprawiać, zeby sie rowno ustawila.Na Pedze raz, ze nie musze praktycznie do wody wjeżdżać, dwa -slip moze być zupełnie plaski, trzy - wciąganie łodki robie bez napinki, jedną reką i zawsze wjedzie idealnie prosto.Czetry, jakosc wykonaniaPięc, jakośc prowadzeniaSzesc, jakosc uzytych rolek …. Itd itdNo i z multilinera zepchniesz te 700 kg jedną ręką Jak to nie jest dla Ciebie wydatek, ktory zrujnuje twoj budzet to moim zdaniem warto, na prawde warto. Moj kokega, ktory ma finvala i kupil przyczepe Mers - czy jakos tak, bo chcial zaoszczedzic przy zakupie, wlasnie ją sprzedaje i zamowil Pege. Taka to wlasnie oszczednosc byla …. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWłąśnie miałem w myślach przyczepę Meers, także super, że sam o niej wspomniałeś Cały zestaw to spora kwota i szukam w sumie "oszczędności', ale przyczepa to w sumie jedna z ważniejszych rzeczy. Włąśnie zależy mi na sprawnych wodowaniu/wciąganiu jak slip jest płaski, mało wody, np. na Żarnowcu jest trochę wody i poziom wody taki sam od slipu do pomostu, także tutaj dla mnie to priorytet, a więc postanowione Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 (edytowane) Ktoś napisze ile taka przyczepa liner/multiline mniej więcej kosztuje pod taką 5m łódź? Edytowane 24 Kwietnia 2024 przez Tommek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Ktoś napisze ile taka przyczepa liner/multiline mniej więcej kosztuje pod taką 5m łódź?Nie wiem ile w tej chwili ale pewnie Multiliner ma trójkę z przodu w cenie - najlepiej zadzwonić. Oni są dystrybutorem w Polsce https://yamaboats.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Jest konfigurator na stronie, wpisz w google : Finval konfigurator i wszystko będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 A jak z przyczepami, wszyscy mają te liner/multiliner czy idzie na jakichś zwykłych przyczepkach to wodować ?Jednak te 700kg będzie do zwodowania, a czasami np. na J. Żarnowieckim wody braknie i trzeba spychać, trochę nie wyobrażam sobie spychania tylu kg Chyba, że przyczepa rzędu "30k brutto" załatwi to i nawet w miarę lekko się spycha taki ładunek do wody. Ciężar tej łodzi to minimum 1000 kg bez przyczepy oczywiście i to minimum .Jak będzie całkowicie wyposażona to będzie to raczej koło 1100 1200 kg .Taki ciężar trzeba brać pod uwagę przy wyborze przyczepy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Ciężar tej łodzi to minimum 1000 kg bez przyczepy oczywiście i to minimum .Jak będzie całkowicie wyposażona to będzie to raczej koło 1100 1200 kg .Taki ciężar trzeba brać pod uwagę przy wyborze przyczepy .A masa własna przyczepy ? TO już dawno DMC przyczepy przekroczy Finval 475 EVO 510kg + silnik 150kg + paliwo/aku/dziobówka niech będzie te 100kg i jakieś duperele.Dlatego właśnie pytam jak z przyczepami, nie mam nikogo w okolicy, będę musiał chyba zrobić rundkę 400-500km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2024 (edytowane) Ciężar tej łodzi to minimum 1000 kg bez przyczepy oczywiście i to minimum .Jak będzie całkowicie wyposażona to będzie to raczej koło 1100 1200 kg .Taki ciężar trzeba brać pod uwagę przy wyborze przyczepy .. A jak Ty to wyliczyles ze ciezar tej lodzi podczas transportu to „minimum 1000 kg” ? Jesli sama lodz, zalozmy w wersji DC, wazy 500 kg to co tam ma jeszcze ważyć dodatkowe 500 ? Ja mam przyczepe DMC 1150, znajomego z wagą najazdową, wiec kilka razy sprawdzałem ile caly zestaw waży i tylko raz jak jechalismy do szwecji i na lódce był caly nasz majdan udało mi sie przekroczyc dmc przyczepy. Moja lodka to wprawdzie wersja tiller wiec wazy, z tego co pamietam, 430 kg.- silnik - 120 kg- dziobowka - 40 kg- paliwo - 50 kg- akumulatory 3x - 60 kg - echosondy, przynety, pierdoly - niech bedzie - 30 kg Wszystko razem - 730 kg Tak sie zastanawiam jakie wyposazenie jeszcze musialbym wsadzic, zeby dobić do tony…… Jak kolega wezmie wersje dc i wiekszy silnik to lacznie bedzie mial 120-140 kg wiecej. Wtedy trzeba zamowic przyczepe DMC 1300 i z palcem w przyslowiowej d … sie zmiesci. A czy to jest dmc 1150 czy 1300 jeden czort. I tak trzeba prawo jazdy robic Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk kg Edytowane 25 Kwietnia 2024 przez kruz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Skąd to wziąłem ? z doświadczenia.Nie mam zamiaru nic ci udowadniać ,po prostu wiem bo tym się zajmuję od kilku lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2024 (edytowane) Skąd to wziąłem ? z doświadczenia.Nie mam zamiaru nic ci udowadniać ,po prostu wiem bo tym się zajmuję od kilku lat .Uwielbiam tego typu odpowiedzi. Wiem, bo wiem, bo mam doswiadczenie. W dodawaniu, jak widać, marne Proponuje, zanim zaczniesz wprowadzac ludzi w bład, zająć sie troche matematyką Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 25 Kwietnia 2024 przez kruz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bazyloss
no magia po prostu, polecam 14:15
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi