Skocz do zawartości

Dylematy wyboru wędki Warpa81

warpa81

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrał bym millenium masz więcej możliwości jeśli chodzi o stosowane główki. Czasami polowisz lekką a czasami założysz ciężką żeby przeczesac dno. Fajne patyki jak za tą cenę. Niech się wypowiedza koledzy którzy testowali te kije. Ale nihonto wydaje mi się za słaby jak na twoje łowienie w rzece.

Dzięki za pomoc, mam mały dylemat, bo nie wiem czy pełny blank czy wklejka. Ostatnio okazyjnie zakupiłem kij dragon mystery xt zander 225 5-25g z wymiennym końcówkami. Kija jeszcze nie testowałem, a słyszałem różne opinie. Kij  typowo pod sandacza ,stara seria. Ponadto posiadam team dragona silver edition 270 10-28g. Jak wezmę wklejkę to będzie trzeci kij o podobnej gramaturze.Kij mikado nihonto już miałem w posiadaniu również tt zander  ale 260 >22g. Niby blank taki sam jak w inazumie, tylko osprzęt inny,. Średnio mi się sprawdził, ale krótsza wersja na łódz może być strzałem w dziesiątkę. 

Witam miałem oba kijki i bardziej leżał mi mikado lekki bardziej czuły (moim zadaniem) i o wiele bardziej poręczny choć bardzo łatwo złamać szczytową część (3 razy już to się stało) choć ciężko się przestawić psychicznie (sprawia wrażenie słomki która zaraz się połamie) wolę jego od dragona. Power Jig'a sprzedałem a na jego miejsce kupiłem okumę black rock a mikado został do dziś ;)

nihonto tt zander 210/18 czy dragon millenium power jig 240 5-25

Szukam kija pod sandacza, woda  rzeka Nogat  Kanał Elbląski, Zalew Wiślany, głównie łódź. Proszę o opinie.

Mam tego tt zandera. Łowię nim okonie na narwi. Nie jest to sandaczowa szczotka. Zapomnij o agresywnym podbijaniu. Twoich łowisk nie znam także nie wiem czy będzie to dobry wybór dla Ciebie. Używam główek 3-12 g  z 3 calowymi gumami. Kij ma głębokie ugięcie. 

Mileniuma bym sobie darował. Ciężki i pałowaty jak dla mnie.

Napisz może jak i na jakie przynęty łowisz.

Może np. inazuma 214/22g . To chyba najdelikatniejsza z inazum.

Jednak rezygnuje z powyższych i zdecyduje się chyba na kupno Konger Stallion Zander Jig 227/8-28g. Bardzo wychwalają ten kij, ale to znowu wklejka. Przynęty na które łowie to 3-4calowe gumy na główkach 10-20g. Woda Zalew Wiślany 2-4m, Kanał Elbląski 2-5m, rzeka Nogat 2-5m. Metoda opadu- dopiero się uczę.

Witam szukam kija pod sandacza i nie tylko na lekko. Proszę o opinie.Woda Kanał Elbląski, Martwa Wisła, Rzeka Nogat, Drużno, głównie z łodzi. Przynęty pod  sandacza główki 10-20g plus guma 3,4", szczupak 5-10g +guma 3,4". Do cięższego łowienia posiadam dragon millenium jerk 198/14-35g.  Dzięki za opinie.Pozd

Wybrałem trzech faworytów:

1.KONGER STALLION Zander Jig 227/8-28

2.Wędka Mikado Inazuma X-Plode Zander 198/22g

3.WĘDKA DRAGON VIPER PRO - JIG 25 2,13m / 6-25g

Edytowane przez warpa81

Miałem millenium super fasta - pod bolenia i o ile blank był fajny i ogólnie kij mi się sprawował bardzo dobrze to nie ścierpiałem tego uchwytu. brr pogoniłem go szybko, ale jeżeli chodzi o parametry to kij polecam. Nihonto nie miałem ale miałem inazume do 22g szpada straszna, spokojnie ogarniała 25gr + guma. kij fajny uchwyt skss spoko tylko, że nie wytrzymał spotkania z drzwiami samochodu :D ale polecam.