Pride Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) Witam, od dłuższego czasu pracowałem nad "nowym" typem steru- wypukłym. Nie wiem czy ktoś już go stosował i czy dostępny jest w jakichś seryjnych woblerach- nie jestem z rynkiem bieżąco.Co myślicie o pracy przy takim sterze? Mnie wydaje się co najmniej godna uwagi.Wobler z normalnym sterem zasuwał zwykłym X-sem, jak pracuje teraz- widać na filmiku ps. wobler jest brzydki i ma uszkodzoną powłokę, model testowy, nie zwracajcie na to uwagi. Edytowane 9 Października 2015 przez Pride 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Mi się bardzo podoba Jak będzie wersja pstrągowa z takim sterem to będę chętny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 SUPPPPPEEEEEERRRRR !!!!! Świetna praca, prawie jak wahadło.Sam zaraz na próbę wstawię sobie do pstrągowych i na zandera do wolnego trollingu. Jak zrobiłeś to wgłębienie (wypukłość) na sterze? Na gorąco??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Dziękuję za pochlebne opinie, zwłaszcza, że poświęciłem sporo czasu tej konstrukcji Zrobienie takiego steru jest bardzo proste.1. Bierzemy miękką deskę i śrucinę z łożyska.2. Młotkiem uderzamy w śrucinę tak żeby w desce powstało wgłębienie.3a. Ustawiamy ster nad wgłębieniem, na niego kładziemy śrucinę i pewnym uderzeniem młotka robimy odpowiedni kształt.3b. Bierzemy śrubę o takiej zaokrąglonej główce (nazwa wypadła mi z głowy), przystawiamy do steru i uderzamy w jej koniec młotkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 fajnie pracuje:)z tym "od dłuższego czasu pracowałem nad "nowym" typem steru" to żart? mi osobiście to wygląda na wklęsły włożony odwrotnie:) to nie zmienia faktu, że trzeba popróbować - bardzo lubię takie lusterkowanie... można próbować ratować beznadziejne woblery! dzięki za ciekawy pomysł, zobaczymy co wyjdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 z tym "od dłuższego czasu pracowałem nad "nowym" typem steru" to żart? mi osobiście to wygląda na wklęsły włożony odwrotnie:)W tych słowach chodziło mi o to, że przerobiłem wiele innych sterów, które mnie nie usatysfakcjonowały kwadratowe, pięciokątne itd...Kiedyś coś więcej o tym napiszę i nagram trochę filmików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Jakbyś osiągnął tą samą ale drobniejszą pracę, w wobku o kształcie uklejki to będzie boleniowy killer. Pływającym oczywiście. Za pomysł poproszę testowy gratis na przyszły sezon ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 "Jakbyś osiągnął tą samą ale drobniejszą pracę, w wobku o kształcie uklejki to będzie boleniowy killer. Pływającym oczywiście. Za pomysł poproszę testowy gratis na przyszły sezon ;-)"Drobniejsza akcja to tylko kwestia zmniejszenia steru i obciążenia woblera mocniej "na ogon", co w przypadku boleniówek jest na plus (dalsze rzuty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Dziękuję za pochlebne opinie, zwłaszcza, że poświęciłem sporo czasu tej konstrukcji Zrobienie takiego steru jest bardzo proste.1. Bierzemy miękką deskę i śrucinę z łożyska.2. Młotkiem uderzamy w śrucinę tak żeby w desce powstało wgłębienie.3a. Ustawiamy ster nad wgłębieniem, na niego kładziemy śrucinę i pewnym uderzeniem młotka robimy odpowiedni kształt.3b. Bierzemy śrubę o takiej zaokrąglonej główce (nazwa wypadła mi z głowy), przystawiamy do steru i uderzamy w jej koniec młotkiem.Zawsze byłeś szalony z tymi wobkami, ale teraz to już przegiąłeś .Ster taki można wykonać w mniej drastyczny sposób. Wystarczy nakrętka kołpakowa i zwykła oraz imadło. Bez bicia się tym razem obejdzie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Zawsze byłeś szalony z tymi wobkami, ale teraz to już przegiąłeś .Ster taki można wykonać w mniej drastyczny sposób. Wystarczy nakrętka kołpakowa i zwykła oraz imadło. Bez bicia się tym razem obejdzie .Podejrzewałem, że jest jakiś łatwiejszy sposób ja na swój wpadłem po zobaczeniu na warsztacie śruciny i dalej jakoś poleciało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Podejrzewałem, że jest jakiś łatwiejszy sposób ja na swój wpadłem po zobaczeniu na warsztacie śruciny i dalej jakoś poleciało Co w stylu: Nic na siłę lekko młotkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumek66 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Pride śruba o której wcześniej pisałeś nazywa się śrubą zamkową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz1997 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 ale patencik, miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi