Skocz do zawartości

TP 4000 (SHIP)co to??

szymi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam zapytanko,wpadł mi w oko twin power4000 i jest to jakas wersja (SHIP)z98r wersja z 11bb,i tylko na rynek japan,z przełożeniem 6,0-1 tak przynajmniej chlop go opisuje.ktos wie wiecej moze co na temat tego młynka,czy jest to moze cos wczesniejszego od TP-F i czy równie mocnego,szukałem w arch,ale na temat tej wersji nic nie znalazłem.

Witam

posiadam właśnie takiego TP z 99r też z Japonii wersja Ship ale aż 11 łożysk to w nim niema i przełożenie mojego to trochę mniej jak piszesz. Co do wersji ship to pewny nie jestem i raczej się tym nie interesowałem ale może to jakaś słonowodna wersja ? Ogólnie bardzo solidny i płynnie pracujący sprzęt na pewno godny polecenia !

pozdrawiam

wersja o której mowa to morska wersja starej poczciwej eF-ki ma wieksze przeł.one były stosowane tez do szybkiego jiggowania,i w miare szybkiego wyciagniecia przynęty z dyzej głebokosci.

godny jest polecenia rama,rotor i szpula to samo co F czy ship na rynek japan .bo były tez takie na rynek Japan ale miały składana przetykana rączkę przez korpus.natomiast te własnie z wyższym przeł.miały wkręcane na gwint.

niemiały tez szpul zapasowych jak było to w F na eutopę.

Ten kołowrotek jest wyśmienitej jakości. Takowe modele na rynku wtórnym w Japonii osiągają dosyć wysokie ceny, a tu jeszcze gość sprzedaje nówkę...to na pewno okazja. Wersja H ma ciemne dodatki i dupkę w porównaniu do zwykłych odpoiwiedników, ma wkręcana korbkę jak ktoś pisał. Bierz jeśli kasa jest będziesz zadowolony.

Kolego nigdzie nie napisałem że twój TP ma właśnie mniej łożysk bo nie miałem tej wersji w rękach . Mój (super ship) ma właśnie 6 kulkowych + jednokierunkowe a ja go wzbogaciłem i jedno w miejsce tulejki także razem mam teraz wszystkich 8.

Dla mnie ten kręciołek i tak to super maszynka którą polecam każdemu.

Pozdrawiam