Hubertus Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Wiem że dopiero co lato się ukazało w kalendarzu, ale planuje już jesienne łowienie i tak się zastanawiam nad kupnem kijka. Posiadam kijek 2,85 do 40g, jednak bardziej nadaje się do wiosenno-letniego łowienia niż do jesiennej orki.Kręciołek został wybrany, wybór padł na Slammera 360, do tego pletka 25-30 lbs.Zastanawiam się tylko nad kijaszkiem do jesiennego ciężkiego łowienia, z góry mówię że na pracownie póki co mnie nie stać, a na kijka to max 300pln jestem w stanie wydać, najlepiej co by miał w okolicach 3m i cw 50-60g.Do użytku z gumami na główkach +20g, duże wobki i żelazo.Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Shakespeare Ugly Stik Custom Graphite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 FaktBrałem pod uwagę różne opcje, a zqapomniałem o brzydalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Używam takiego i jestem zadowolony.W tym sezonie dołozyłem do niego PENNA SARGUSA 4000.W sam raz do ciężkiej orki na duże rzeki,polecam.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Jakiego modelu konkretnie używasz i pod jakie przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Używam Ugly Stik Customgraphite M/H.Ciezar wyrzutowy 30-60gr długość 300cm.Łowię na gumy z główkami od 12 do 22gr.Dwunastki słabo sygnalizują opad ale od 15gr jest już dobrze.Dobry kij na Wisłę,Narew itp.Używam go do łowienia sandaczy ale jako przyłów trafiają się sumy i dlatego właśnie używam tak mocnego kija.Ma długi dolnik który pomaga przy holu większych ryb.Na łódkę się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Wczoraj przyjechał kijek Team Dragon 14-35/2,75. Mam nadzieję że się sprawdzi przy nocnych łowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi