Skocz do zawartości

Nihonto TT Zander 240 vs Inazuma

David2k14

Rekomendowane odpowiedzi

Już wielokrotnie na forum było pisane o Nihonto TT. Sam też co nieco naskrobałem. Całkiem inna sztywność i szybkość jak Inazumy. To prędzej mocne okoniowe wędki niż sandaczowe za jakie się u nas uważa tylko xfasty. Choć akurat Nihonto 198cm 15gr 1sec jest dla odmiany szybkim kijkiem...

... Witam...

Jaka gramatura cię interesuje.

Mam Inazumę Flash Perch 260 cm,cw 20g rękojeść pianka Eva na cienkim blanku.
Kij bardzo szybki i sztywny nie lata jak krowi ogon, szybkie wygaszanie. Co do rękojeści z pianki dla mnie zbyt mały komfort trzymania, szybko można, ukręcić piankę, przykręcając kołowrotek.
Bardzo fajne kije za nie dużą kasę myślę, że nie będzie się dużo różnił od Flash Zandera

PA110028.JPG

Polecam lepiej korek.

... Witam...

Jaka gramatura cię interesuje.

Mam Inazumę Flash Perch 260 cm,cw 20g rękojeść pianka Eva na cienkim blanku.

Kij bardzo szybki i sztywny nie lata jak krowi ogon, szybkie wygaszanie. Co do rękojeści z pianki dla mnie zbyt mały komfort trzymania, szybko można, ukręcić piankę, przykręcając kołowrotek.

Bardzo fajne kije za nie dużą kasę myślę, że nie będzie się dużo różnił od Flash Zandera

PA110028.JPG

Polecam lepiej korek.

Nowsze kije nie maja już tego problemu. A co do tego korka a dokładnie taśmy broń Boże.. Jeszcze gorszę niż ta pianka. A ta rękojeść z EVA łatwiejsza do wymiany w pracowni..

Półtora roku intensywnie łowiłem inazumą w piance i mimo częstego odkręcania kołowrotka problemu z pękająca pianką nie miałem...moim zdaniem trzeba mieć wyczucie przy dokręcaniu czegokolwiek...nawet śrubę ukręcić można...

• Like 1

Lowie inazuma flash zander 198 do 22 g i muszę powiedzieć za te pieniądze nie ma chyba fajniejszej wędki osobiście posiadam wersje z korkiem i pomimo intensywnego używania owego wędziska trzyma się super .

Cóż nie jest to moze wędka z pracowni , ale widuje ja rownież u bardziej doświadczonych kolegów leżąca na stojaku łódki wsród kiji za 1000 zł cos w tym jest