sebek Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Mam pytanko czy ktoś może orientuje się czy w jakimś sklepie internetowym u nas w kraju albo na aukcji można kupić dewona na bolka? Albo moze jakiś sklepik zagraniczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-K2- Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Witam,nic prostrzego:1. wyszukiwarke internetowa otworzyc na stronie www.google.pl2. szukane haslo: dewon(poprawna nazwa jest devon), wobbler> google wyrzuca propozycje:na 1-szym miejscu : http://stores.ebay.de/Pike-Attacks__W0QQ_fsubZ1222917013 Ot cala sztuka Zakladam, ze o te DEVON-y Tobie chodzi(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karaś Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 http://angeln-x.de/index.php/Zimnol-Baits-Shop-X/Devon-Spinn er/Zeige-alle-Produkte.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Rewelacyjne jakościowo Devony produkcji rosyjskiej! Przy lekkim dmuchnieciu na śmigiełka potrafią się one ok. minuty kręcić(!) U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Rewelacyjne jakościowo Devony produkcji rosyjskiej! Przy lekkim dmuchnieciu na śmigiełka potrafią się one ok. minuty kręcić(!) U. niesamowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 http://www.fion.ru/handmade/1548/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 http://www.fion.ru/handmade/1601/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Wczoraj łyknąłem jeden taki wynalazek made in ZSRR.Cena w Holandii przesadzona - 20 euro. Robią ruskie dobry biznes... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 @Makamba 20€ to jeszcze tanio. Tu chodza po 25-35. Znam Ruskow co maja u mnie sklep w okolicy i jako pierwsi sprowadzili Devony do niemiec. Pytalem o cene i podobno sa takie drogie bo wykorzystane lozyska pochodza z samolotu MIG-29 ile w tym prawdy to juz ciezko zgadnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 @Makamba 20€ to jeszcze tanio. Tu chodza po 25-35. Znam Ruskow co maja u mnie sklep w okolicy i jako pierwsi sprowadzili Devony do niemiec. Pytalem o cene i podobno sa takie drogie bo wykorzystane lozyska pochodza z samolotu MIG-29 ile w tym prawdy to juz ciezko zgadnac.Jeśli rosyjskie MIG-i rdzewieją w takim tempie jak łożyska w tych devonach, przestaje obawiać się sowieckiej armii Na sucho - jak pisałem: znakomite ! Po paru godzinach "na mokro" w pudełku dupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Może powinni podmienić na łożyska z "Czerwonego Października"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Podobno w przyszłym tygodniu ma sie pojawić partia z łożyskami z Mira. Po pińcset ełro. Ale bo ja wiem? Z kosmosu do wody jeszcze dalej niż z Miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 @Makamba 20€ to jeszcze tanio. Tu chodza po 25-35. Znam Ruskow co maja u mnie sklep w okolicy i jako pierwsi sprowadzili Devony do niemiec. Pytalem o cene i podobno sa takie drogie bo wykorzystane lozyska pochodza z samolotu MIG-29 ile w tym prawdy to juz ciezko zgadnac. Jeśli rosyjskie MIG-i rdzewieją w takim tempie jak łożyska w tych devonach, przestaje obawiać się sowieckiej armii Na sucho - jak pisałem: znakomite ! Po paru godzinach "na mokro" w pudełku dupa.Z tym migiem to pewnie bajka , a nawet jakby to takie łożysko zapewne nie jest jakimś tam - najważniejszym i najbardziej istotnym elementem samolotu , żeby taką cenę dawać. Faktycznie na sucho kręci się w "nieskończoność"Na mokro - zobaczymy.Dobrze Ugly ,że wspomniałeś - trzeba będzie suszyć przed zapakowaniem do pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Nie da się, tych z MiG-ów, na EZO wymienić ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Nie da się, tych z MiG-ów, na EZO wymienić ? Waldek po co one kręcą na Mag Saelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Waldku,wtedy cena będzie taka że ........bolki będą siadały ,zanim się zarzuci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Jak to po co. Poszukać (podoba mi się) "smietany na gównie" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 To może cóś takiego :http://allegro.pl/torpeda-na-bolenia-hit-to-juz-ostatnie-sztuki-i3660138413.htmlłożyska co prawda najwyżej z "Bizona" , albo "Syreny" ale cena odpowiednio niższa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Ciekawe czy na forum można jeszcze o czymś poważnie podyskutować , czy stało się ono tylko miejscem orgii dowcipasów z łowcami "lajków"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Makamba-Ty się nie irytuj,przecież @ugly ,jako użytkownik tej przynęty napisał rzeczowo o co kaman.Nowe chodzi pięknie,po kontakcie z wodą -już jakby mniej.Co w przypadku wabika za 20 ojro jest chyba wystarczająco wyczerpującą odpowiedzią na wszelkie pytania i domysły.W kwestii użycia tego na bolenie,to tak sobie dumam .......czytałem o tym wabiku już w książce "Wędkarstwo jeziorowe" ,sama książka to już nie wiem ile ma lat,ale ja czytałem to ze 20 lat temu. I wniosek mi się nasuwa:skoro to takie dobre na bolka i znane od tylu lat,to po co ludziska,poczciwe chłopy wymyślają te wszystkie wobki,gumy itp. dedykowane tej rybie ,skoro można zapieprzać starym i "poczciwym" dewonem czy turbinką..........p.s-nie rozumiem totalnie po co ruskie dają tam łożysko,skoro w zwykłych obrotówkach czy "garbatkach" skrzydełka kręcą się bez problemów i bez łożysk? Edytowane 1 Listopada 2013 przez tofik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Akurat wypowiedź kolegi Ugly była jak najbardziej rzeczowa i konkretna . To później fantazja zawitała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 p.s-nie rozumiem totalnie po co ruskie dają tam łożysko,skoro w zwykłych obrotówkach czy "garbatkach" skrzydełka kręcą się bez problemów i bez łożysk?Tak ja Ugly napisał w jednym z pierwszych postów w tym temacie.Potwierdzam - raz , delikatnie zakręcone śmigiełko kręci się cholernie długo.Jakby jakiś system DC miało. Nie sądzę , że bez łożyska tak by się dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) No właśnie,bo już nic poza fantazją nie pozostało do napisania DC-powiadasz,ale chyba tylko dwa ustawienia ma:1.-kręci się jak głupie,ale musi być nowe2.-kręci się dupnie,bo ustawienie nr1 zmieniło się samoczynnie pod wpływem wody....... Edytowane 1 Listopada 2013 przez tofik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 @tofik - wymyślają nowe bo bolenie nie są już tak głupie jak dawniej.Widać to szczególnie na przełowionych odcinkach rzek, ryby błyskawicznie się uodparniają, zwłaszcza jeśli widzą te same, lub tak samo pracujące przynęty po kilkadziesiąt nieraz razy dziennie.Kiedyś, gdy boleń nie był rybą herbową rzecznego spinningisty śmiałem się z takich zjawisk jak przebłyszczenie czy ignorowanie często podawanych rybom przynęt, dzisiaj naprawdę serio biorę je pod uwagę.Wracając do tematu, zanim @makamba zmyje mi głowę ( )- mam produkcję sprzed chyba piętnastu lat na Wiślane bolenie, wzorowaną na dewonie, bez łożyska z MIG'a, ale swego czasu naprawdę bardzo łowną, no ale to były czasy gdy long 1+ był killerem. Jutro wstawię fotę tej, chyba stołecznej produkcji, po rybach, teraz nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 @Dagon-może masz rację,ale skoro ten dewon jest taki dobry na bolki,to jak to się stało że nikt prędzej o tym nie wspominał.....?Ja również wierzę w takie rzeczy jak to że ryba może być przełowiona,choć jednak bardziej skłaniam się do tego że tej ryby jest po prostu mniej .Samego bolenia złowiłem już na każdą przynętę (rodzaj),jaką mam w pudełku,dlatego pewne jest to że i na tego dewona weźmie,ale czy będzie to "killer" na bolki to wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi