Skocz do zawartości

Nowe miejsce na mapie

Rafal.Bednarkiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Nacjonalistyczna duma nie pozwala mi się nie pochwalić że Polska oficjalnie dołączyła do mapy dystrybutorów koncernu Olympic :D Zajmując dumne miejsce między innymi wśród Niemiec, Hiszpani, Grecji i Włoch... 

http://www.olympic-co-ltd.jp/en/agentmap/map_japan.html

Nawet w Europie nas umieścili :) Kolejnym planem jest stworzenie wędki dedykowanej tylko na nasz rynek. Tak jak ma np. Ukraina  :ph34r: 

Jakieś pomysły jakie parametry i jak uzbrojona powinna być wędka dedykowana polskim wędkarzom?

• Like 2

Czuła szpada na sandacze, w spinie, z odpowiednio długim silnikiem, nie tak krótkim jak w kijkach na rynek japoński.

Gratuluję umiejscowienia na mapie.

Ja skłaniam się do takiego modelu :D oczywiście numerowanego bo to +10 do brań :ph34r:

http://www.olympic-co-ltd.jp/enfishing/index.php/VIGORE_LIMITED

1,5mm w szczycie powinno być wystarczająco czułe ;) ale poczekam na więcej odpowiedzi zanim zamówimy 1000szt :P

To fajnie. A co to za koncern wogole, bo nie bardzo wiem wogole o jego istnieniu? :) Co do wedek to fajnie byloby zobaczyc seryjny i tani odpowiednik kijow na blanku CD Blue Rapid ze starej serii, oraz cos o jakosci Shimano Stella w cenie o jedno zero krotszej ;)

Produkują w Japonii blanki do wędek dla różnych japońskich firm i przy okazji mają swoją markę wędek Graphiteleader. Jeżeli wędka miała by być tania to ile miała by wynosić jej cena detaliczna? Jakie komponenty? Kołowrotka raczej nie wyprodukują, prędzej kij golfowy :)

uklejówka 4,20 :P o wadze 50-55gram.

No takich nie robią Darku :( 4,8m i 101g jest robiony ale kto by kupował japońskie baciki ;)

Celem jest spinning ;) ale ciekaw jestem preferencji. Jaki uchwyt, przelotki, akcja, długość, moc blanku, ciężar wyrzutu.