lukson Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 W tym wątku połączyłem tematy dotyczące poniższych wędek Abu Garcia Svartzonker Jerk Signature 7" 40/140grABU GARCIA VOLATILE PIKE 902 XH 274cm 50/220g CAST Panowie szukam opinii użytkowników na temat ww kija. W zamyśle pod duże sweepery, slidery, bustery, wolf tail, oraz duże gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 16 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Kij w drodze. Zamówiłem trochę w ciemno bez macania. Śledze kilka szwedzkich kanałow poświęconych łowieniu szczupaków i ten kij jest dość często tam używany. Dzięki także kledze @Z Olsztyna który na priv napisał pozytywna opinie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Lukson jak przetestujesz napisz pare slow mozr i ja sie zdecyduje , mam jeden kijek abu i jak dla mnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisherking Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Kijek prezentuje się super jak będziesz wykonywał testy to opisz go prosze, być może również się skusze. Ile Cię kosztował w sumie? Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Obecny 530zeta z tym ze to nie ten model ten ktory Ty kupiles wychodzi 660zeta.A ile zaplaciles kolego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 16 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Po drobnych negocjacjach cenowych kupiłem ten kij za 510pln. Jak kij do mnie dojdzie mogę porobić fotki z ugięciem kija pod obciążeniem i wstawic na forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 No to dobra cena.ok czekamy na foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Jaka waga kijaszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Jaka waga kijaszka?Według opisu 203 gramy http://allegro.pl/abu-garcia-svartzonker-cast-702xxh-213-cm-40-140g-i5721068454.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Od czubka pazura w dół wychodzi mi 38cm ze zdjęcia. Ciekawe czy opis 140gr jest trafny co do dynamicznych rzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Również czekam na opinie z użytkowania i krzywą ugięcia Do podobnych zastosowań rozważam custom vertical and jerk do 125 gr od SG http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/savage-gear-custom-vertical-jerk-g5-a180-p2102-k14756.htmlktóry dla odmiany ma akcję med-fast i powinien lepiej amortyzować przy holu. Zastanawia mnie czy przy łowieniu pletką 30-40 lb zestaw z kijem fast jak ten ABU nie będzie za sztywny i spowoduje częste spady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Mialem ten kij z alledrogo przez chwile a dokladnie jeden dzien, niestety oddalem bo byl jak dla mnie za sztywny, sztywniejszy niz moj 3sklad na dorsza do 250g, naprawde pala do bejsbola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 20 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) Kij doszedł także poniżej fotki z ugięcia kija pod obciążeniem: 250g 500g 1000g 1500g 2000g Edytowane 20 Października 2015 przez lukson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Kwadratowe ugięcie szczególnie na 4-tej fotce tyłka nie urywa, rodbuilderem nie jestem to też nie wiem czy to tylko kwestia rozstawienia przelotek...wszelkie wątpliwości rozwiała by fotka z tymi 2kg, ale przy kiju trzymanym bardziej w poziomie, chociaż czy to wiele zmieni Nie da się ukryć, że i pałka z tego niezgorsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 26 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Jestem po pierwszych testach "na mokro". Kij podpiąłem pod Revo Toro NaCl 51 i całość wg. mojej subiektywnej oceny całkiem fajnie się komponuje. Wykońcu mogłem sobie pozwolić na miotanie największymi (najcięższymi) przynętami jakie posiadam .Podczas testów złowilem niedużego bo ok 50+ szczupaczka. Mimo małych rozmiarów szczupaka kij całkiem fajnie pracował i najważniejsze nie zgubił ryby!Przynętą była 19cm guma snack baits. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Powiedz jak ci się rzuca przynętami +/-140g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 28 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 @Tommek Podczas pierwszych testów miotałem przynętami jak poniżej: Wolf tail ok 120gSweeper 17 ok 100gGumy snack baits 65g+20g główka Nie waliłem jeszcze 140g przynętami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Panowie a używał ktoś z Was abu garcia volatile pike, chodzi mi o te wersje do 200g cena też przystępna, widziałem że szwedzi używają tych kijków pytanie na ile się one sprawdzają a ile w tych filmikach reklamy. Ktoś ma ten kijek i używa? http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-volatile-pike-casting-g17-a180-p1773-k15158.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 29 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dziś dla testów kilkukrotnie rzucałem wegorzem savage 40cm/165g i dla kija to nie był problem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Svartzonker w filmiku mówi, że górny cw to 225 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Witam. Dawno mnie nie było ... Poszukuję info.. o tym kiju ABU GARCIA VOLATILE PIKE 902 XH 274cm 50/220g CAST..lub dobrego kija o podobnych parametrach .... Kij ma być pod duże gumy(20cm+) dlatego taka długość żeby dało się dobrze pizgnąć w jezioro ... Jak ktoś posiada lub widział ten kij proszę o info.. lub jak ktoś ma pomysł na kij o takich parametrach.. Kije o cenach zaporowych nie wchodzą w grę gdyż będzie to kij bardzo sporadycznie używany ( długi ciężki i nieporęczny) ...Za wszelką pomoc z góry dzięki ..Zakup i tak dopiero za parę miechów tak więc jest czas na przemyślenia ... Pozdrawiam.. Edytowane 9 Lutego 2016 przez milupa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 http://jerkbait.pl/topic/64368-abu-garcia-svartzonker-jerk-signature-7-40140gr-opinie/?hl=%2Babu+%2Bgarcia+%2Bvolatile+%2Bpike#entry1762922 Może pomoże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Tez cos takiego szukam, ostatnio znalazlem cos takiego http://www.ebay.de/itm/WFT-Penzill-BC-Baitcast-King-2-60m-bis-240g-Angelrute-/181978211975?hash=item2a5ebf2687:g:HYgAAOSwJkJWhnCG Nic o nim nie wiem , sam jestem ciekawy opini. Jedynie to cena w miare atrakcyjna atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Tez cos takiego szukam, ostatnio znalazlem cos takiego http://www.ebay.de/itm/WFT-Penzill-BC-Baitcast-King-2-60m-bis-240g-Angelrute-/181978211975?hash=item2a5ebf2687:g:HYgAAOSwJkJWhnCG Nic o nim nie wiem , sam jestem ciekawy opini. Jedynie to cena w miare atrakcyjna atrakcyjna Ale do Polski nie wyślą ... . Już nas nie lubią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dobre opinie ma custom SG, ale i cena inna. Nie taki sztywny jak abu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi