Skocz do zawartości

Mocne casty szczupakowe Abu Garcia

lukson

Rekomendowane odpowiedzi

W tym wątku połączyłem tematy dotyczące poniższych wędek

Abu Garcia Svartzonker Jerk Signature 7" 40/140gr

ABU GARCIA VOLATILE PIKE 902 XH 274cm 50/220g CAST

Panowie szukam opinii użytkowników na temat ww kija. W zamyśle pod duże sweepery, slidery, bustery, wolf tail, oraz duże gumy.

Również czekam na opinie z użytkowania i krzywą ugięcia :) Do podobnych zastosowań rozważam custom vertical and jerk do 125 gr od SG http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/savage-gear-custom-vertical-jerk-g5-a180-p2102-k14756.htmlktóry dla odmiany ma akcję med-fast i powinien lepiej amortyzować przy holu. Zastanawia mnie czy przy łowieniu pletką 30-40 lb zestaw z kijem fast jak ten ABU nie będzie za sztywny i spowoduje częste spady...

Kwadratowe ugięcie szczególnie na 4-tej fotce tyłka nie urywa, rodbuilderem nie jestem to też nie wiem czy to tylko kwestia rozstawienia przelotek...wszelkie wątpliwości rozwiała by fotka z tymi 2kg, ale przy kiju trzymanym bardziej w poziomie, chociaż czy to wiele zmieni  :rolleyes:

Nie da się ukryć, że i pałka z tego niezgorsza :D

Jestem po pierwszych testach "na mokro". Kij podpiąłem pod Revo Toro NaCl 51 i całość wg. mojej subiektywnej oceny całkiem fajnie się komponuje. Wykońcu mogłem sobie pozwolić na miotanie największymi (najcięższymi) przynętami jakie posiadam ;) .

Podczas testów złowilem niedużego bo ok 50+ szczupaczka. Mimo małych rozmiarów szczupaka kij całkiem fajnie pracował i najważniejsze nie zgubił ryby!
Przynętą była 19cm guma snack baits.

Panowie a używał ktoś z Was abu garcia volatile pike, chodzi mi o te wersje do 200g cena też przystępna, widziałem że szwedzi używają tych kijków pytanie na ile się one sprawdzają a ile w tych filmikach reklamy. Ktoś ma ten kijek i używa?

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-volatile-pike-casting-g17-a180-p1773-k15158.html

• 2 miesiące temu...

Witam. Dawno mnie nie było ... Poszukuję info.. o tym kiju ABU GARCIA VOLATILE PIKE 902 XH 274cm 50/220g CAST.

.lub dobrego kija o podobnych parametrach .... Kij ma być pod duże gumy(20cm+) dlatego taka długość żeby dało się dobrze pizgnąć w jezioro ... Jak ktoś  posiada lub widział ten kij proszę o info.. lub jak ktoś ma pomysł na kij o takich parametrach.. Kije o cenach zaporowych nie wchodzą w grę gdyż będzie to kij bardzo sporadycznie używany ( długi ciężki i nieporęczny) ...Za wszelką pomoc z góry dzięki ..Zakup i tak dopiero za parę miechów tak więc jest czas na przemyślenia ... Pozdrawiam..

Edytowane przez milupa
  • Like 1

Tez cos takiego szukam, ostatnio znalazlem cos takiego    http://www.ebay.de/itm/WFT-Penzill-BC-Baitcast-King-2-60m-bis-240g-Angelrute-/181978211975?hash=item2a5ebf2687:g:HYgAAOSwJkJWhnCG   Nic o nim nie wiem , sam jestem ciekawy opini. Jedynie to cena  w miare atrakcyjna atrakcyjna

Tez cos takiego szukam, ostatnio znalazlem cos takiego    http://www.ebay.de/itm/WFT-Penzill-BC-Baitcast-King-2-60m-bis-240g-Angelrute-/181978211975?hash=item2a5ebf2687:g:HYgAAOSwJkJWhnCG   Nic o nim nie wiem , sam jestem ciekawy opini. Jedynie to cena  w miare atrakcyjna atrakcyjna

Ale do Polski nie wyślą ... :P . Już nas nie lubią .