Skocz do zawartości

Mocne casty szczupakowe Abu Garcia

lukson

Rekomendowane odpowiedzi

Zakręć się za Taurus Cupido.2,7m cw 20-220. Mam taki , wyminiłem uchwt żeby był z pazurem i jestem zadowolony.ma on 3 końcówki jak picker.kij uniwrsalny,troling,ciężkie gumy i woblery a najdelikatniejsza to do muchy na szczupaka ze spirulino.

• 3 tygodnie później...

Dobre opinie ma custom SG, ale i cena inna. Nie taki sztywny jak abu

czy chodzi o SG Custom Jerk 203cm ->125g 2sec? Wygląda dobrze ale jak z CW? 

Tego ABU sobie daruję .. Założyłem już podobny wątek , ale dobra będę śledził 2 .. Zastanawiam się też nad dragon big bait 120gr lub nad budową wędziska na blanku xzoga taka g 10kg lub 15kg... Kij ma być mocny i szybki do wyrzutu ale spolegliwy na rybie ..Raczej mało to realne ale może miał ktoś coś takiego w łapskach...

• 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...

Nie musisz zakładać nowego ????.

http://jerkbait.pl/topic/90781-seryjny-cast-do-21-24-gram/#entry2139151

Sprecyzuj jeszcze o jakich rozmiarach obrotówek piszesz bo, jak napisałem, „gryzie” się to mocno z cw wędki podanej przez Ciebie.

Obrotowek dużych nie używam ale zrobiłem sobie ostatnio wahadłówkę 21x8cm i wadze 120g i to jest duża „blacha” ????.

A wędki w ręku nie miałem ????✌️

Edytowane przez erqgth

• 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Panowie, jakieś opinie o kiju Abu Garcia Svartzonker 8'6" 2,59cm XH 220g Casting - od ilu gram zaczyna się ładować?

Jak dla mnie od ok 40 - 50 g. Mocno sztywny, przy odpowiednim ciężarze przynęty 80 - 120 g dalekosiężny.

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

mam tego VP 9 50-220 i z minusów to waga, a reszta... to mój pierwszy kij ponad 200g więc nie mam porównania ale pała zacna :) i za dużo to nie połowiłem, bo w grudniu zakup i dwa wyjazdy tylko po świętach na pzw , ale mi pasuje bo łowienie głeboko (25m) z łapy dużymi gumami 25+ przy do 120g dociążenia mi dawało radę, ale kij jeszcze ryby nie widział.

• 5 miesięcy temu...