godski Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Andrzej ma rację, Fatso i Melki prowadzi sie bardziej jak Jack Salmo. Nie ma o co kruszyć kopii, zdecydowanie nie zgodziłem się z powyższym. Nigdzie nie napisałem o jednostajnym zwijaniu przy użyciu Fatso i Melek. Generalnie to raczej nie stosuję jednostajnego zwijania ... chyba, że czasami przy woblerach i gumach Tyle że Fatso i Melek pracuje przy takim zwijaniu i łowią ryby z ręki i trolla a Jacek bez szarpania, podciągania (jak zwał tak zwał) to zwykły kołek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 (edytowane) ..."Nie ma o co kruszyć kopii, zdecydowanie nie zgodziłem się z powyższym."... pełna zgodność Edytowane 28 Maja 2021 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Szukam opinii użytkowników wędki Abu Garcia Beast X 20-70 gram 213 cm. Czy to będzie dobry uniwersalny kij pod szczupaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Czy łowi ktoś tą wędką ? https://allegro.pl/oferta/wedka-abu-garcia-beast-x-casting-rod-2-36m-50-90g-10008584602Obecnie łowie Volatile pike i ciekawi mnie jak wypada przy niej beast x-ugięcie ,szybkość itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Tu masz go w akcji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Dołączę się z pytaniem o abu , może ktoś już ma i mierzył długość Dolnika od pazura ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Ten beast x to nie jest to samo co volatile tylko odświeżone i że spigotem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 To jest to samo czy nie jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Jak blank ten sam to spigot za bardzo go nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Jednak dlugosc inna i nie wiadoma waga oraz długość dolnika, na filmiku widać że chyba krotki... może ma ktoś możliwość zmierzyć i zważyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Ten beast x to nie jest to samo co volatile tylko odświeżone i że spigotem .Czyli zostawać przy niebieskiej strzale ? tak mnie zaciekawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 (edytowane) Długość ta sama 7.9 stopyA czy to to samo nie wiem ja łowię volatile i design bardzo podobny .Rozmieszczenie przelotek również na oko takie samo .Może to jakiś następcą volatile odświeżony . Edytowane 8 Czerwca 2021 przez jacob1993 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Miałem przez chwilę Volatile 90, tego Beasta macałem w sklepie, na moje oko to te same blanki różniące się szczegółami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 (edytowane) Mam Valatile 90 i również macałem Beasta. Odniosłem wrażenie, że ten drugi jest nieco szybszy o akcji bardziej szczytowej. Pomyślałem, że ma nieco wyższy moduł węgla w blanku przez co wydaje sie atrakcyjniejszy. Ja pozostaję przy Valatile Edytowane 8 Czerwca 2021 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Oba mają ten sam moduł węgla : 30T. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Kiedyś miałem volatile do 90, teraz mam beast X do 140, bardzo podobne kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 A mógłbyś zmierzyć długość Dolnika od pazura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zabrzmiało jak ..." a imię Jego 40 i 4"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Tylko, że te 44 cm to jest przy długości kija 2,54 m do 140 g. 90 g ma 2,36 m długości i krótszy dolnik. Na moje oko poniżej 40 cm od pazura do końca i dla mnie np. za krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Dziękuję, Maciek dokładnie to samo myślę... jakby jeszcze ktoś w tej do 90 miał możliwość pomiaru to będę wdzięczny- myślę , że nie tylko Ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Macałem dziś dwa kije Beast X. Spin (chyba do 140) i cast do 220g. Muszę przyznać, że czuję się trochę zawiedziony. Estetyka na dobrym poziome, ale linia przelotek względem kręgosłupa zupełnie przypadkowa i w każdym przypadku inna. Zupełnie jak w wędkach z bazaru kosztujących kilkadziesiąt zł. Podobny zawód spotkał mnie przy oględzinach castów Savage Gear SG 4. Nie są to może kije najwyższych lotów, ale jednak za te pieniądze powinny być montowane zgodnie z regułami sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Jest bum ma cięższy casting to klepią byle co i byle jak, bo i tak się sprzeda, a cena? Przecież "dobry" produkt musi kosztować.Takie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Cześć !Ktoś miał styczność z Abu Garcia BEAST X Pike 2,59m 70-250g Cast 2cz.?Wrażenia, ocena możliwości itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Czy łowił ktoś może na Abu Garcia Beast Pike Cast 2,13m 20-70g lub Beast X Pike 20-70g? Zależy mi na kiju który faktycznie pracowałby w podanym wyżej zakresie, tylko pod gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi