bar888 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Czołem ,Może ktoś się doświadczeniem jak się zachowuje przynęta podczas opadu na przyponie z fluorocarbonu nadaje sie fluo do opadu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Nadaje. Ja na zandery (przy pletce) lecę na fluorocarbonie 0.42 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Oczywiście. Rozumiem że chodzi ci o długi shock leader? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Nie ma czegoś takiego jak technika opada. Kijów opadowych też nie ma.. To jest pojęcie z jaskiniowej ery polskiej szkoły spinningu, wymysł kultowych acz skandalicznie niedouczonych - kulta i vicekulta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Nie ma czegoś takiego jak technika opada. Kijów opadowych też nie ma.. To jest pojęcie z jaskiniowej ery polskiej szkoły spinningu, wymysł kultowych acz skandalicznie niedouczonych - kulta i vicekulta Jak zwykle się czepiasz :lol: . Jest opading, nie opada. Edytowane 14 Października 2015 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 A jak ma się zachowywać guma na przyponie??? Tak samo będzie pracowała na FC, stalce z 49 włókień i drucie. To nie malutkie woblerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 A co myślicie o charakterystycznym drżeniu linki przy opadaniu przynęty na grubym przyponie z monofilamentu- czy może to mieć wpływa na zachowanie ryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 A co myślicie o charakterystycznym drżeniu linki przy opadaniu przynęty na grubym przyponie z monofilamentu- czy może to mieć wpływa na zachowanie ryb?Ciężko wywnioskować co masz na myśli,bo zazwyczaj wszystkie ''drżenia'' przy opadaniu przynęty pochodzą od niej samej,czyli jej mniej lub bardziej agresywnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Pytanie trochę z innej beczki, jak łączycie przypony fluorocarbonowe z plecionką, poprzez krętlik czy bezpośrednio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanosiK Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Zdecydowanie krętlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Ja ograniczam się do minimum z krętlikami i daję tylko z agrafką lub nawet lepiej samą agrafkę na końcu zestawu. FC z pletką łączę za pomocą takiego węzła http://jerkbait.pl/topic/4132-fluocarbon-plecionka/?p=948358 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafka90 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 też stosuje samą agrafke z krętlikiem,ale ostatnie wypady obcięta plecionka przez szczupłego na 3 wyjazdy,2 gumy mniej w pudełku,dało mi do myślenia aby stosować przypon:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Węzeł zderzakowy, opad tylko z FC,w moim przypadku Berkeley vanish 0,33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafka90 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Węzeł zderzakowy, opad tylko z FC,w moim przypadku Berkeley vanish 0,33co oznacza opad z fc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafka90 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 mam już link:) spróbuje:) sorki za niedoczytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Krętlik może się sprawdza przy krótkim przyponie ale jak go używać jak ja dowiązuję 2-2,5m fluoro ? Węzeł zderzakowy jak najbardziej chociaż ze względu na ślepotę i drżące palce polecam: https://www.youtube.com/watch?v=U7Yp_NZ1EW0 Nie musi być Daiwa ale chyba te są najbardziej dostępne w Polsce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar888 Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Elo,Dzięki , korzystam z forum i czerpie z waszych odpowiedzi,nie ma techniki opadu ,spoko ogólnie wolę fc niż wolfram czy stalki po prostu się nie skręca ,a w ogóle zapomniałem ,że spiningowałem na fc z opadu ,lubie określenie brania były tylko z opadu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bierac Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 WitamJa używam Self-Made 7x7 Surflonra Dragona wytrzymałości 6kg robię z tego przypon minimum 50cm zakonczony krętlikiem a z drugiej strony agrafką sprawdza się to nawet dobrze sandacze łowię równie skutecznie co koledzy obok bez przyponów a ja przy okazji nie mam obcinek co do flurocarbonu to niestety czestotliwość obcinek troche mnie do niego zniechęciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamilton Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Ja osobiście stosuję fluorocarbon Daiwy 0,30 mm grubości. Zauważyłem znaczącą poprawę w ilości brań od momentu stosowania fluorocarbonu jako przyponu na sandacze. Również, tak jak kolega wyżej montuję z jednej strony krętlik a z drugiej agrafkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Ja osobiście stosuję fluorocarbon Daiwy 0,30 mm grubości. Zauważyłem znaczącą poprawę w ilości brań od momentu stosowania fluorocarbonu jako przyponu na sandacze. Również, tak jak kolega wyżej montuję z jednej strony krętlik a z drugiej agrafkę.A możesz napisać jakiej długości robisz ten przypon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Byłoby miło gdybyście opisali krok po kroku budowę tych przyponów. Jakby chciało wam się wstawić fotki to byłoby perfekcyjnie!Przypony z fluo robi mi kolega z nad Sanu, może jednak warto robić samemu. Co ciekawe na pstrągi przypon z fluorocarbonu tez się sprawdza - niby nie opad ale działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi