Skocz do zawartości

Nowy niezbadany (przezemnie)? nabytek "The Flying Lure"

TaZz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Dziś w moje ręce wpadło pełne pudełko przynęt gumowych jakich jeszcze w swojej wędkarskiej przygodzie nie widziałem. W załączniku zamieszczam zdjęcie tych gumek, mam nadzieję że jest tutaj jakaś osoba co miała styczność z przynętami tego typu...Ahaa dodam jeszcze ze na każdej gumce widnieje napis The Flying Lure

Po przeczesaniu google.pl znalazłem artykuł opisujący zadanie przynęty:

http://extreme-fishing.pl/?p=337

Miał ktoś z Was styczność z tym ustrojstwem <_< ??

Adrian.

post-48-1348914808,5467_thumb.jpg

Dawno, dawno temu była reklama w tv shopie.

To chyba było kilkanaście lat temu i mój wujek zakupił kilkanaście taki gumek i jeszcze jakieś woblery które po wrzuceniu do wody świeciły na czerwono.

łapaliśmy na to lecz bez wielkich rezultatów.

O ile pamiętam to haczyk powinien być zamontowany odwrotnie i przy luzowaniu linki przynęta powinna oddalać się od wędkarza.

Remku pamiętam że w reklamie było piękne długie akwarium z wypasionymi basami które brały na zawołanie.

Swoją drogą ta reklama podziałała na polskich wędkarzy i w pewnym momencie nad wodą widziało się tych przynęt wiele.

Niestety w naszych warunkach się nie sprawdziły.

• 1 miesiąc temu...

nie trac wiary. mi osobiscie te przynety do gustu nie przypadł, nie mniej jednak kilka szczuapczkow 50-65 cm pewnej zimy gdy rzucalem 20m przed siebie na skraj lodu i pozwalalem przynecie wplynac pod lod udalo sie przechytrzyc :D

kilka lat temu łowiłem na flying lure pstrągi na sanie.przynęta sprawdzała się zarówo na wodzie o wolnym uciągu jak i w prądzie.wchodziłem na środek rzeki i rzucałem pod prąd ,sprowadzałem ją do siebie poprzez podnoszenie i opuszczanie wędki z jednoczesnym zwijaniem żyłki.brania następwały zwykle podczas opuszczania wędki i przez to bardzo ciężko jest wyczuć branie.najlepiej jest łowić tak żeby cały czas widziec przynęte i ewentualny atak ryby.jest to bardzo skuteczna przynęta,potrafi sprowokować do brania pstrąga nawet w samo południe podczas dużych upałów gdzie inne przynęty są ignorowane przez rybę.oczywiście trzeba trochę poświęcić czasu na nauczenie się prowadzenia tej gumy.