Skocz do zawartości

Odtsraszacz gryzoni do samochodu

PaNeK

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie zjadły wygłuszenie na klepie silnika , tez jestem tym zainteresowany.Do kabli jeszcze nie doszły.

U mnie podobnie, zapewne kuna się dobrała...

PS. http://www.zakobn.republika.pl/kuny/montaz.htm

http://moto.wp.pl/gid,15902820,img,15902847,page,2,title,Sposoby-na-zwierzeta-niszczace-samochody,galeriazdjecie.html

Edytowane przez Jano

Witam.Też miałem podobne problemy,pogryzione wygłuszenie silnika, jakieś ciastka i kromki chleba na silniku no i oczywiście przegryzione  kable.Znajomi polecili mi zawieszki do wc, pozawieszałem kilka w komorze silnika i mam spokój.Trochę to dziwnie i śmiesznie wygląda ale skuteczne.

• Like 1

Zawieszkę (za 1,50zł) do WC mam niemal na stałe wkomponowaną w obraz wnętrza "pod maską". 

Co jakiś czas wymieniam też woreczek, zawierający sierść "wyczochranego" psa.

Działa.

Wcześniej zdarzało się, że pod maską znajdowałem jakieś kosteczki, czy inne resztki jedzonka, zmagazynowane przez nieustalonych sprawców.

Kuna. U mnie zemściła się w ten sposób, jak zamknąłem jej wejście na poddasze :). Odstraszacze ultradzwiękowe nie działają - szkoda kasy (przetestowałem dość dokładnie - walczyłem z cholerą prze pół roku w domu) . Tak jak koledzy mówili - kostka WC i spraj (marten stop) przeciwko kunom. 

• 5 tygodni później...

Szwagier zakupił auto z "pakietem" sierści wilka. Poprzedni właściciel do czasu zastosowania owego odstraszacza miał ciągłe problemy z gryzoniami. Szwagier po dziś dzień nie odnotował obecności żadnego zwierzaka w pobliżu swojego dupowozu.

Zawieszkę (za 1,50zł) do WC mam niemal na stałe wkomponowaną w obraz wnętrza "pod maską". 

Co jakiś czas wymieniam też woreczek, zawierający sierść "wyczochranego" psa.

Działa.

Wcześniej zdarzało się, że pod maską znajdowałem jakieś kosteczki, czy inne resztki jedzonka, zmagazynowane przez nieustalonych sprawców.

W czwartek wymieniłem zestaw. Na przeglądzie, w ASO, mieli ubaw. Nie mniej, chyba działa.

Śladu "obcych" nie stwierdzono :rockon:

• Like 2