PaNeK Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Jakieś plugastwo zasmakowało w kablach zapłonowych mojego auta, dziś poszły do wymiany już drugi raz w ciągu 40 dni, mechanik polecił zainwestować w odstraszacz...Czy ktoś stosuje, czy ktoś może polecić/odradzić konkretny model?Z góry dzięki Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Mnie zjadły wygłuszenie na klepie silnika , tez jestem tym zainteresowany.Do kabli jeszcze nie doszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 A mi kiedyś przestała działać skrzynia biegów. Wypadła jedynka, trójka i wsteczny. Okazało się, że szczur wciągnął suchą kromkę chleba i zostawił ją pod drążkiem zmiany biegów przy silniku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Mnie zjadły wygłuszenie na klepie silnika , tez jestem tym zainteresowany.Do kabli jeszcze nie doszły.U mnie podobnie, zapewne kuna się dobrała... PS. http://www.zakobn.republika.pl/kuny/montaz.htmhttp://moto.wp.pl/gid,15902820,img,15902847,page,2,title,Sposoby-na-zwierzeta-niszczace-samochody,galeriazdjecie.html Edytowane 14 Października 2015 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Witam.Też miałem podobne problemy,pogryzione wygłuszenie silnika, jakieś ciastka i kromki chleba na silniku no i oczywiście przegryzione kable.Znajomi polecili mi zawieszki do wc, pozawieszałem kilka w komorze silnika i mam spokój.Trochę to dziwnie i śmiesznie wygląda ale skuteczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Owszem, zawieszki zapachowe są dobre ale na krótki czas. Gryzonie szybko przyzwyczajają się do zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Mój znajomy mechanik, również poleca zawieszki do WC. Im bardziej śmierdzą substancjami bakteriobójczymi - tym ponoć lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Zawieszkę (za 1,50zł) do WC mam niemal na stałe wkomponowaną w obraz wnętrza "pod maską". Co jakiś czas wymieniam też woreczek, zawierający sierść "wyczochranego" psa.Działa.Wcześniej zdarzało się, że pod maską znajdowałem jakieś kosteczki, czy inne resztki jedzonka, zmagazynowane przez nieustalonych sprawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Kuna. U mnie zemściła się w ten sposób, jak zamknąłem jej wejście na poddasze . Odstraszacze ultradzwiękowe nie działają - szkoda kasy (przetestowałem dość dokładnie - walczyłem z cholerą prze pół roku w domu) . Tak jak koledzy mówili - kostka WC i spraj (marten stop) przeciwko kunom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Dokładnie. Kostka toaletowa pod maską ponoć w zupełności wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Miałem podobne problemy i odstraszacz zadziałał ( przynajmniej na razie) do tego dołożyłem płyn anti-bissan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radar-lubin Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 WC kostka najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 przyjąłem, testy czas zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 A w którym miejscu, w komorze silnika, powiesić kostkę WC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Jedną wmontowałem w pogryzione wygłuszenie a dwie powiesiłem na przegrodzie kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 No to jadę po kostki do WC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Ja kilka lat temu kupiłem na allegro taki odstraszacz który podłącza się pod akumulator i gryzonie odpuściły :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 śpieszę zameldować że obecności gryzonia dotychczas nie wykryłem, kostki wiszą i śmierdzą niemiłosiernie, całe szczęście odorek utrzymuje się wyłącznie pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Szwagier zakupił auto z "pakietem" sierści wilka. Poprzedni właściciel do czasu zastosowania owego odstraszacza miał ciągłe problemy z gryzoniami. Szwagier po dziś dzień nie odnotował obecności żadnego zwierzaka w pobliżu swojego dupowozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Szwagier miał podobny problem z kunami, kostki wc nie dawały rady. dopiero jak kupił jakiś specyfik i wysmarował nim kable to przestały gryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Ja mam kostkę domestos na stałe zamontowaną pod maską.Wydatek około 5 zł.Wymiana co 2-3 miesiące.Narazie działa:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theYard Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Kostka się nie sprawdza, a testowałem kilka i dalej osłona pod maską regularnie jest wyjadana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 pewnie inny szkodnik, albo stary weteran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Zawieszkę (za 1,50zł) do WC mam niemal na stałe wkomponowaną w obraz wnętrza "pod maską". Co jakiś czas wymieniam też woreczek, zawierający sierść "wyczochranego" psa.Działa.Wcześniej zdarzało się, że pod maską znajdowałem jakieś kosteczki, czy inne resztki jedzonka, zmagazynowane przez nieustalonych sprawców.W czwartek wymieniłem zestaw. Na przeglądzie, w ASO, mieli ubaw. Nie mniej, chyba działa.Śladu "obcych" nie stwierdzono 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Kostka się nie sprawdza, a testowałem kilka i dalej osłona pod maską regularnie jest wyjadana.Ważne aby nie była zapachowa.Naturalny smród domestos. Edytowane 17 Listopada 2015 przez Łukasz W 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi