Guzu Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Witam Moj sezon wedkarski 2015 powoli ma sie ku koncowi.Pora przegladu sprzetu i osprzetu nadchodzi.Co juz wiem, to fakt, ze musze zaopatrzyc sie w dwie pary kombinerek.Jedne to takie dluzsze , do wyczepiania sumow, szczupakow i innych zwierzat. czyli minimum 20 cm dlugosci i pewny chwyt. Drugie, to wielofunkcyjne, do noszenia w kaburze podczas spacerow za pstrazkiem.Takie by mialy obcinarke, mogly dogiac haczyk ...no i wyczepily rybe. Jesli sie juz taka trafi. Moze ktos polecic narzedzia naprawde wysokiej jakosci ? nie chodzi o to by kupic sygnowane znakiem ABEL za 300 dolarow. Chodzi o dobre, trwale i przemyslane rozwiazania.Teraz mialem szczypce Bass Pro Shop (Ocean angler) a te wielofunkcyjne kupilem sygnowane znakiem KARHARA. Chetnie wskoczylbym polke wyzej.Dzieki za wszelkie sugestie i porady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Moze to? http://fishing-test.pl/akcesoria-wdkarskie/26-akcesoria/180-multitool-leatherman-charge-tti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Moze to? http://fishing-test.pl/akcesoria-wdkarskie/26-akcesoria/180-multitool-leatherman-charge-tti A jesli potrzeba tylko kombinerek ? to takie kombinerki z multitoola sa lepsze od zwyklych kombinerek ? Na rybach w terenie nosze minimum towaru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Shimano proponuje takie : http://www.ebay.com/itm/New-SHIMANO-A-RG-RH-CT-084H-Black-986993-Pliers-From-JAPAN-/221666933905?hash=item339c60fc91 teraz mam takie : http://www.ebay.com/itm/KAHARA-Split-Ring-Aluminum-Rubber-Grip-Pliers-6-5-Purple-120g-Collaborative-/181624915836?hash=item2a49b0477c Uzywal ktos takich Shimano ? Ksztaltem odbiegaja od znanych mi rozwiazan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek3523 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 ... a może coś takiegohttp://sprzedajemy.pl/noz-wojskowy-typu-wz-96,18711987Waży z pół kilo ... ale na pewno oprawisz niedźwiedzia przetniesz zasieki rozpalisz ognisko (zasobnik z benzyną w środku) ... polecam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Jeśli jesteś absolutnie przekonany , że potrzebujesz tylko kombinerek... to racja. Mnie osobiście badziewny multitool za 40zł nieraz uratował w terenie. Choćby wtedy, gdzy zgubiłem swój ulubiny scyzoryk i potrzebowałem ostrza. To minimum sprzętu to właśnie multitool. Też jestem zwolennikiem minimalnego obciążenia, jeżdżę komunikacją publiczną, chodzę grube kilometry i każdy gram sprzętu się liczy.Kombinerki z multitoola na pewno nie są tak dobre jak same kombinerki. Ale da się ich używać, skoro w pracy przy latarce w deszczu dałem radę rozkrecic stalową konstrukcję wisząc na uprzęrzy na 3 piętrze, to na rybach też dadzą radę ;-) Edytowane 14 Października 2015 przez etherni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 ... a może coś takiegohttp://sprzedajemy.pl/noz-wojskowy-typu-wz-96,18711987Waży z pół kilo ... ale na pewno oprawisz niedźwiedzia przetniesz zasieki rozpalisz ognisko (zasobnik z benzyną w środku) ... polecam ;-) O rany Wedkuje w dzikiej okolicy, ale ze zwierzat to akurat niedzwiedzi nie ma. Wydry, norki, dziki, sarny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Mamy na forum kolegę, ktory na ryby wozi bagnet od AK47. I wcale nie uważam tego za przesadę. Nicku nie podam bo jeszcze by się zeźlił, a dobrze się razem łowi ;-) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Hej Daniel ,,to takie kombinerki z multitoola sa lepsze od zwykłych kombinerek ? ,,nie nie są lepsze , zwykłe kombinerki są lepiej spasowane i są moim zdaniem stabilniejsze w chwycie i użyciu ja używam http://www.ebay.com/itm/Gerber-47550-MP-600-Basic-Multi-Tool-Needlenose-Pliers-Black-w-Nylon-Sheath-/261829855410?hash=item3cf64688b2czy jestem zadowolony ?z pozostałych narzędzi tak z samych kombinerek nie do końca.to tyko moje zdanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Guzu może zostan przy kaharze ? Używam jednego z ich modelu 2 sezon ? Tnę plecionki jak 1 dnia zakupy nic sie z nimi nie dzieje działają jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Guzu może zostan przy kaharze ? Używam jednego z ich modelu 2 sezon ? Tnę plecionki jak 1 dnia zakupy nic sie z nimi nie dzieje działają jak nowe. Moje zaczynaja miec problemy z zbieznosc "zgryzu". Obcinarka do plecionki dziala dobrze - to fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Hej Daniel ,,to takie kombinerki z multitoola sa lepsze od zwykłych kombinerek ? ,,nie nie są lepsze , zwykłe kombinerki są lepiej spasowane i są moim zdaniem stabilniejsze w chwycie i użyciu ja używam http://www.ebay.com/itm/Gerber-47550-MP-600-Basic-Multi-Tool-Needlenose-Pliers-Black-w-Nylon-Sheath-/261829855410?hash=item3cf64688b2czy jestem zadowolony ?z pozostałych narzędzi tak z samych kombinerek nie do końca.to tyko moje zdanie Nie bralem pod uwage takiego narzedzia. Nie potrzebuje 100 funkcji. Potrzebuje dobre, pewne w chwycie i ergonomiczne kombinerki.Trwale, lekkie i dobrze jakby wytrzymaly proporcjonalnie do ceny...lub dluzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Ja i kilku znajomych chwalimy sobie takowe Rapalki http://www.rybi-ogon.pl/Szczypce-Rapala-Stainless-Steel-6-12-Pliers-p-5848.html Edytowane 14 Października 2015 przez maniek1972 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 A jesli potrzeba tylko kombinerek ? to takie kombinerki z multitoola sa lepsze od zwyklych kombinerek ? Na rybach w terenie nosze minimum towaru .Kombinerki w wyrobach Laterman są świetne, doskonale spasowane,- swojego mam 20 lat i jest taki jak w dniu zakupu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 mam 3 lathermany (surge, charge tti i juice) jako narzedzia i "noz" sa super, obawiam sie, ze jako mocne kombinerki do tego wedkarskie jak i odczepiacze sa takie sobie. upierdliwe rozkladanie norzyczek (wszedzie oprocz surge, gdzie norzyczki maja "full size") dyskwalfikuje tego typu narzedzia jako glowna linie obrony. osobiscie mam 4 kpl zestawow podrecznych (na brzeg, bb, slodka wode ponton i slona wode ponton): noz z pochwa do zadan specjalnych (zwykle byle plywajace "fileciaki" i 1 fiskarsa plywajacego), obcinaczko-kombinerki z zabkowanymi ostrzami kongera/podobne - tanie jak barszcz kilka pln a tna plecionke i zylke az milo + duze mocne peany (kiedys wkleilem linka do ebaya znajde jak trzeba) a na ryby typu sumy zwykle przedluzane kombinerki. calosc na ogol trzymam w torbie/"torbie toaletce turystycznej" - ma to taka zalete, ze ma haczyk i mozna wszystko powiesic na lodzi/pontonie a do srodka wejdzie zawsze zapasowe pudelko kretlikow, stalki etc). Z posiadania jednego narzedzia /kpl wyleczylem sie po 3ch razach. Niemal zawsze zostawialem kpl nardzedzi w "poprzednim" zestawie i bylem bez noza czy cos... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Kombinerki w wyrobach Laterman są świetne, doskonale spasowane,- swojego mam 20 lat i jest taki jak w dniu zakupu A moze Laterman robi po prostu dobre kombinerki ? bez calej tej "makgajwerki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Kombinerki w wyrobach Laterman są świetne, doskonale spasowane,- swojego mam 20 lat i jest taki jak w dniu zakupu to ja uzywam od jakis 10 lat surge (wymienialem 2 lub 3 razy), charge tti (2 razy) i tylko juice (nie uzywana niemal biore ja tylko jak nie mam paska w spodniach np do spodenek/dresu/garnituru). fakt serwisodjazdowy zawsze nowe narzedzie bez pytania (nawet mechhaniczne uszkodzenia). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 http://www.profitechnik.pl/narzedzia-reczne/szczypce-obrobka-kabli-pincety/uniwersalne-chwytajace-wydluzone/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) knipex najlepszy do wszystkiego :-)multitoole moim zdaniem nie nadają się do wędkarstwa.pozdrówka Edytowane 14 Października 2015 przez peresada 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 knipex najlepszy do wszystkiego :-)multitoole moim zdaniem nie nadają się do wędkarstwa.pozdrówkaPotwierdzam , Knipex lub Garant . Akurat tymi narzędziami pracuję na co dzień , nie do zajechania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Krzysiek - używałem LEATHERMAN JUICE kilka sezonów, mucha, cast. Mały, poręczny, miał wszystko co było potrzebne na łowisku. Do wyczepiania kotwic i tak trzeba mieć duże specjalistyczne kleszcze. Mowa o szczupakach, sandaczach. Do pstrągów i im podobnych kropkowańców małe kleszczyki z tool-a całkowicie wystarczały. Do tego wydajne nożyczki, wkrętaki, otwieracz do kapsli. Zgubiłem na Turawie (kurna), do tej pory wspominam z sympatią. Wszystko zależy co komu pasuje. http://www.blackovis.com/leatherman-juice-s2-knife Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 knipex najlepszy do wszystkiego :-)multitoole moim zdaniem nie nadają się do wędkarstwa.pozdrówkaFakt, mam cęgi do cięcia kotwic i są zarąbiste. 3/0 to nie problem. Muszę za kombinerkami się rozejrzeć.Ale mały multitool tez sie przyda. Mam gerbera z chowanymi kombinerkami ale to rozwiązanie nie przemawia do mnie. Muszę kupić rozkładane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Knipexem ucinam kotwice w razie konieczności. Od kilku sezonow nie zawodzą. Lacznie z sumowymi st 66.To teraz pytanie : knipexy jako poreczne kombinerki do kabury ? Koniecznie z uchem do przeprowadzenia linki - sprężyny, co by nie utopic.Jak chodzi o te duze to widzialem knipexy 22 cm.troche na styk sie wydaje. Wolalbym 25 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Knipex, jest to naprawde profi narzedzie.Ale, czy sa Ci potrzebne extra kombinerki? Ja, szczypcami knipexsa,bez problemu przecinalem drut kolczasty. Narzedzia super. Na rybach, nie do zajechania .Majsterkuje w domu, na rybach sporadydznie. Mysle ze leatherman tez da rade. 25 lat gwarancji .Ale kazdy wie sam, co potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Sa ergonomiczne. I sa kombinerkami.Czyli to co potrzebnePiwo na rybach - zawsze Bez alko - otwieram kombinerkami.Napraw nie przeprowadzam.Potrzebuje dobre szczypce. Tylko i az tyle. Edytowane 14 Października 2015 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi