marckus Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Woda cały czas niesie... Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Bobrza sprawka! niestety odbudowali 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes77 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Takie swojskie bieszczadzkie.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serg Kon Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Ukraina. Odpoczynek na rzece Desna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serg Kon Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Ukraina. Odpoczynek na rzece Desna. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek wawa Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Darek napisz : Gdzie to?Co to? Jak to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Surfing duck. https://www.google.pl/search?q=surfing+duck&biw=1600&bih=775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjk-8aHr5HMAhXGKCwKHaHyCLoQ_AUIBigB#imgrc=_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serg Kon Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Ukraina. Odpoczynek na rzece Desna. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Chciały mnie wziąć z zaskoczenia 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serg Kon Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zatoki Dniepru. Jerkbait "Piranha". 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Królowa w pełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Tomiemu uciekła modelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Królowa w pełni Tomiemu uciekła modelka Tak z ciekawości zapytam-co to jest za owad?Raz spotkałem takiego jegomościa nad Biebrzą i bardzo mi się spodobał.Były wprawdzie 2 ale jeden już prawie sztywny. Pozdrawiam Tomi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruzda Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Tak z ciekawości zapytam-co to jest za owad? Oleica fioletowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruzda Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Z ciekawostek, doczytałem, chrząszcz ten wydziela kantarydynę, która kiedyś przez znachorów była stosowana jako silny afrodyzjak, zaś w nieco większej dawce stanowi silną truciznę potrafiącą uśmiercić chociażby zaciekawionego wędkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Dokładnie. Meloe violaceus jak Koledzy wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez marckus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Oleica fioletowa Dokładnie. Meloe violaceus jak Koledzy wyżej Czyli rozumiem że owad na fotce Tomka@Yamakato i na mojej to Oleica fioletowa ?Trochę poczytałem o tej rodzinie owadów i ciekawie wygląda ich cykl życiowy .Trafiłem też(w komputerze) na bardzo podobnego owada Oleica krówka i na fotkach dostępnych w necie ,te dwa gatunki niewiele się różnią.Znacie może jakieś znaki/cechy charakterystyczne pomagające odróżnić oba gatunki? Jeszcze wygrzebałem fotkę ciekawego chrząszcza ,którego też namierzyłem i sfotografowałem nad Biebrzą.Cóż to za stwór? Nie bardzo udało mi się uchwycić rzeczywistą kolorystykę owada.Był taki opalizujący,metaliczny w ciemnych kolorach brązów,zieleni i fioletów.No i te imponujące czułki ,przekraczające długością całego owada. Pozdrawiam Tomi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekc Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Czyli rozumiem że owad na fotce Tomka@Yamakato i na mojej to Oleica fioletowa ?Trochę poczytałem o tej rodzinie owadów i ciekawie wygląda ich cykl życiowy .Trafiłem też(w komputerze) na bardzo podobnego owada Oleica krówka i na fotkach dostępnych w necie ,te dwa gatunki niewiele się różnią.Znacie może jakieś znaki/cechy charakterystyczne pomagające odróżnić oba gatunki? Jeszcze wygrzebałem fotkę ciekawego chrząszcza ,którego też namierzyłem i sfotografowałem nad Biebrzą.Cóż to za stwór: Nie bardzo udało mi się uchwycić rzeczywistą kolorystykę owada.Był taki opalizujący,metaliczny w ciemnych kolorach brązów,zieleni i fioletów.No i te imponujące czułki ,przekraczające długością całego owada. Pozdrawiam Tomi Aromia moschata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi