Skocz do zawartości

Zdjęcia znad wody

Fishnen

Rekomendowane odpowiedzi

Gwarantuję ci, że kompakt, który nie jest totalną "debil kamerą" z możliwością fotografowanie nie tyko w automacie ... daje sporo możliwości. Niestety do tego trzeba przynajmniej liznąć ciutkę wiedzy o podstawach i zasadach fotografii: zakres głębi ostrości, balans bieli, zależności czasu i przysłony , metody pomiaru ostrości i ekspozycji, zasada "złotego podziału" przy kompozycji kadru ... i inne takie tam i jest OK :)

• Like 2

Wszystkie foty poza pierwszą z automatu. Pierwsza na manualu tylko po to, by wydłużyć czas naświetlenia. Każda obowiązkowo lekko podciągnięta z kontrastu, ostrości i barwy w najprostszym programie graficznym. Ot cała filozofia dobrego zdjęcia.  :)

Gwarantuję ci, że kompakt, który nie jest totalną "debil kamerą" z możliwością fotografowanie nie tyko w automacie ... daje sporo możliwości. Niestety do tego trzeba przynajmniej liznąć ciutkę wiedzy o podstawach i zasadach fotografii: zakres głębi ostrości, balans bieli, zależności czasu i przysłony , metody pomiaru ostrości i ekspozycji, zasada "złotego podziału" przy kompozycji kadru ... i inne takie tam i jest OK :)

Wiem , rozumiem , o tym pisałem właśnie . Ale z wielką przyjemnością zaglądam do działu "foto" i podziwiam  :) .

• Like 1

Książkę, którą pokazałem, polecam na prawdę tym, którzy "chcieli by a nie wiedzą jak?". Omawiane są w niej wszystkie podstawowe zagadnienia, zasady i pojęcia fotograficzne, wyjaśniając je po kolei, jeden temat na jednej stronie. Krótko węzłowato a najważniejsze, że prawidłowo i zrozumiałym językiem.