Skocz do zawartości

Zdjęcia znad wody

Fishnen

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widzę fotek. :(

Po wysokości horyzontu i braku skał na brzegach widać że jest to gdzieś "w górze".

Fotki oszukują odległości wiec mam problem z "szerokością zalewu" na tej ocenianej.

W ciemno mogę obstawić jeszcze "jałowce" w Rajskim za kapliczką z widokiem na cypel z Olchowca (ten ciemny brzeg na którym stoi łódka). :)

Po "podpowiedziach" (inne foty) może zgadnę jeżeli to tez nie to. Po kamieniach w wodzie nie poznaję. :D

Czy fotki wyswietlaja sie juz prawidłowo?

Pawel, pytanie. Z jakiego portalu wstawiasz fotki (juz doczytalem ze z googla)? Daj znac to jakos to ogarniemy.

Te posty gdzie fotek nie widac pokasuje.

Dodajesz -tmp.jpg do linka zdjecia jak wklejasz do nas na forum?

Edytowane przez Del Toro

Może tym razem wszyscy zobaczą fotki.

Nie mam pewności czy widać fotki, więc dam podpowiedź, że pierwsza jak i poniższe fotki są w miejscu gdzie kiedyś płynęła Solinka. Z pierwszego zdjęcia ciężko trafić na odpowiednia lokalizację, mała rozdzielczość i mało szczegółów. Zagadka musi być trudna, inaczej zabawy jest mniej :)

@trout master Do boju! Może ktoś jeszcze przyłączy się do zabawy? Przyjrzałem się tym zdjęciom i zagadka wcale nie jest łatwa. Mało tam szczegółów. Trzeba znac konkretne zwalone drzewa a to się zmienia jak w kalejdoskopie. Będę dodawał kolejne podpowiedzi :)

hKa7GIA0WdvgUFXJK_e9-rQB1odGHUU836VHLsoU

XJ-UXndc1uE-rQTER3XgtyrPqDxtdbBuOG4f-FoP

Edytowane przez ictus
  • Like 2

"Wysoka woda". Zasłania wszystko. :(

Ostatnia fotka łatwa ale nie wiem czy ma coś wspólnego z pierwszą. Tu odstawiałbym pierwszą zatoczkę przy wyjściu z prawej zatoki z m. Zawóz. Solinka rzeczywiscie jest "pod nosem". :)

Widok daleko do przodu ułatwia namiary. Góry (kształt), lasy, horyzont i szczegóły na nim (osiedle Polanczyk). Druga fota przypomina mi jakieś zatoczki (Werlas, Rapiszka, pod Jaworem) ale las "za niski". :(

A pierwsza? Na pierwszej jest może zatoczka za "łąką" płynąc od "agrafki" lewym brzegiem w stronę lewej zatoki w Zawozie, przed "skałą". Solinka w tym miejscu odbija w kierunku drugiego brzegu. Ale znowu cenny las (z drogą na Wołkowyję) za niski na horyzoncie.

No i te góry za nim są za daleko. Wyglada jakby "las wchodził w wodę" czyli jakiś cypel.

Albo zdjęcia (odległości) oszukują i mnie mylą albo jest to dalej coś innego. :(

• Like 1

To faktycznie zabudowa na Polańczyku. Zatoczka, Werlas :) Gratuluje. Wszystkie trzy fotki są z jednego miejsca (widok w lewo, widok w prawo, widok pomiędzy nimi, tak ułożone w kolejności). Pierwsze zdjęcie mylące, bo zakręt oszukuje oczy. Widać Łokieć na Energetyku.

Edytowane przez ictus

Eeeeeee. No teraz to się zgadza. :)

"Portki" za wyspą Energetyka. Na 2 i 3 fotce widać stara zwaloną jodłę która kiedyś była świetną miejscówka okoniową. Wczoraj tam łowiłem.

Jednak wyższa woda i takie foty oszukują odległości, co bardzo myli.

• Like 2