Skocz do zawartości

Zdjęcia znad wody

Fishnen

Rekomendowane odpowiedzi

Katastrofalnie niski stan wody na Parsęcie, pewnie jest podobnie na innych rzekach. Susza, suszą ale gdyby zaniechano idiotycznego wywalania pieniędzy, mogłoby być dużo lepiej. Winowajcy nawet ślad po sobie zostawili, jakby było czym się chwalić  :angry:

post-46382-0-35393100-1556635483_thumb.jpg

post-46382-0-31518900-1556635494_thumb.jpg

od 1974 mieszkam w Kołobrzegu a potem w Grzybowie, nie było nigdy powodzi, zdarzały się podtopienia łąk na terenach zalewowych i nic poza tym.

Edytowane przez Janusz Wałaszewski
  • Like 5

Delbanka

Krzyżówka

http://jerkbait.pl/uploads/monthly_05_2019/post-64652-0-66260900-1556998604.jpg

Rzeka Drwęca w okolicach Golubia - Dobrzynia i jedna z kilku wysepek zakrzaczonych , drzewa i nawet kilka krzaków czarnej pożeczki a z kąd się tam wzieły nie pytajcie bo nie wiem . Taki widok z gniazdami oglądałem co roku a następnie czekaliśmy aż się wyklują . Co najgorsze w tym to to że kaczory atakowały malutkie kaczuszki , podobnie jak u niedźwiedzi likwidacja przyszłej konkurencji

• Like 1

To i tak dobrze Sławku, że kaczory atakowały, bo chociaż miały szansę przeżycia, którego tym nie dano. U mnie niestety po paru dniach w gniazdo wlazł na moich oczach pewien homo sapiens i doszczętnie je zniszczył. Przykro było patrzeć na kaczkę siedzącą nieopodal zniszczonego gniazda...

Edytowane przez Delbanka

To i tak dobrze Sławku, że kaczory atakowały, bo chociaż miały szansę przeżycia, którego tym nie dano. U mnie niestety po paru dniach w gniazdo wlazł na moich oczach pewien homo sapiens i doszczętnie je zniszczył. Przykro było patrzeć na kaczkę siedzącą nieopodal zniszczonego gniazda...

kiedys widziałem taki obrazek: jadąc drogą krajową, w pobliżu małej rzeczki, wybiegły dzikie kaczki na drogę, matka i chyba ze 12 żółtych kaczuszek prosto pod busa, gość chciał je ominąć ale niestety rozjechał 5 piskląt, zatrzymaliśmy się (oczywiście ci z sercem) ten gość, ja i jeszcze za mną jeden kierowca... najbardziej ruszyło mnie to, jak ta matka wróciła na drogę po swoje dzieci i jeden po drugim, martwe zabierała z drogi i układała na poboczu, postała jakiś czas przy nich bezradnie po czym ruszyła z resztą stadka... Dla mało wrażliwych pewnie śmiech... 

• Like 2