rico1212 Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 A tak wygląda Odra w Oławie 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam spin Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 To same miejsce: październik 2019, ujęcia jez. Bucierz wykonane telefonem, 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam spin Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 (edytowane) październikowy zachód słońca połączyłem Edytowane 2 Listopada 2019 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 http://jerkbait.pl/topic/64412-zdj%C4%99cia-znad-wody/Po co nowy wątek? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Dopływ Bzury Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam spin Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 http://jerkbait.pl/topic/64412-zdj%C4%99cia-znad-wody/Po co nowy wątek?Chciałem zamieścić zdjęcie w wątku: "Zdjęcia znad wody" ,ale nie miałem opcji nowy tylko dodaj odpowiedź. Z tej opcji skorzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Dokładnie. Pod ostatnim wpisem dajesz swój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam spin Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 ostatnia w tym roku? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Właśnie dzisiaj oglądałem z wnuczką film "Horton słyszy Ktosia" i właśnie taka koniczynka była kluczowym elementem fabuły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAWIOLA666 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Zachód słońca nad Mazowiecką Wisełką . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Taki widok dzisiaj miałem okazję oglądać???? 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Skoro ryby mi wypłoszyli, to przynajmniej zdjęć im narobiłem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Taki widok dzisiaj miałem okazję oglądać IMG_20191103_073327.jpgI przyszedł wędkarz, wsadził wędkę w kadr i ... zwalił całą atmosferę ( ) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 A ja trochę makabrycznie w dniu dzisiejszym Szkoda, że nie położyłem obok wędziska bo to dość duże znalezisko było ... Pojęcia nie mam co to mogło być ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam spin Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 taki letni widok jeziora i...wilka? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 ..Panowie jeśli już "pracujecie" w PS to moglibyście w pierwszej kolejności popracować nad kadrem.. a szczególnie wyprostować horyzont bo Wam się woda wyleje z krorejs strony zdjęcia - takie prawa fizyki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam spin Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 ..Panowie jeśli już "pracujecie" w PS to moglibyście w pierwszej kolejności popracować nad kadrem.. a szczególnie wyprostować horyzont bo Wam się woda wyleje z krorejs strony zdjęcia - takie prawa fizyki ale o co chodzi z tym wylewaniem ,tu sami amatorzy fotografii przypadkowej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 .. mamy watek "fotograficzny" wiec Adamie pisze o tym ze horyzont winien być poziomo - równolegle do ramki kadru bo się wodę wyleje ....w wypadku zdjęć pejzażowych to ważne - mocno razi gdy jest inaczej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 (edytowane) ale o co chodzi z tym wylewaniem ,tu sami amatorzy fotografii przypadkowej Jak już temat ogarniesz tak konkretnie to będziesz mieć status: fotograficy A tymczasem coby na pusto nie klepać: może ktoś rozpoznaje swoją jednostkę ? Edytowane 3 Listopada 2019 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Jest kasta ludzi, którzy nie tylko siebie przywiązują do koryta, ale i koryto przywiązują do drzewa ... to ci najbardziej przewidujący i zapobiegliwi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 ...Robert twierdzi ze to zdjęcie z Wiejskiej?.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz1966 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Taki poranek z 1 listopada... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam spin Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 .. mamy watek "fotograficzny" wiec Adamie pisze o tym ze horyzont winien być poziomo - równolegle do ramki kadru bo się wodę wyleje ....w wypadku zdjęć pejzażowych to ważne - mocno razi gdy jest inaczejfaktycznie żyroskopem wychodzi - 1, ale jak się 0,5 wyleje to wyrównuje poziom ,dziwne zazwyczaj jest odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 (edytowane) W każdej dziedzinie warto zadbać o szczegóły i warto zacząć od podstawowych w fotografii: poziomy horyzont, unikanie efektu czerwonych oczu w wyniku zastosowania lampy błyskowej, komponowanie kadru wedle zasady "złotego podziału". To początek drogi do robienia fotografii zamiast pstrykania fotek ale obowiązku nie ma Edytowane 3 Listopada 2019 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 faktycznie żyroskopem wychodzi - 1, ale jak się 0,5 wyleje to wyrównuje poziom ,dziwne zazwyczaj jest odwrotnie ..tak się złożyło ze napisałem akurat pod Twoim zdjęciem ale właściwie "piłem" do wielu, wielu zdjęć powyżej i nie tylko tutaj - gdzieś na naszym forum czytałem relacje z Norwegii czy Laponii - fajne opowiadanie fajne foty, kolory i kontrasty "powyciągane w Photoshopie na maksa ale w prawie każdym jednym zdjęciu horyzont się wali a kadr skopany ...a potrzeba tak niewiele. Przecież w wypadku pejzaży mamy masę czasu żeby się zastanowić a w dobie fotografii cyfrowej nie musimy oszczędzać na materiałach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi