Skocz do zawartości

Zdjęcia znad wody

Fishnen

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Czolem Januszu,

Co to za sprzecik zakupiles ? Jakie szklo zamontowales? Planuje zakup alpa 6400 .

Pozdrawiam Zbigniew

Witam.

To jest a6300 czyli blisko twojego planu, tylko ciut starszy. Obiektywów używam przeważnie "starych" analogowych. Na zdjęciu jest tokina 35-70/2,8 bagnet canon fd. Ze współczesnych dedykowanych do sony mam sigmę 30/2,8. Ze starych obiektywy z gwintem m39 np jupiter 8, m42 helios 44-2, industar 50 i jupiter 37a 135/3,5.

mam jeszcze tokinę 70-210, vivitara 70-300 i canona fd 200/4 s.s.c Przymierzam się do sigmy 100-400, ale trochę jeszcze muszę dozbierać ;)

Witam.

To jest a6300 czyli blisko twojego planu, tylko ciut starszy. Obiektywów używam przeważnie "starych" analogowych. Na zdjęciu jest tokina 35-70/2,8 bagnet canon fd. Ze współczesnych dedykowanych do sony mam sigmę 30/2,8. Ze starych obiektywy z gwintem m39 np jupiter 8, m42 helios 44-2, industar 50 i jupiter 37a 135/3,5.

mam jeszcze tokinę 70-210, vivitara 70-300 i canona fd 200/4 s.s.c Przymierzam się do sigmy 100-400, ale trochę jeszcze muszę dozbierać ;)

W moje ręce właśnie wpadła sigma 50-500. Narezie testy na sucho tylko... czekam na weekend może czas pozwoli skoczyć na rykowisko . O ile zdobędę mocowanie statywowe bo w zestawie brakowało :/

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Tomasz eS
  • Like 2

Czolem Januszu,

Co to za sprzecik zakupiles ? Jakie szklo zamontowales? Planuje zakup alpa 6400 .

Pozdrawiam Zbigniew

Rozważ Panasa G90.Też myślałem o alfie 6400 ale poszedłem w G90- moim zdaniem lepsza ergonomia.

Dla mnie bez znaczenia była też już posiadana jakaś szklarnia panasa.

https://www.optyczne.pl/426.9-Test_aparatu-Panasonic_Lumix_DC-G90_Podsumowanie.html

Edytowane przez Jozi

Servus Koledzy ,

Januszu dzieki za info.

Jozko mam dylemat alpha 6400 Albo a7 III . 6300/6400 maja super szybki autofocus, lepszy od a7III. Apsc sa mniejsze i pasuja do kazdej kieszeni. Pelna klatka a7 wyprzedza pojemnoscia bateri. Itd. Dlaczego Sony? Kolory obrazu zauroczyly mnie.

Pozdrawiam Zbigniew

• Like 1

Servus Koledzy ,

Januszu dzieki za info.

Jozko mam dylemat alpha 6400 Albo a7 III . 6300/6400 maja super szybki autofocus, lepszy od a7III. Apsc sa mniejsze i pasuja do kazdej kieszeni. Pelna klatka a7 wyprzedza pojemnoscia bateri. Itd. Dlaczego Sony? Kolory obrazu zauroczyly mnie.

Pozdrawiam Zbigniew

Hej.

Ja nie chcę nikomu nic narzucać. Wybrałem a6300 bo lubię kupować sprzęt używany, a raczej wolę od nowego. Wszystkie soniacze z mocowaniem e-mount doskonale nadają się do używania wielu starych i oczywiście nowych, dedykowanych obiektywów. Mam tylko jeden obiektyw, który obsługuję AF aparatu, sigma 30/2,8. Pozostałe to analogi, gdzie ostrość trzeba ustawiać ręcznie, nie jest to łatwe w bezlusterkowcu, ale da się ;)