Jozi Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Stare obiektywy do każdego aparatu podejdą, tylko kwestia przejściówki. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wałaszewski Janusz Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Stare obiektywy do każdego aparatu podejdą, tylko kwestia przejściówki. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu TapatalkaNie do końca, obiektywów m39 od np. "dalmierzy" do lustrzanki się nie podepnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Tego już nie brałem pod uwagę. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Nie do końca, obiektywów m39 od np. "dalmierzy" do lustrzanki się nie podepnie.A ktoś kiedyś próbował bagnet Kijeva podpinać do lustra? Słyszałem, że tak ale, czy prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wałaszewski Janusz Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 A ktoś kiedyś próbował bagnet Kijeva podpinać do lustra? Słyszałem, że tak ale, czy prawda?Da się podpiąć, ale działać nie będzie w pełnym zakresie. Mam jupitera 8 z kijeva, próbowałem go podpiąć na skróty. Do przejściówki na m42 dokręciłem redukcję m42/m39 i "dupa". Obiektywy dalmierzowe mają inna konstrukcję, w czasie ostrzenia wewnętrzny pierścień przesuwa się aby uruchomić system dalmierzowy. Musimy mieć specjalną przejściówkę. Do lustrzanek takiej nie ma, bo być nie może. Do sony e-mount są i działają. Pewnie do innych bezlusterkowców, w tym micro 4/3 tez są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 Gdzieś nad Wisłą Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Akcja rozpoznanie - nowe tereny 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Jesienny "Sobień". Zburzony zamek w jesiennym otoczeniu. Przerwa na zmianę zestawu z nimfy na suchą bo ... coś ciamkało. ______ 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Dunajec - Wielka Wieś... Przepiękny wczoraj był dzień.. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Ryba nie brała, więc jesień nad Sieniawą 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 To zdjęcia robione chińskim telefonem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 To zdjęcia robione chińskim telefonem .Jaki by nie był aparat -rybe na sieniawie ciężko sfotografować weź coś zaryb to wpadnę z pontonem do Twojej zatoki Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Jaki by nie był aparat -rybe na sieniawie ciężko sfotografować weź coś zaryb to wpadnę z pontonem do Twojej zatoki Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaJa coś miałem, ale nie było co fotografować . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wałaszewski Janusz Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Da się podpiąć, ale działać nie będzie w pełnym zakresie. Mam jupitera 8 z kijeva, próbowałem go podpiąć na skróty. Do przejściówki na m42 dokręciłem redukcję m42/m39 i "dupa". Obiektywy dalmierzowe mają inna konstrukcję, w czasie ostrzenia wewnętrzny pierścień przesuwa się aby uruchomić system dalmierzowy. Musimy mieć specjalną przejściówkę. Do lustrzanek takiej nie ma, bo być nie może. Do sony e-mount są i działają. Pewnie do innych bezlusterkowców, w tym micro 4/3 tez są W uzupełnieniu, Kijev to bagnet Pentax, jeśli nic nie pomyliłem. Mimo, ze to bagnet to obiektyw z dalmierza nie będzie działał z lustrzanką z tym bagnetem, przejściówki pewnie tez nie ma. Chodzi o dwie sprawy, w dalmierzach, mamy w obiektywie pierścień wewnętrzny, który popycha/przestawia mechanizm dalmierza. Druga sprawa, płaszczyzna ostrości jest bardzo blisko płaszczyzny kliszy. W aparatach cyfrowych musi pokrywać się z płaszczyzną matrycy i tu mamy problem. Przykładowo, obiektywy m42 mogą pracować z lustrzankami (z Nikonem nie do końca) cyfrowymi. Teraz kwestia bezlusterkowców, tutaj płaszczyzna matrycy jest o wiele bliżej płaszczyzny bagnetu, to powoduje, że odpowiednia przejściówka (której wykonanie nie ma ograniczeń) pozwala podłączyć, niemal dowolny obiektyw.W kąciku foto pokażę moje obiektywy, które podpinam do a6300, łącznie z "wynalazkami" które sam zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Solina-widok z Olchowca. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Bałtyk nocą... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Piękne [emoji106] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Taki weekendowy biwak nad wodą... pogoda rozpieszczała a i bobry pomogły w opale... Generalnie wszystko siadło tylko ryby miały mnie w doopie... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wałaszewski Janusz Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Bałtyk w noc sylwestrową ub.r 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wałaszewski Janusz Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Bałtyk w noc sylwestrową ub.r 019.JPG Wycinek fotki, przybliżający widok, od zachodu,wejścia do portu w Kołobrzegu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Poranny widok 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Znane miejsce. _____ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi