hlehle Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Poszukuję kijka jak w tytule, a dokładniej: - długość maks 185 cm (lepiej krótsza) - c.w. do około 60-80g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Jaki budżet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Szukasz gotowca czy coś zamierzasz budować??Pytam, bo zamierzam coś podobnego zrobić i myślę o Talonie 25lb lub Xzodze do 8kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Daiwa Powermesh Jerk 1.65m http://jerkbait.pl/topic/33947-seria-daiwa-powermesh/?p=1679429 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Polecam "niskobudżetowego" Team Dragon 185cm 30-70g. Ja mam taki model ale pod korbę, ciężki do znalezienia. Pod casta sa na Allegro nowki. Edytowane 14 Października 2015 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Do 80g to nie jest mocna Z mocnych na prawdę mocnych i lekkich MU638 +/- do 140g a z trochę mniej mocnych MU606 do +/-90g Edytowane 14 Października 2015 przez Tommek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Kolega ostatnio nabył jerkówkę Xzoga, z tym, że wersję do 120g. Ale to kwestia blanku. Widziałem, że był mega zadowolony- kijaszek szybki, cięty, a pod rybkami (takimi do 90+) pracował naprawdę zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 MU638 ... możesz napisać coś więcej? jakiś link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Kolega ostatnio nabył jerkówkę Xzoga, z tym, że wersję do 120g. Ale to kwestia blanku. Widziałem, że był mega zadowolony- kijaszek szybki, cięty, a pod rybkami (takimi do 90+) pracował naprawdę zacnie.To pewnie Xzoga 7 kg. Mam i szczerze polecam, super kij nie tylko do jerków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 MU638 ... możesz napisać coś więcej? jakiś link?http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/rodbuilding/rodbuilderzy-prezentuja-%E2%80%93-wedki-szczupakowe-r177 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 MU638 ... możesz napisać coś więcej? jakiś link?Mam i polecam. Sławek @Pleciona sprzedaje 2 sztuki. Ale sobie kilka zostawia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/rodbuilding/rodbuilderzy-prezentuja-%E2%80%93-wedki-szczupakowe-r177Opis interesujący Ciągle nie mogę się zdecydować na kij do nacięższych moich "klocków" (120-130g) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 MU638 mam i używam od dawna do klocków +/-140g da radę , kijek super tylko ciężko go kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 ...ale skoro @pleciona sprzedaje? Podpytam po powrocie z Ebro teraz to tylko siwy dym wokół mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Sprzedaje bo ma kilka zapasowych: http://jerkbait.pl/topic/64180-s-gdzie-patyki-tam-wyniki-czyli-pike-na-grubo/#entry1750337 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Tylko ta spirala przy tak mocnym kiju? mam watpliwości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 A to źle? Masz pewność, że przy pełnym ugięciu (pod kabanem ) siły skrętne nie działają tak mocno na blank, a i linka go nie dotknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Nie powiedziałem : nie. a tylko , że mam wątpliwości. Mam w spirali Phenixa Elixir i tutaj widzwę sens w praktyce ale to jest UL.Również podoba mi się kij zbrojony górą, klasycznie, choć zdaję sobie sprawę , że na łowisku przestaje to mieć znaczenie jesli się sprawdza spirala. Taka troche kwadratura koła może za dużo teori postrzegania i emocji Edytowane 14 Października 2015 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Ten za 850 zł nie jest w spirali.Też jej nie lubię . Ostatnio przelotka jest nie tam gdzie powinna przy jerkowaniu być. Zarezerwowałem. Może na zapas wezmę. Tylko na info o długość uchwytu czekam.Czasem to mam wrażenie że ludzie kwadratowych jaj szukają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Xzoga taka-g 60 8kg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) Tylko ta spirala przy tak mocnym kiju? mam watpliwości chociażby dlatego iż spiralne zbrojenie zostało wymyślone właśnie do ciężkich mocnych kijów głównie morskich.dopiero potem zaadoptowano je do lekkiego castingu.działa to naprawdę znakomicie. mam teraz kij zbrojony standardowo ( z różnych względów musiałem oddać moją elitkę w spirali)i na każdej wyprawie na ryby z rozrzewnieniem wspominam to zbrojenie. chodzi głownie o czepianie się plecionki o szczytową przelotkę przy agresywnym jerkowaniu. nigdy nie miałem tego problemu w spiralii.pomijam aspekt urody takiego kija bo można tu zastosować malutkie ringi i kij wygląda jak bez przelotek.poza tym cena zbrojenia idzie w dół ponieważ kij 20-25lb na szczupaki można uzbroić w jedną czy też dwie przelotki dwustopowe (najdroższe) chociaż i tak ring nie musi być duży, a potem jedziemy l-kami które są tanie jak zboże.wiec reasumując same zalety, wad nie widzę.chyba trzeba będzie zacisnąć zęby i coś znowu uzbroić...pozdówka Edytowane 15 Października 2015 przez peresada 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) Z tym "mocna" to mało precyzyjnie się wyraziłem. C.W. max 80 i moc jakieś 20-25lb mnie interesuje. To wyglądało ciekawie: MU606: 6', l15-25lb, cw. 28-90gr. ale widzę, że już sprzedane ... Za to Daiwę (Powermesh Jerk 60-120g 1,65m) musiałbym pomacać, bo o ile długość i waga kija wydają się super, to C.W. jest dość spory i boję się, że będzie zbyt pałowata dla mnie. Kij musi być sprężysty (dość szybki), ale pracować pełną długością pod rybą. P.S. Xzoga raczej przekracza mój budżet na ten kij. Edytowane 15 Października 2015 przez hlehle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) Z tym "mocna" to mało precyzyjnie się wyraziłem. C.W. max 80 i moc jakieś 20-25lb mnie interesuje. To wyglądało ciekawie: MU606: 6', l15-25lb, cw. 28-90gr. ale widzę, że już sprzedane ... Za to Daiwę (Powermesh Jerk 60-120g 1,65m) musiałbym pomacać, bo o ile długość i waga kija wydają się super, to C.W. jest dość spory i boję się, że będzie zbyt pałowata dla mnie. Kij musi być sprężysty (dość szybki), ale pracować pełną długością pod rybą. P.S. Xzoga raczej przekracza mój budżet na ten kij.Tego modelu daiwy nie mialem.W wa-wie raczej problemu z pomacaniem PM miał nie będziesz. Z tej serii mialem 2 spiny i 2 casty. Seria bardzo udana. Blanki sprężyste, szybkie, ugięcie po dolnik. Edytowane 15 Października 2015 przez Patryk1125 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 A to źle? Masz pewność, że przy pełnym ugięciu (pod kabanem ) siły skrętne nie działają tak mocno na blank, a i linka go nie dotknie Kamil, to, że linka kładzie się na blanku to nie problem. Da się tak łowić i nic się nie dzieje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 jeśli miałoby być budżetowo i z pracowni, to obejrzyj sobie Batsony Revelation - u Irka w Warszawie masz okazję: REVC68H REVC68XH ew.ten MHX bo widze ze Batsony zdrożały: MB-785 MHX @yglo coś na nich robił zdaje się do podobnych zastosowań jak wspomniałeś.... albo miał robić, musiałbyś dopytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi