kemot11 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Moim zdaniem dobry wybór. Jakość do ceny (przed przeceną), bardzo dobry wybór. Nie miałem na tym kiju jeszcze żadnego spadu. Polecam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Pozwolę sobie podłączyć się pod temat. Szukam blanku pod jerkówkę, którą chciałbym połowić jeszcze w tym roku. Kij ma obsługiwać slidery od 6-7cm (ok 15g) po slidery 10S, bardzo rzadko 12S. Bardziej zależy mi na tym dolnym zakresie c.w. niż na górze, bo przeważnie łowię sliderami 7S i 10S, 12S bardzo mało i sporadycznie. Kij w jednym kawałku, długość 180-190cm. Faworytów mam 3, polecanych przez "bardzo znanych i lubianych" użytkowników na naszym forum:1. Talon 64HM2. Xzoga Taka-G 66 7kg3. Xzoga Taka-G 60 8kg Skłaniałem się ku Talonowi ale nie jest niestety dostępny, będzie za ok 3 tygodnie może. Do tego montaż kolejne 2-3 tygodnie. Xzogę 66 7kg chciałem trochę skrócić od dołu ale to podobno obniży jej moc i może słabo pracować pod 10S-12S. Xzoga 60 8kg, to i długość jest idealna i górny c.w. też. Boję się jednak, że te 6-7cm slidery F będą słabo obsługiwane. A bardziej zależy mi na tym dole właśnie, niż na górnym c.w. większym niż 60-65g. Z gory dzięki za wszelkie sugestie i rady. Zaznaczę też, że już w sumie tylko te 3 patyki wchodzą w grę, bo kolejne propozycje znowu mi mocno namieszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Kuba, ja posiadam od dwóch lat Xzogę 7 kg i myślę,że pod Twoje oczekiwania idealnie się nadaje.No chyba że długość Ci przeszkadza, jak dla mnie ideał, jest to od dwóch sezonów podstawowy mój kij, bez niego się nie ruszam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Talona to lepiej weź model 25lb do 1OZ 1,82m burgundowybo ten od 15 może mieć poważne problemy, lub poszukaj Jig&Jerka model do 100gram, jest minimalnie słabszy od Xzogi 7kg i jerki slideropodobne od 15 gr latają aż miło....jest też słabszy model do 70gram, o ile od dołu będzie miodzio, to ten już slidera 12 nie uciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Kuba, ja posiadam od dwóch lat Xzogę 7 kg i myślę,że pod Twoje oczekiwania idealnie się nadaje.No chyba że długość Ci przeszkadza, jak dla mnie ideał, jest to od dwóch sezonów podstawowy mój kij, bez niego się nie ruszam Od ilu do ilu wg Ciebie jest komfortowe łowienie tym 7kg patykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Tak wiem, z tym, ze ja szukam samego blanku, bo moja jerkowka bedzie trochę nietypowa, jak na ten dział... Ta nietypowosc ma polegac na tym ze bedzie pod korbe? Bo blanki ktore masz na mysli bardzo typowe pod jerkowke. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 15 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Kuba, ja posiadam od dwóch lat Xzogę 7 kg i myślę,że pod Twoje oczekiwania idealnie się nadaje.No chyba że długość Ci przeszkadza, jak dla mnie ideał, jest to od dwóch sezonów podstawowy mój kij, bez niego się nie ruszam Potwierdzam. Bierz 7 kg. Ja długo szukałem i wreszcie się udało znaleźć blank który jest w stanie pogodzić gumy, jerki i trolling w wadze średniociężkiej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Ta nietypowosc ma polegac na tym ze bedzie pod korbe? Bo blanki ktore masz na mysli bardzo typowe pod jerkowke.Dokładnie, bo pytam o jerkowke pod korbę w dziale Baitcastingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Ten akurat kijek nie może przekraczać 185 cm, a 160-170 byłoby ideałem Miałem raz jednoskład o długości 2.13 i ... nigdy więcej Jeśli sprzęt nie musi być drogi, to w Cormoranie są wędki Jerkboat o długości 160 cm i dwóch CW, ta cięższa do 120g, lżejsza 70g (?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Z tym "mocna" to mało precyzyjnie się wyraziłem. C.W. max 80 i moc jakieś 20-25lb mnie interesuje. To wyglądało ciekawie: MU606: 6', l15-25lb, cw. 28-90gr. ale widzę, że już sprzedane ... Za to Daiwę (Powermesh Jerk 60-120g 1,65m) musiałbym pomacać, bo o ile długość i waga kija wydają się super, to C.W. jest dość spory i boję się, że będzie zbyt pałowata dla mnie. Kij musi być sprężysty (dość szybki), ale pracować pełną długością pod rybą. P.S. Xzoga raczej przekracza mój budżet na ten kij. W razie czego, możesz pomacać moją Daiwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Teraz to wszyscy chcą "sprężyste" ale pracujące całą długością pod rybą. Tylko jaką rybą. Taki MU638 pracuje już po 60-takiem. A moc ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Ja stwierdziłem, że 1 jerkówką nie pogodzę raczej wszystkiego i zdecydowałem się na 2 kije. Na dzień dobry kręci się lżejszy model, obsługujący od sliderów 6F/S do 10S. Druga mocniejsza będzie już od 30-40g do klocków po 100-120g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Ja stwierdziłem, że 1 jerkówką nie pogodzę raczej wszystkiego i zdecydowałem się na 2 kije. Na dzień dobry kręci się lżejszy model, obsługujący od sliderów 6F/S do 10S. Druga mocniejsza będzie już od 30-40g do klocków po 100-120g.Są jerkówki które obsłużą komfortowo od 40 do 120 gramów. Czyli slider 10 do np. Bandit. Przykład to własnie te MU638. Ale Slider 6 już za lekki.Ja mimo tego że nie używam jerków mniejszych niż Slider 10 to i tak dla wygody na łódce mam dwie jerkówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Ja stwierdziłem, że 1 jerkówką nie pogodzę raczej wszystkiego i zdecydowałem się na 2 kije. Na dzień dobry kręci się lżejszy model, obsługujący od sliderów 6F/S do 10S. Druga mocniejsza będzie już od 30-40g do klocków po 100-120g.Kolega łowi teraz Xzogą, bodajże 8kg. Slidek 10S, 12S, Jacki, Fatso 14S- wszytko z tego lata. Ja osobiście zabieram 2 kije 30-60 z niskim profilem, i 50-100 z okrąglakiem i mam pełny komfort obsługi używanych przeze mnie wabików. A czasem zamiast zmieniać wabik, wystarczy sięgnąć po drugi kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Ja lubię łowić szczupaki na małe przynęty, stąd decyzja o 2 kijach, którymi komfortowo obsłużę te najmniejsze (5-6cm) i średnie (9-10cm) jerki na rozlewiskach i jeziorkach, a drugim od średnich po duże (przy czym duże to wg mnie 12-14cm i 100-120g max), którego będę używał na łowiskach, gdzie siedzą "mamuśki" Edytowane 22 Października 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 U mnie do lżejszych jerkow max. fatso 10s St. Croix Elite 20lb 10oz - świetny kij.Do cięższych buster jerk, melanzyki Talon 64hm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 27 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 W razie czego, możesz pomacać moją Daiwę Kiedyś może nad Wisełką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Może nawet w tym tygodniu:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 U mnie do lżejszych jerkow max. fatso 10s St. Croix Elite 20lb 10oz - świetny kij.Do cięższych buster jerk, melanzyki Talon 64hm.1oz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 A ja mam Xzogę 7kg i nie mam problemu. ciągnie Hellhound'a aż miło popatrzeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 28 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Może nawet w tym tygodniu:)? Dopiero po 11'ym będę w stanie wyrwać się nad Królową.Zgadajmy się na FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Ja lubię łowić szczupaki na małe przynęty, stąd decyzja o 2 kijach, którymi komfortowo obsłużę te najmniejsze (5-6cm) i średnie (9-10cm) jerki na rozlewiskach i jeziorkach, a drugim od średnich po duże (przy czym duże to wg mnie 12-14cm i 100-120g max), którego będę używał na łowiskach, gdzie siedzą "mamuśki" A tak z ciekawosci, ta druga jerkowka, to tez pod korbe? Jak tak, to jaki kolowrotem masz zamiar zakladac do tych klockow 100g+? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Dziś przeglądając znalazłem jeszcze coś takiego abu veritas v2 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-veritas-v2-cast-g17-a180-p1773-k16840.htmlco prawda długość o 3 cm a dużo ale może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Dziś przeglądając znalazłem jeszcze coś takiego abu veritas v2 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-veritas-v2-cast-g17-a180-p1773-k16840.html co prawda długość o 3 cm a dużo ale może Mam nadzieję, że te są już bez słabych punktów, bo mój do 45gr w pierwszej wersji przy delikatnym wymachu poleciał razem ze Svartzonkerem McMio jakieś 20-30cm za multikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi