Skocz do zawartości

Lekka, mocna, szybka i krótka jerkówka

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Ostatnio kupiłem tu na giełdzie mojego pierwszego "kruciaka": Daiwa Balistic-X, 7-28g./ 180cm.

Kupiłem tą wędkę trochę dla jaj i trochę z ciekawości, bo nigdy taką nie łowiłem ; Jednak po pierwszych próbach

okazało się że jest świetna i w niczym nie ustępuje innym , dłuższym o kilkadziesiąt cm. wędkom , z których dotychczas korzystałem.

Zachęcony tym doświadczeniem postanowiłem poszerzyć mój arsenał o jeszcze dwie takie wędki do kompletu.

Jedna z nich zostanie zrobiona w pracowni z myślą o sandaczu ;

Natomiast druga ma być bardziej uniwersalna i posłużyć do wszystkich innych zastosowań w zakresie średnio ciężkiego spinningu i o tą wędkę właśnie, chcę Was spytać.

Podstawowe założenia to :

Długość : 180 - 200cm.( lub nieznacznie więcej )

Cw : 14 - 50 g.

Moc : 20 - 25 lb

Akcja: fast / xfast

Cena: max 500zł.

Poproszę kolegów o jakieś sugestie bo nie jestem w stanie ogarnąć całej oferty rynkowej.

EDYTKA :

Dodam jeszcze ( żeby rozwiać ewentualne wątpliwości ) że chodzi mi o casting dwuczęściowy.

Edytowane przez samwieszkto

Dzięki Minencjusz.

Jakoś nie brałem pod uwagę Dragona ( jestem troszkę uprzedzony ).

Tak czy inaczej nie widzę tej wędki w dwuskładzie.(?)

Szanowny Moderator ; skoro wywalił temat do poczekalni ( czyli do śmietnika ) to może by załączył przynajmiej linka do podobnych tematów ( których jak rozumiem jest wiele i są w pełni aktualne ).

Miło by było też dostać powiadomienie o "akcji moderatorskiej" (tak , ze zwykłej grzeczności ).