milupa Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 A tak z ciekawosci, ta druga jerkowka, to tez pod korbe? Jak tak, to jaki kolowrotem masz zamiar zakladac do tych klockow 100g+?Do podobnych celów używałem stelli 4000 sw, jednak to tylko okazjonalnie podczas wycieczek lotniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 A tak z ciekawosci, ta druga jerkowka, to tez pod korbe? Jak tak, to jaki kolowrotem masz zamiar zakladac do tych klockow 100g+?Tak, pod korbę. Tam rownież wyladuje Fin-Nor Lethal, a moze Inshore. Ostatecznie Slammer 360. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dzieki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 A tak z ciekawosci, ta druga jerkowka, to tez pod korbe? Jak tak, to jaki kolowrotem masz zamiar zakladac do tych klockow 100g+?A nie szkoda opuszków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 A nie szkoda opuszków? Pytalem sie z ciekawosci Korby do takich celow nie kupuje. Czekam na nowa ryoge 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Ostatnio kupiłem tu na giełdzie mojego pierwszego "kruciaka": Daiwa Balistic-X, 7-28g./ 180cm.Kupiłem tą wędkę trochę dla jaj i trochę z ciekawości, bo nigdy taką nie łowiłem ; Jednak po pierwszych próbachokazało się że jest świetna i w niczym nie ustępuje innym , dłuższym o kilkadziesiąt cm. wędkom , z których dotychczas korzystałem.Zachęcony tym doświadczeniem postanowiłem poszerzyć mój arsenał o jeszcze dwie takie wędki do kompletu.Jedna z nich zostanie zrobiona w pracowni z myślą o sandaczu ;Natomiast druga ma być bardziej uniwersalna i posłużyć do wszystkich innych zastosowań w zakresie średnio ciężkiego spinningu i o tą wędkę właśnie, chcę Was spytać.Podstawowe założenia to : Długość : 180 - 200cm.( lub nieznacznie więcej )Cw : 14 - 50 g.Moc : 20 - 25 lbAkcja: fast / xfastCena: max 500zł. Poproszę kolegów o jakieś sugestie bo nie jestem w stanie ogarnąć całej oferty rynkowej.EDYTKA :Dodam jeszcze ( żeby rozwiać ewentualne wątpliwości ) że chodzi mi o casting dwuczęściowy. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Dragon jig & jerk 1,83 lub 1,98m cw 25-100gr jest akurat taka jak szukasz. Znaczy się że przesadzili z opisem i wędka w moim odczuciu właśnie jest do tych 50gr. Jest jeszcze model 18-70gr który też będzie fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Dzięki Minencjusz. Jakoś nie brałem pod uwagę Dragona ( jestem troszkę uprzedzony ).Tak czy inaczej nie widzę tej wędki w dwuskładzie.(?) Szanowny Moderator ; skoro wywalił temat do poczekalni ( czyli do śmietnika ) to może by załączył przynajmiej linka do podobnych tematów ( których jak rozumiem jest wiele i są w pełni aktualne ).Miło by było też dostać powiadomienie o "akcji moderatorskiej" (tak , ze zwykłej grzeczności ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 (edytowane) Shimano Beastmaster EX CASTING 210 MH 30-70gShimano Beastmaster EX CASTING 210 H 15-50g Edytowane 22 Czerwca 2017 przez wuran 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 (edytowane) Expride casting 210/15-50.Oglądnąłem ją .Fajna.Tylko nie widzę żeby ktoś u nas (w Polsce e ) miał ją w ofercie. Czy ktoś na forum zna tą wędkę ? Edytowane 22 Czerwca 2017 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi