Skocz do zawartości

Blanki COUSINS

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Super Tomek, będę wdzięczny za info a co do plotek,- no widać, że na zasadzie, jedna pani - drugiej pani to prawie zawsze lipa jest....

Pytałem Irka Matuszewskiego i opowiadał mi, że Kuzyni nie bardzo się spieszą nawet z odpowiedziami na maile a co dopiero z wysyłką zamówionych blanków....

Za to z BRC dostałem konkretną odpowiedź,- że na początek 2016 roku będą  :)

• Like 1

Witam. Wojtek Pstragman właśnie zbroi dla mnie wspomnianego Kuzyna. Był rzeczywiście problem z zamówieniem, na zasadzie wyczerpania tego modelu i 3 tygodniowego opóźnienia na czas doprodukowania... Takie było wyjaśnienie Mudhole'a...

Co do blanku to Wojtkowi się podoba, ja się nie znam bo to pierwszy szklak co trzymałem w ręce ale wędka chyba będzie z tego zacna ☺

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...

Czy te blanki są już dostępne w sprzedaży u kogoś w PL?

Żeby oszczędzić moderatorowi przeszczepiania wpisów,- czysta wazelina :lol:  :lol:  :lol:  z wątku do wątku odpowiem Ci Tomku tutaj.

Warto wziąć pod uwagę z tego co Ci po głowie chodzi te:

http://www.mudhole.com/Cousins-Fiberglass-Trout-Spinning-Blank-ESP-703

http://www.mudhole.com/Cousins-Fiberglass-Trout-Spinning-Blank-ESP-652

652 powinien mieć minimalnie większą moc od 700-ki.

703 powinien mieć odczuwalnie większą moc od 700-ki

Dolny realny zakres cw według moich doświadczeń ze szkłem tego typu we wspomnianych kijach powinien być bardzo zbliżony  ;)

Ps

Weź poprawkę na to, że nie miałem tych blanków w ręku więc nie mogę, choć wszystko na to wskazuje być 100% pewny, że to jest to samo co stary czarny Seeker.

Pisze to z premedytacją, bo już raz się napaliłem i polecałem zielone Seekery a niestety duża część z nich to zwykle buble...

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 3

Szykujemy się ze Zbyszkiem @krokopem do przetestowania dwóch dłuższych modeli, które pewnie się w PL nie spopularyzują (8"9' 12lb- ja i 9"-17lb Zbyszek) ale ciekawi mnie bardzo jak się będą miały do tego co mam w pamięci po długich Seekerach,- zresztą pisałem już o tym więc się nie będę powtarzał....

Na stronie Kuzynów jest już co nieco o materiałach użytych w ich wyrobach,- katalog str 36.

Jeśli dobrze zrozumiałem (mój angielski jest tragiczny) to szklaki są z e-glasu ale jakoś tak przetworzonego, że są jak s-glasy  :lol:  :lol:  :lol: pod ich oryginalną nazwą smoth glas....

A może ktoś z biegłym angielskim by to rozszyfrował  :rolleyes: