Bander Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Ja ostatnio odebrałem od kuriera paczkę po 2 dniach (!!!) od złożenia zamówienia w USA więc możesz mieć niespodziankę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Koledzy, czy coś ruszyło się do przodu w tym temacie? Styczeń za pasem a nikt nic się nie chwali, że są ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Wg. info z dzisiaj blanki są już w PL i w przyszłym tygodniu powinny być już w BRC :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Ja także dostałem info z BRC,- blanki są na cle. Co prawda przyszły tydzień to początek lutego a nie z "początkiem stycznia" ale z tzw "dostawami" to jak z wizytą informatyka,- 20 razy przekładana a na koniec spóźnienie 3 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrajder Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Hey.Jako, że jest duże zainteresowanie tymi blankami, a ja swojego Kuzyna już potestowałem, chciałem pierwsze wrażenia opisać- może komuś coś to pomoże w podjęciu decyzji. Kijek to Cousin Fiber Glass Trout 7'9'' 2-6lbs. c.w. 0.9-5g;Jak pisałem wcześniej nie miałem nigdy szklaka, oprócz muchowego Cult Fiber'a, i trudno mi jest się odnieść do przeszłości ale pierwsze wrażenie jest takie, że wędka w ogóle nie wygląda mi na szkło. Jakbym nie wiedział, myślałbym, że to jakiś grafit IM6, akcja Fast... Pewnie duże znaczenie ma uzbrojenie Pstrągmana- Wojtek zalecał jak najlżejsze, więc jest Torzite po całości. Po rzucie nie ma efektu latającej szczytówki na wszystkie strony, koniec szybko się uspokaja - celność rzutu świetna. Kij jest sprężysty - rzuty spod jajek bez problemu. Tak na marginesie, to czuję się jakbym się powtarzał bo te same argumenty wczoraj podawałem Zbyszkowi @Yglo jak recenzowałem jego robotę (przerobił mi G.Loomisa-mistrzostwo). Ale takich właśnie cech poszukuję w moich kijach pstrągowych. Wracając do Kuzyna, ugięcie ujawnia pochodzenie wędki- pełna "szklana" parabola amortyzacja ryby znakomita.Co do przynęt- wędka idealna na moje ciurkowe potrzeby. Wahadełka wąskie listki 3-4,5cm waga 2-6g; wąskie woblery 3-5cm, np. Shogun Hunter (szarpać też się da ale może x-fasty grafitowe są lepsze; nie wiem bo nie znam się na modnym pstrągowym twitchingu); gumki typu 5,5cm shadki Phoenixa na czeburaszcze 1g do 4g bez problemu (cięższych nie stosowałem bo na tych potoczkach nie ma tak głębokich miejsc). Co do przynęt <1g np. jakieś mikrojigi nie wiem bo nie mam takich przynęt...Rear grip Wojtek zrobił króciutki (do połowy przedramienia) co by kijek był manewrowy i dać więcej efektywnej długości - jakoś nie przyzwyczajony jestem do b.krótkich kijów.Co do ryb... Nie wiem czy kij podołałby silnemu pstrągowi w trudnym miejscu... Wolę nie ryzykować i na takie okazję @Yglo przerobił mi wspomnianego Loomisa. Ale na ryby 50- Kuzyn jest mocny, 30cm pstrąg musi jeszcze sporo urosnąć, żeby dogiąć wędkę do rękojeści.Ale się rozpisałem... Jak macie pytania to postaram się odpowiedzieć.Pozdrawiam i polecam!Tomek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Dzięki Tomek, z tego co piszesz widać, że jest wyraźna różnica pomiędzy starymi czarnymi Seekerami a tym co proponują kuzyni.Analogiczne modele (e-glasowe) zachowywały się delikatnie mówiąc inaczej.Co z pewnością dobrze rokuje w dłuższych blankach,- z czego się bardzo cieszę Z tego co się dowiedziałem próbując rozszyfrować marketingowe hasła z ich katalogu wynika iż bardzo prawdopodobna jest najwyższa z możliwych zawartość węgla (czyli ok 10%) by jeszcze blank nazywał się szklanym a nie już kompozytem i do tego jeszcze jakaś nowoczesna żywica,- ale to tylko domysły i gdybologia....Także z tego co dowiedział się @sslonio odnośnie 703-ki widać gigantyczną różnicę w masie blanku.Owa 703-ka jako jeden z bardziej udanych w ogólnie słabej s-glassowej serii Seekera waży 77g i jest dobrze zbalansowana a kuzyni podają iż ten ich blank o analogicznych parametrach parametrach waży 44g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 O kurcze, masakryczna wagowa roznica w tych 703.. Az kusi zakupic i przetestowac jak to sie je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Dzięki Tomek, z tego co piszesz widać, że jest wyraźna różnica pomiędzy starymi czarnymi Seekerami a tym co proponują kuzyni.Analogiczne modele (e-glasowe) zachowywały się delikatnie mówiąc inaczej.Co z pewnością dobrze rokuje w dłuższych blankach,- z czego się bardzo cieszę Z tego co się dowiedziałem próbując rozszyfrować marketingowe hasła z ich katalogu wynika iż bardzo prawdopodobna jest najwyższa z możliwych zawartość węgla (czyli ok 10%) by jeszcze blank nazywał się szklanym a nie już kompozytem i do tego jeszcze jakaś nowoczesna żywica,- ale to tylko domysły i gdybologia....Także z tego co dowiedział się @sslonio odnośnie 703-ki widać gigantyczną różnicę w masie blanku.Owa 703-ka jako jeden z bardziej udanych w ogólnie słabej s-glassowej serii Seekera waży 77g i jest dobrze zbalansowana a kuzyni podają iż ten ich blank o analogicznych parametrach parametrach waży 44g Arku, mała korekta. Moje zapytanie dotyczyło modelu 702 oraz 730. Poniżej info z maila bezpośrednio od producenta: FSP702- is a 2 piece blank that is rated 4-8#, 1/8-3/8oz, and weighs1.6oz FSP730- is a 2 piece blank that is rated 2-6#, 1/32-1/4oz, and weighs 1.6ozalso Let me know if you have anymore questions. Thanks,Charlie Na zapytanie o Twoje blanki do chwili obecnej nie otrzymał odpowiedzi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 ups, sorry za pomyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Blanki już są.... w Fishing Center w Warszawie. Może jeszcze gdzie indziej - tego nie wiem - ale w Warszawie na pewno jutro umówiłem się na "macanko" w pracowni więc zdam relacje z wyginania na sucho Irek Matuszewski wypowiadał sie o nich pozytywnie - może wprowadzi do swojej stałej ofert zatem, kto wie... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Daj znać koniecznie jak tam pierwsze wrażenia i jakby miał ESP730 lub ESP702 to byłbym wdzięczny gdybyś kilka razy nimi pomachał i napisał jak Ci się widzą ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Na stronie internetowej FC jak narazie ich nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Przyszly chyba wczoraj dopiero - po 4 miesiach od zamowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Na stronie internetowej FC jak narazie ich nie widać...Też muszą kiedyś spać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Nie bardzo rozumiem, stronę z blankami chcą wszyscy obejrzeć czy blanki? Nie ma czegoś w internecie to nie istnieje?A w temacie to podobno ciekawe, szklaki też są podobne do blanków a nie krowich ogonów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Fajnie, że coś drgnęło choć widać, że to już chyba światowy trend.... Tzn,- czas od zamówienia do realizacji coraz bardziej absurdalnie wydłużony...Może zagościł już na dobre na światowych rynkach? Ten zabidzony, tułający się po opłotkach dawnego bloku socjalistycznego bidulek,- zwany kapitalizmem bez kapitału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 To raczej zimowy sezon sprzętozmianowy bo jest problem z dostępnością wielu innych blanków za wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Też muszą kiedyś spać .W BRC jeszcze ich na oczy nie widzieli a już były u nich w przedsprzedaży z podanymi cenami. Jak się wyśpią w FC to niech aktualizacją ofertę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 A kuku,- nie wiem co to oznacza w praktyce ale właśnie dostałem maila z BRC potwierdzającego dostępność blanków Couisins.Popatrzyłem na stronę i faktycznie zmienił się status dostępności.Co prawda jakaś złośliwa część mojej natury podpowiada mi iż właściciel BRC się zorientował iż konkurent ma już blanki w ręku i zmienił status na dostępny w ciągu 5 dni, co i tak jest dobrą wiadomością bo oznacza to iż wreszcie dokończone zostaną rozliczenia z celnikami.Teraz zobaczymy kto będzie miał lepszą cenę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Teraz zobaczymy kto będzie miał lepszą cenę Biedronka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Ten komentarz Wojtku napisałem jedynie z powodu ciekawości "starcia cenowego" tych dwóch "gigantów" polskiego RB Nigdy nie dyskutuje z ceną,- jak mnie stać to biorę jak nie to nie,- bez żalu i komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Arku, wiem że wybierasz co chcesz a nie to co w promocji.Nie przewiduję starcia cenowego. Natomiast jest taka różnica że FC ma 40 blanków zapoznawczych aby poznać właściwości i zamówić w serii te które nie będą budziły zastrzeżeń. To trochę inna polityka niż przedsprzedaż towaru wirtualnego z otoczką zajebistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 No to zaczynam przeglad Jak ktos ma jakies pytania to prosze online - jestem wlasnie w pracowni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Jest dostępny ESP 730 lub ESP 702? Jeżeli jest to w jakiej cenie? napisz jak Ci się widzą w porównaniu do Seekerów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi