Skocz do zawartości

Blanki COUSINS

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuje mnie blank Cousins ESP 854 , czy jest w pierwszej dostawie ? Oczywiście jeżeli jest prosiłbym o jakieś dane (waga ,moc, jakieś średnice) i krótki opisik o przydatności do połowów na DropShota ,Carolinarig ,Texasrig na sandacza oczywiście, a więc nieco grubiej niż na okonia :) . Ufam w dobre i fachowe oko Friko oraz bardzo duże doświadczenie

http://www.mudhole.com/Cousins-Fiberglass-Steelhead-Blank-ESH-854

Edytowane przez mrWhite7

@mrWhite - nie bylo tego modelu blanku o ktorym piszesz. Nie bylo tez 703 na ktora osobiscie bardzo liczylem. Wiec z ocena szkla przyjdzie chyba poczekac do nastepnej dostawy

Generalnie najlepsze wrazenie zrobily na mnie jednoczesciowki typu DS (dropshot), SJ (spinjig), P (popping) oraz SB (spinbass). Ci ciekawe przy niektorych modelach nie widzialem duzej roznicy pomiedzy modelami z materialu TX300 i IM8. Najbardziej w pamiec zapadl mi 8-funtowy DS oraz 10-funtowy SJ.

Inny ciekawy blank to freshwater SP750 (230cm) tu ciekawsza byla wersja z IM8. Do okonia na lekko, wleczenia przynety po dnie etc moze byc naprawde kapitalne narzedzie. Skojarzyl mi sie z Matagi 8 stopowym z tym ze chyba jest od japońcs ciekawszy, mniej 'bujany'.

Steelheadówki kuzynów natomiast nie zachwycily mnie szczerze mowiac.

To tak krotko jeszcze podsumowujac wrazenia z ogledzin

• Like 2

Duzo czasu nad nim nie spedzilem bo az tak delikatnie nie lowie - blank z tego co pamietam 6lb, przy tej dlugosci i mocy w szkle wiadmo ze kij bedzie dosyc wiotki. Nie mam z czym porównać za bardzo wiec nie chcialbym sie wypowiadac. Jedyne co sprawdzilem to material - poskrobalem papierem sciernym koniec dolnika i biało ;) zreszta pod czarnym lakierem widać charakterystyczny wzór maty szklanej. Ze szkla u kuzynow to czekam praktycznie na jeden model tylko - 703 - jak kiedys przyjdzie to na pewno porownam do zielonych Seekerow.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Nie ma jeszcze  :P  pocieszające jest to, że... będą  :)

Jakieś 2 dni temu rozmawiałem z I.Matuszewskim to FC nie będzie maiło w swojej ofercie szklaków. Będą zamawiać tylko grafitowe. Ze szklaków przyszły im teraz tylko... 2 szt. te jw. opisał kolega FRIKO. 

Z kolei BRC podobno nastawia się z ofertą Cousins raczej na szklaki a nie grafit... .i masz babo placek....  :P