Friko Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 ESP730 jest, 702 nie ma. Na razie nie ma też cen bo Fishing Center zamowil 35 modeli blankow do oceny i dopiero po ocenie bedzie podejmowana decyzja ktore blanki beda wprowadzane do stalej oferty i w jakiej cenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 To ESP730 można teraz kupić czy dopiero jak będzie zamawiana ta kolejna partia blanków?A ESP652 jest teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Na 730 na naklejce chyba widać cenę na focie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Friko, popatrz czy cos bedzie nadawac sie pod okoniowke. Takie 10-12lb, zeby mozna bylo rzucic glowke 15g + guma (max) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Friko,- jak już wyciągnęliście wagę to proszę poważ szklaki (oprócz 730-ki) jakie Irek dostał i wrzuć ich wagę - bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Szkla niestety jest malo, nie przyszla czesc zamowienia wiec jeszcze 790 moge wrzucic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Szkoda, szkło to podstawa ... Sam bym kilka łyknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 A na okonia do 15 gr + guma to Irek poleca to: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Dobra, kończe relacje online, po reszte info trzeba dzwonic do pracowni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) Ladnie sie gnie ten patyk Dzieki Edytowane 17 Lutego 2016 przez Del Toro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) Interesuje mnie blank Cousins ESP 854 , czy jest w pierwszej dostawie ? Oczywiście jeżeli jest prosiłbym o jakieś dane (waga ,moc, jakieś średnice) i krótki opisik o przydatności do połowów na DropShota ,Carolinarig ,Texasrig na sandacza oczywiście, a więc nieco grubiej niż na okonia . Ufam w dobre i fachowe oko Friko oraz bardzo duże doświadczeniehttp://www.mudhole.com/Cousins-Fiberglass-Steelhead-Blank-ESH-854 Edytowane 17 Lutego 2016 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Dzięki Friko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Dziękuję również koledze Friko za bezpośrednie info z FC :-) teraz czas na decyzję.... :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 http://www.cousinstackle.com/ CAŁA SPECYFIKACJA WSZYSTKICH BLANKÓW COUSINS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 @mrWhite - nie bylo tego modelu blanku o ktorym piszesz. Nie bylo tez 703 na ktora osobiscie bardzo liczylem. Wiec z ocena szkla przyjdzie chyba poczekac do nastepnej dostawy Generalnie najlepsze wrazenie zrobily na mnie jednoczesciowki typu DS (dropshot), SJ (spinjig), P (popping) oraz SB (spinbass). Ci ciekawe przy niektorych modelach nie widzialem duzej roznicy pomiedzy modelami z materialu TX300 i IM8. Najbardziej w pamiec zapadl mi 8-funtowy DS oraz 10-funtowy SJ. Inny ciekawy blank to freshwater SP750 (230cm) tu ciekawsza byla wersja z IM8. Do okonia na lekko, wleczenia przynety po dnie etc moze byc naprawde kapitalne narzedzie. Skojarzyl mi sie z Matagi 8 stopowym z tym ze chyba jest od japońcs ciekawszy, mniej 'bujany'. Steelheadówki kuzynów natomiast nie zachwycily mnie szczerze mowiac. To tak krotko jeszcze podsumowujac wrazenia z ogledzin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Friko, a co powiesz o tym ESP730? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Duzo czasu nad nim nie spedzilem bo az tak delikatnie nie lowie - blank z tego co pamietam 6lb, przy tej dlugosci i mocy w szkle wiadmo ze kij bedzie dosyc wiotki. Nie mam z czym porównać za bardzo wiec nie chcialbym sie wypowiadac. Jedyne co sprawdzilem to material - poskrobalem papierem sciernym koniec dolnika i biało zreszta pod czarnym lakierem widać charakterystyczny wzór maty szklanej. Ze szkla u kuzynow to czekam praktycznie na jeden model tylko - 703 - jak kiedys przyjdzie to na pewno porownam do zielonych Seekerow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 A ten blank ESP730 w porównaniu do Seekera zielonego SP700S jak byś określił? Szybszy, mocniejszy od Seekera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Niestety nie pomoge tutaj, zielonego SP700S albo nie miałem w ręce albo miałem, ale słabo go pamiętam a nie chciałbym wprowadzić a błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Ok.Dzięki i tak sporo mi pomogłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Wiecie może czy w BRC są już kuzyni czy dalej zalegają w składzie celnym? Bo coś mi się zdaje, że moja złośliwa uwaga z poprzedniej strony niestety się sprawdziła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Nie ma jeszcze pocieszające jest to, że... będą Jakieś 2 dni temu rozmawiałem z I.Matuszewskim to FC nie będzie maiło w swojej ofercie szklaków. Będą zamawiać tylko grafitowe. Ze szklaków przyszły im teraz tylko... 2 szt. te jw. opisał kolega FRIKO. Z kolei BRC podobno nastawia się z ofertą Cousins raczej na szklaki a nie grafit... .i masz babo placek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Z długich kuzynów, to ISH 903 jest całkiem, całkiem ...wagowo między NFC IM, a Batsonem RX7. "Akcyjnie" zbliżony. W dole może nieco bliżej RX7, bo NFC jest nieco mniej poddający się. Ogólnie całkiem fajna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pojrzo Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Z długich kuzynów, to ISH 903 jest całkiem, całkiem .. Czy miałeś może okazję porównać ISH903 z NFC ST903(HM) ?Z opisów wygląda, że to bardzo podobne blanki Pzdr Edytowane 26 Lutego 2016 przez Pojrzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 NFC rulez, natomiast kuzynowi nieco bliżej (ogólne wrażenie w łapie) do IM'a. Jak napisałem wyżej, pół drogi między Batsonem RX7, a NFC IM. I wagowo, i "ogólnowrażeniowo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi