mackot_88 Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Ogrzewam temat gum w rozmiarze XXL Test shad teeza 27 cm wypadł pozytywnie ale czy ktoś z Was miał kontakt lub łowi na gumy Foxa ProShad w największych rozmiarach ? Jak te gumy się sprawują ? Jakieś porównanie do shad teezów ?Nie wiem jak w rozmiarze 27, ale porównując wielkość 22 cm(shad teez) i 23cm(fox), to FOXY daja sie prowadzic uzbrojone w samą sprężynę i nie kręcą się tak jak Shad Teezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23 Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Spotkałem się właśnie z tym, że ProShady są wstanie pracować pod mniejszym obciążeniem niż ShadTeezy, wynikało by to z budowy jednej jak i drugiej gumy. Niemniej trochę mnie to też zastanawia, ponieważ przy liniowym zwijaniu, jednostajnym, shad teez 22,27 cm pracuje ładnie nawet przy bardzo niewielkim obciążeniu. Ogonek wywija a korpus listerkuje. Być może te różnice bardziej sprowadzają się do pracy tych gum w opadzie. A czy łowiąc na jedne i drugie gumy zauważyliście wyższą skuteczność jednej bądź drugiej ? mackot_88 Ty chyba masz jakieś tutaj porównanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Panowie podczepie się pod temat. Chciałbym się spytać jak zbroicie gumy 15 cm np Cannibale? Lepsza będzie nielutowana kotwica czy może dozbrojka z kotwicą pod brzuchem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Cóż uwielbiam duże przynęty nad wodą inni wędkarze na widok mnie z gumą 22 cm robią oczy, ale żeby przekonać się do takich przynęt musieliby spróbować na nie łowić i być w tym konsekwentni. Problem w tym, że po kupieniu gum 22 cm wydawały mi się one duże a teraz są dla mnie taką normą stąd też chcę spróbować czegoś jeszcze większego Łowiłem największą i są skuteczne, nie mam porównania z shad teez'em, ale fox pracuje poprawnie na samej dozbrojce i fajnie lusterkuje podczas prowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 (edytowane) Jaka jest waga tych duzych foxow?Wczoraj pół nocy szukalem wagi i nie namierzylem w koncu. Cannibale 15cm wkręt plus kotwica pod brzuchem. Do łowienia w toni. Dla mnie dobrymi przynetami są pigi. 20cm.Zbrojone w jedną kotwice na srodku brzucha, oczywiscie wkręt plus czeburaszka. Przy 10g bardzo ładnie pracują, zarowno na plytkiej jaj i nieco głębszej wodzie.jak glebiej zmieniam czeburaszke na 15 lub 20g.Pomimo tylko 1 kotwy zapinaja sie bezproblemowo zarowno krociaki jak i te większe szczupaczki. Edytowane 18 Września 2017 przez Drac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Cześć,Coś około 86g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Ja chciałbym jigować przy dnie. Myślałem nad uzbrojeniem w główkę jigową taką z 5/0 z oczkiem u dołu i do tego dozbrojką z luzną kotwicą. Albo też właśnie wkrętka i do tego czeburaszka, sam już nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Lepszy rozwiązaniem byłby już odpowiednio dociążony wkręt, coś w rodzaju główki BFT lub SG cork screw- http://www.duxonshop.pl/kotwiczki-glowki-jigowe-i-haki/20993-sg-cork-screw-heads-30g-2pcs-5706301503602.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Jedna kotwica faktycznie będzie wystarczająca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Takie rozwiązanie sprawdza się doskonale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Takie rozwiązanie sprawdza się doskonaleEwentualnie można to bez problemu zastąpić główkę jigową i obciąć wystający hak. Główek każdy z nas ma zapasy nieprzebrane a i rozmiar może być mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Ok a jakiej wielkości kotwicę zastosować najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 W moim przypadku to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Po testach, moja opinia jest taka: Przy zbliżonej gramaturze i wielkości, dla mnie lepiej pracuje Fox Rage niźli Westin. Ale to moja opinia i nie dotyczy gum o największych gabarytach.Tych o oczko mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Tylko jak dla mnie kolorystyka foxa jest o poziom niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Szczepek - mowisz o rozm 23cm pewnie?Dzięki wielkie za info.A orientujesz sie jak z tym najwiekszym - 28cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Szczepek - mowisz o rozm 23cm pewnie?Dzięki wielkie za info.A orientujesz sie jak z tym najwiekszym - 28cm?Największy ma ta przewagę, że waży 85-90g a Westin 27 117g. Osobiście preferuje Westiny bo maja lepsza kolorystykę, i praca mi bardziej odpowiada;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Fajna waga jak na 28cm. Dosc lekki.Dzięki serdeczne za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Tylko jak dla mnie kolorystyka foxa jest o poziom niższa.Kolor jest dla ryb, nie dla Ciebie! Wszystkie ryby na Żarnowcu zlowilem na Foxa z... zielonym ogonem.Tzw. Fire tail. Zostaję przy Foxach. Westiny też mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 I tutaj mamy zasadniczą różnicę, pro shad 28 cm i Shad teez 27 cm pod względem masy chodzą w dwóch różnych ligach. Pro shad 85 g a shad teez 117 g, to spora różnica. Jedynego Foxa jakiego posiadam to w rozmiarze 18 cm, porównując tą gume do shad teeza 16 cm Westin jest większy. Patrząc na różnice w masie między Foxem 28 cm a Westinem 27 cm podejrzewam, że shad teez będzie tutaj dużo potężniejszy. Osobiście łowię na shad teeza w wersjach od 16 do 27 cm, na wszystkie wersje pada wiele ryb, praca ich jest bardzo fajna. Przystąpię jednak i do sprawdzenia Pro shada 28 cm. Jak by tutaj nie patrzeć to Shad teez 27 cm i pro shad 28 obok Mc Beast od Abu i Snack Baits to jedne z największych klasycznych kopyt dostępnych na rynku, nadających się jeszcze do łowienia z rzutu przy odpowiednim sprzęcie. Mam jednak wrażenie, że jakość wykonania Shad Teeza, użyta guma, odwzorowanie detali jak i ta świetna przezroczysta otulina sprawia, że jest ona wyższa niż u konkurencji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NERO Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Dokładnie tak. Wykonanie Westinów jest lepsze,dokładniejsze. To fakt,ze wiele ryb nie zwraca na to uwagi a szczególnie szczupaki ale po swoim doświadczeniu wiem,ze to tez ma jakieś znaczenie. Novis - kolor jest dla ryb i dlatego mówię, że kolorystyka Foxów jest uboga. Są dni gdzie łowię w Polsce po 30 szczupaków na wypad i przy takim łowieniu widać już różnice między przynętmi. Co innego jeśli mówimy o łowieniu tylko jednej czy kilku ryb na wypad wtedy nie można spradzić jak ryby reagują na poszczególne przynęty Czym bardziej realistyczna przynęta przy zachowaniu szczupakowej pracy tym większe szanse na powtarzalne przechytrzanie ostrożnych,doświadczonych ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Różnica w wadze między Foxem Westinem wynika z ich grubości, Shad Teez jest prawie dwa razy grubszy od Foxa Pro Shad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Filip14 a jakie kolory shad teezów preferujesz ? Masz na któreś lepsze wyniki niż na pozostałe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Filip14 a jakie kolory shad teezów preferujesz ? Masz na któreś lepsze wyniki niż na pozostałe ?Stamped roach, blue glamour, Firetiger i headlight. Ta czwórka daje mi najlepsze wyniki;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian23 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 W sumie u mnie to wygląda podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi