emilek_ee Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 witam, zastanawiam się nad tym kijem jako zapas. ubrany w Fuji. Cena śmieszna przeceniony z 500 zł na 180. Za ta cenę nie dostanę nic lepszego a znając Caperlana nie będę rozczarowany. I teraz pytanie miał ktoś kiedyś kij tej firmy, nie chodzi o budżetowki tylko ich najlepszą klasę?? jakie są opinię na temat wędzisk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 To może skrobnę parę słów....Kupiłem dwa kije, wersję M (do 20 g) i MH (do 30 g). Zamiar był taki, żeby porównać, zobaczyć co mi bardziej pasuje i jeden oddać.Po testach na sucho, w sensie w domu, porównywaniu do innych patyków, które mam, wychodzi mi że (zaznaczam, że jest to moja subiektywna ocena):1. OgólnieZa tą cenę, nie ma się nad czym zastanawiać. Jeśli komuś nie przeszkadza kij jednoczęściowy, to jest to naprawdę dobra propozycja. Jak dla mnie, wykonanie nie budzi zastrzeżeń, uzbrojenie również. Blanki są mocno niedoszacowane, nie wiem dlaczego. Nie są to sztywne pały, będą fajnie pracować.2. Wixom 6,6 M (do 20 g)Idealny kij pod gumy i mniejsze woblery. Powinien się dobrze ładować od ok 8-10 g. Max, wg mnie, to główka 20 - 25 g + guma 3 - 5 " (oczywiście przy tej 5 to główka max 20 g). Generalnie kij, wg mnie, powinien być opisany 10 - 30 (taka porządna jednouncjówka), to jego realny zakres. Slidera 7 tonącego ogarnie spokojnie. Zachowuje się podobnie do Inazumy 198 do 30 g, a jest trochę mocniejszy od Diaflexa Cast do 28 g.3. Wixom 6,6 MH (do 30 g)Idealny kij pod większe woblery i mniejsze jerki. Powinien się dobrze ładować od ok 12-15 g. Max, wg mnie, to ok 45 - 50 g. Generalnie kij, wg mnie, powinien być opisany 15 - 45 g, to jego realny zakres (czyli taka mocniejsza półtorauncjówka). Bez problemu ogarnie Slidera 10 w wersji pływającej, tonącą też, ale tutaj to już może bez mocnych i szybkich wymachów.Nie mam go za bardzo do czego porównać. Tak czy inaczej, mocno zastanawiam się, czy nie zostawić sobie obu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek_ee Opublikowano 23 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 kupiłem również MH, jest niedoszacowany ale szczerze to na to liczyłem, Caperlan testuje górę o 50% więcej niż blank jest szacowany czyli tak jak piszesz 45g. 10 sliderem F ciska aż miło, ładnie się ładuje i szybko gaśnie po rzucie, podczas holu pięknie pracuje.Wykonanie surowy blank, przelotki fuji SIC zamontowane prosto:) brak nadlewek lakieru. Uchwyt również Fuji za te pieniądze nic lepszego nie znajdziemy. Jestem naprawdę zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Fuji Sic ? Wolne żarty Kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek_ee Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Wyglądają jak SICi i w przelotce była wpieta metka FUJI SIC, na uchwycie widnieje również logo japońskiej firmy. pozdrawiam kolegę, miał kolega ten kij w ręce? czy nie ta półka cenowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 To może skrobnę parę słów....Kupiłem dwa kije, wersję M (do 20 g) i MH (do 30 g). Zamiar był taki, żeby porównać, zobaczyć co mi bardziej pasuje i jeden oddać.Po testach na sucho, w sensie w domu, porównywaniu do innych patyków, które mam, wychodzi mi że (zaznaczam, że jest to moja subiektywna ocena):1. OgólnieZa tą cenę, nie ma się nad czym zastanawiać. Jeśli komuś nie przeszkadza kij jednoczęściowy, to jest to naprawdę dobra propozycja. Jak dla mnie, wykonanie nie budzi zastrzeżeń, uzbrojenie również. Blanki są mocno niedoszacowane, nie wiem dlaczego. Nie są to sztywne pały, będą fajnie pracować.2. Wixom 6,6 M (do 20 g)Idealny kij pod gumy i mniejsze woblery. Powinien się dobrze ładować od ok 8-10 g. Max, wg mnie, to główka 20 - 25 g + guma 3 - 5 " (oczywiście przy tej 5 to główka max 20 g). Generalnie kij, wg mnie, powinien być opisany 10 - 30 (taka porządna jednouncjówka), to jego realny zakres. Slidera 7 tonącego ogarnie spokojnie. Zachowuje się podobnie do Inazumy 198 do 30 g, a jest trochę mocniejszy od Diaflexa Cast do 28 g.3. Wixom 6,6 MH (do 30 g)Idealny kij pod większe woblery i mniejsze jerki. Powinien się dobrze ładować od ok 12-15 g. Max, wg mnie, to ok 45 - 50 g. Generalnie kij, wg mnie, powinien być opisany 15 - 45 g, to jego realny zakres (czyli taka mocniejsza półtorauncjówka). Bez problemu ogarnie Slidera 10 w wersji pływającej, tonącą też, ale tutaj to już może bez mocnych i szybkich wymachów.Nie mam go za bardzo do czego porównać. Tak czy inaczej, mocno zastanawiam się, czy nie zostawić sobie obu.Mógłbyś zważyć te kijaszki? Faktycznie, jeśli są netki "Fuji Sic" to raczej nie pozwolili by sobie na oszustwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek_ee Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 wixom MH zgodnie z opisem na banku ( blank o dość znacznej średnicy)142 g pierwsze 4 przelotki dwustopkowe. Uchwyt fuji. Sory za jako§ć robione kalkulatorem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Dzięki. A długość od pazura w dół? Te kijki to jednoskłady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Mialem kij w sklepie w reku ale wydawalo mi sie ze przelotki były inne... te na zdjeciu faktycznie wygladaja na Fuji Jesli kupiles kij za 180 zł to opłacało się ze względu na przelotki chociażby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Cholera. Nie ma już ich w promocji po 189 zł. Tylko wersja M. Chyba że Wojtek B. coś wyczaruje. Sztukę zabiorę. Edytowane 24 Października 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek_ee Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 @godski od szczytu pazura 26 cm, tak to jednosklady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Są dostępne na Targówku w sklepie.Ostatnio było z 5 sztuk. Przelotki nie mają żadnych oznaczeń, ale to chyba rzeczywiscie Fuji SIC. Ten MH idealnie wpasowuje mi sie między Ultimę do 80 gram a Diaflexa do 28. Edytowane 24 Października 2015 przez Durzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek_ee Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 w Poznań Swadzim są dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 @godski od szczytu pazura 26 cm, tak to jednoskladyDzięki. To odpadam. Za krótki uchwyt. Nigdy nie zrozumiem dlaczego do mocnej wędki na dwustopkowych przelotkach ktoś robi uchwyt 26 cm. Jak tym rzucić oburącz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Miałem dziś te kije w ręku, całkiem fajne patyki, dobrze wykonane warte swojej ceny ( jak już wcześniej powiedziano są trochę niedoszacowane ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek_ee Opublikowano 24 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) @godski tylko tak rzucam tym kijem, oburącz żaden problem Edytowane 24 Października 2015 przez emilek_ee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Wiem że można. Ale mnie wygodniej przy dłuższym uchwycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroaro Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Miał ktoś w ręku WIXOM 200 L 1.5-7GR, jeżeli wyższe modele były tak nie doszacowane, to ten pewnie będzie do 15gr?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek_ee Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Do 15 raczej nie ale do 10 to już z pewnością ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi