Skocz do zawartości

Fotografia wędkarska - nowy artykuł

Rekomendowane odpowiedzi

Kamil nie wiem jak u Ciebie ale ja w swoim Lumixie mam tak że jak na samowyzwalaczu szybko wcisnę spust migawki i aparat nie wyostrzy od razu to ostrzy przed zwolnieniem migawki.

Myślałem że to działa tylko na jednym trybie autofocusa ale sprawdziłem i działa na wszystkich 3 trybach.

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Czyli rozumiem, że nawet jeśli wyostrzymy sami na jakimś przedmiocie, to przed cyknięciem fotki aparat jeszcze raz sam wyostrzy na najbliższym przedmiocie??(w tej sytuacji rybie?)

Spróbuję tak zrobić następnym razem :D

Dzięki za wskazówkę :D

Czyli rozumiem, że nawet jeśli wyostrzymy sami na jakimś przedmiocie, to przed cyknięciem fotki aparat jeszcze raz sam wyostrzy na najbliższym przedmiocie??(w tej sytuacji rybie?)

Spróbuję tak zrobić następnym razem :D

Dzięki za wskazówkę :D

Ano wyostrzy... :D

P.S. Chiba, że ostrość jest ustawiona manualnie.

Wracając do robienia fotek nad wodą:

W październikowym WW jest artykuł z serii Złów i Wypuść red. @Baloo.(znowu kupiłem WW przez te konkretne artykuły <_< ) Fajnie opisane co i jak. To takie konkretne podsumowanie tych różnych opcji, które podane były tu na forum.

Pozdrawiam

Kamil

Czy ktoś z Was używa worka karpiowego (albo szczupakowego, bo podobno takie też są), żeby umieścić w nim rybę w wodzie na czas przygotowania aparatu, statywu itd?

Np. takiego:

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/popenphoto.php?file= ../p/s3/1229493285.jpg

Jeszcze jedno.

Mateusz (@Włóczykij) rozumiem, że w Twoim ostrość ustawia tylko przed pierwszym zdjęciem z samowyzwalacza? Czyli jak np robisz serię 3fotek, to po zmianie pozycji ustawienia rybki między fotkami, aparat już ostrości Ci nie przestawia??

Pozdrawiam

Kamil