Włóczykij Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Kamil nie wiem jak u Ciebie ale ja w swoim Lumixie mam tak że jak na samowyzwalaczu szybko wcisnę spust migawki i aparat nie wyostrzy od razu to ostrzy przed zwolnieniem migawki.Myślałem że to działa tylko na jednym trybie autofocusa ale sprawdziłem i działa na wszystkich 3 trybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 A nie wiem, nie wiem Nie sprawdzałem...Bardzo możliwe i prawdopodobne. Ja dla bezpieczeństwa ostrzę przed pozowaniem PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Ja do tej pory robiłam tak samo ale po tym odkryciu wciskam szybko bez ostrzenia i aparat ostrzy przed wyzwoleniem migawki ze 100% skutecznością a jak jeszcze się ustawi na ostrzenie na najbliższy obiekt to juz nie ma mowy o nieostrej rybce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Czyli rozumiem, że nawet jeśli wyostrzymy sami na jakimś przedmiocie, to przed cyknięciem fotki aparat jeszcze raz sam wyostrzy na najbliższym przedmiocie??(w tej sytuacji rybie?) Spróbuję tak zrobić następnym razem Dzięki za wskazówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Mój jak przytrzymam wciśnięty do połowy spust i dam mu te pół sekundy żeby wyostrzył to już tak zostanie, ale jak wcisnę szybko do końca to wtedy ostrzy i dobiera pozostałe parametry przed zwolnieniem migawki Np po 10s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Czyli rozumiem, że nawet jeśli wyostrzymy sami na jakimś przedmiocie, to przed cyknięciem fotki aparat jeszcze raz sam wyostrzy na najbliższym przedmiocie??(w tej sytuacji rybie?) Spróbuję tak zrobić następnym razem Dzięki za wskazówkę Ano wyostrzy... P.S. Chiba, że ostrość jest ustawiona manualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Wracając do robienia fotek nad wodą:W październikowym WW jest artykuł z serii Złów i Wypuść red. @Baloo.(znowu kupiłem WW przez te konkretne artykuły <_< ) Fajnie opisane co i jak. To takie konkretne podsumowanie tych różnych opcji, które podane były tu na forum. PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abborre Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Może ktoś da radę wstawić ten artykuł na forum? Bo u mnie w kioskach to chyba nie ma… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Tu są artykuły online, choć akurat art. Pamiątka(o który się rozchodzi) jest niezamieszczony...może się to zmieni. http://www.ww.media.pl/?page=Structure&id=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abborre Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Czy ktoś z Was używa worka karpiowego (albo szczupakowego, bo podobno takie też są), żeby umieścić w nim rybę w wodzie na czas przygotowania aparatu, statywu itd?Np. takiego: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/popenphoto.php?file= ../p/s3/1229493285.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Jeszcze jedno.Mateusz (@Włóczykij) rozumiem, że w Twoim ostrość ustawia tylko przed pierwszym zdjęciem z samowyzwalacza? Czyli jak np robisz serię 3fotek, to po zmianie pozycji ustawienia rybki między fotkami, aparat już ostrości Ci nie przestawia?? PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Nie Próbowałem robić serii więc na razie nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Sprawdzę przy najbliższej okazji i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi