ictus Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Kupiłem pełną klatkę Canona 5D Mark II a do niego stałkę Canon 50mm ze światłem 1.4. Super sprzęt.Niestety po kilku sesjach najpierw pokazał mi się komunikat że brak komunikacji z obiektywem.Po restarcie obiektyw czasem ostrzył, miałem wrażenie że tylko w jedną stronę i tylko z niektórych pozycji po przestawieniu manualnie. Teraz Af kompletnie nie działa. Na innym obiektywie działa ok. Gdzie się wybrać z tym Canonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 A styki w obiektywie i body czyściłeś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) Czyściłem ale nie wiem czy dobrze. Czym powinno się je wyczyścić? Nie mam specjalistycznego płynu. Pod ręką nie mam też spirytusu ale mam octenisept - nada się? Edytowane 17 Października 2015 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 jeżeli chcesz oficjalny serwis producenta to tylko Żytnia, W-wa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) ul. Żytnia 15, http://e-csi.pl/W piątek odbierałem swoje szkło (55-250mm) po identycznym błędzie. Na szczęście na gwarancji. Edytowane 17 Października 2015 przez PiECIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Mam nadzieję że nie przekroczy to ceny używanego obiektywu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) W sklepie z elektroniką powinieneś dostać alkohol izopropylowy. Jeżeli serwis będzie żądał astronomicznych sum, podam Ci namiary do znanego mecha-optyka Edytowane 18 Października 2015 przez patu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi