Skocz do zawartości

Nici - przed i po lakierowaniu

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Ostatnio szukam nici do starego brązowego lamiglasa i na razie znalazłem nitkę justace metallic 941, do tej pory używałem nitek metalik tylko do tipetów ale w tą podobno wsiąka lakier. Może ktoś jeszcze podpowie jakiś fajny brąz .

Mysle ze ten fishawk sunburst 200 tez by fajnie wyszedl na takim brazowym blanku.

Paweł @p-pro7

Śliczny ten Justace Metallic. W rzeczywistości może za mocno "świeci" ale na tej fotce fajnie wyglada.

Na fotkach niżej masz nitkę Gudebrod Nylon 5274 na omotce. W słońcu gubi się ale w sztucznym jest wyraźnie ciemniejsza niż blank. Tippet Metallic Miedź.

Mam jeszcze Gudebrod Nylon 541 ale nie na blanku. Jest ona jaśniejsza i sam ciemny brąz szklanego blanku ja może przyciemnić. Może musiałbyś wejść w jedwab ale paseczków nie uzyskasz. A to co przedstawiłeś w poście #8 przy Talonie 6+ nie zadowala Cię? Deczko jaśniejsza (żółć, jasny pomarancz) i byłaby cacy. :)

_____

post-58042-0-32718500-1515336196_thumb.jpg

post-58042-0-98436900-1515336214_thumb.jpg

post-58042-0-26143700-1515336234_thumb.jpg

Ostatnio szukam nici do starego brązowego lamiglasa i na razie znalazłem nitkę justace metallic 941, do tej pory używałem nitek metalik tylko do tipetów ale w tą podobno wsiąka lakier. Może ktoś jeszcze podpowie jakiś fajny brąz .

attachicon.gif DSC01676.JPGattachicon.gif DSC01706.JPG

Dla mnie rewelacja,pięknie się komponują????A gdzie kupiłeś te nici? Edytowane przez Tom Rob

Mysle ze ten fishawk sunburst 200 tez by fajnie wyszedl na takim brazowym blanku.

Widziałem u Ciebie w wątku, piękna nitka ,będę szukał

Trout master - ta z postu #8 to bordo a brąz z tego co wiem już nie do kupienia.

Justace kupiłem w fc, tania nie jest ale za to 200m.

• 5 tygodni później...

Szukam nici pod kolor taiahy. Po lakierowaniu chciałbym żeby była jak najbardziej zbliżona do koloru blanku

Jakieś propozycję?

Najlepszy był by Gudebrod 1892 Olive green ale jest bardzo ciężko osiągalny. Z dostępnych to ProWrap Olive 558. ProWrap jest minimalnie ciemniejszy od Gudebroda ale spokojnie da radę.

Edytowane przez fox mulder

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Mam pytanie.

Myślicie że nici ProWrap ColorFast 749 - Brown zastąpią te z omotek (fotki)? Co można ewent. zastosować aby w ten kolor trafić? Musi być Color Fast czy może być zwykła?

Oryginalny kolor- lekko ciemniejszy niż czekolada mleczna. :)

________

post-58042-0-93012700-1532021494_thumb.jpg

post-58042-0-56985100-1532021552_thumb.jpg

post-58042-0-74064700-1532021565_thumb.jpg

Edytowane przez trout master

• 7 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...