Skocz do zawartości

Nici - przed i po lakierowaniu

DelTor0

Rekomendowane odpowiedzi

Te zielone nici to Fishawk Variegated

kolor FOREST

https://www.fishhawkthreads.com/images/veriegated_lg_0002_forest.jpg

Robione przez YLI Corp z Rock Hill, South Carolina, USA

Chyba do dostania tutaj:

https://fishing4fun.gr/shop/fishhawk-variegated-nylon-forest-a-size-a-03v/

O widzisz, bardzo mozliwe :) Dzieki!

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Tak wyglądają nici Fishawk kolor Sunburst. Do nici ze Scott G2 trochę im brakuje, te są jakby żywsze, wpadające w pomarańcz. Sunburst w słońcu bardziej kolor piwa, miodu, ciemnego piasku.

Żeby trafić kolor podobny do Scott G2 pewnie trzeba by zejść z kolorem o stopień niżej, ale gwarancji nie daję. :)

Nici Sunburst prześwitują fajnie, stopki omotek widać jak pod jedwabiem. Na ciemnym graficie blanku słabo jednak widać ich kolor.

Fotki są podrasowane więc wizualnie trochę mogą oszukiwać te rzeczywiste.

_____

post-58042-0-15697000-1600712427_thumb.jpg

post-58042-0-70392300-1600712444_thumb.jpg

post-58042-0-71389300-1600712456_thumb.jpg

post-58042-0-57202300-1600712474_thumb.jpg

• Like 4

I ta sama nitka w omotce ale prześwietlona słońcem. Trochę lepiej wyglada, jakby lekki metalic.

Najgorzej wyglada gdy brak światła. Wtedy jakby sucha trawa była zamiast omotki. :) ;)

______

Oooooo, cholera. Nie wiem jakim cudem poobracało fotki. :(

_____

post-58042-0-63897300-1600798410_thumb.jpg

post-58042-0-37142300-1600798446_thumb.jpg

post-58042-0-43188400-1600798457_thumb.jpg

Edytowane przez trout master
  • Like 1

• 2 miesiące temu...

Chcesz mieć ładne żywe kolory, to przed położeniem omotek podmaluj blank lakierem srebrnym miejsca pod omotki a następnie połóż omotki i lakieruj. Oczywiście 1 warstwa lakieru musi być o rzadszej konsystencji aby dobrze spenetrowała wszystkie mikro pory ( czyli przedostać się do srebrnego podkładu ).

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

Wg katalogu, w starych Tournamentach - Gudebrod 245 royal blue, a w pierwszych zielonych Legend'ach i pierwszych Extreme - Gudebrod 696 legend teal. Ale różnie bywało. Mam firmowego big jiga owiniętego nitką dark blue

• Like 1

Olive green do zielonych, a do wcześniejszej wersji blanku gloss brown pearl finish - medium brown. Tylko weźcie poprawkę, że to były katalogowe kolory nici sprzed lat kilku, kilkunastu, mogą być niewielkie różnice.. 

• Like 1

Na pewno oryginały nici StC ma Tomek Mańczak z Artrod.

Ze starych nici Gudebrod mam końcówki do zielonego Elite, i nędzne resztki do Extreme,  do scIV - royal blue, i o ton może dwa ciemniejszy od royal blue - cobalt, med grey do Avida, med green do starych WR. I całe mnóstwo innych kolorów, nawet bardzo starych edycji - wiadomo wyplatanki. Nie zachęcam, nie sprzedaję - chytry jestem.. ale potrafię kawałek odwinąć  :)     

• Like 3

Na pewno oryginały nici StC ma Tomek Mańczak z Artrod.

Ze starych nici Gudebrod mam końcówki do zielonego Elite, i nędzne resztki do Extreme,  do scIV - royal blue, i o ton może dwa ciemniejszy od royal blue - cobalt, med grey do Avida, med green do starych WR. I całe mnóstwo innych kolorów, nawet bardzo starych edycji - wiadomo wyplatanki. Nie zachęcam, nie sprzedaję - chytry jestem.. ale potrafię kawałek odwinąć  :)     

A Masz do Legend Elite ES ? Trzeba mi dosłownie na jedną omotkę 

• 3 miesiące temu...

Potrzebuje nitki w kolorze Gudebrod z fotki/linku niżej. Oryginalnego Gudebroda ciężko znaleść, poza tym na dwie przelotki dwustopkowe do Sage ESN nie za bardzo chcę kupować całą szpulkę.

Może ktoś wie czym zastąpić aby wyglądała jak oryginal? Myślałem nad jakąś jedwabną. Jedwab ładnie "pokazujei łapie " kolor blanku wiec może w to by poszedł. Tylko jaki kolor tego jedwabiu wziąć żeby się jak najbardziej zgadzało? Ktoś ma jakiś sprawdzony sposób?

https://www.ebay.com/itm/195591860189

Pzdr.

_______

post-58042-0-96957500-1679206075_thumb.png

Edytowane przez trout master

• 10 miesięcy temu...