DelTor0 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Te zielone nici to Fishawk Variegatedkolor FOREST https://www.fishhawkthreads.com/images/veriegated_lg_0002_forest.jpg Robione przez YLI Corp z Rock Hill, South Carolina, USA Chyba do dostania tutaj:https://fishing4fun.gr/shop/fishhawk-variegated-nylon-forest-a-size-a-03v/ O widzisz, bardzo mozliwe Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Napisalem do STC, zobaczymy czy napisza jaka to nitka dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Ale zielona masz taka podobna?Mam zielone takie jak dostałem w komplecie Ok 2000r. gdy kupiłem blank muchowy StCroix Ultra Legend. Ale cieni raczej na nich nie było po lakierze. Kijów już nie mam wiec nie sprawdzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Ktoś z szanownego grona "zbrojmistrzów" orientuje się jaki kolor nici był (jest) w muchowkach Dragon Tournament HDC? Bordowy (czy brązowy, zależy jak patrzeć ) blank a nitka w omotce jakaś taka buraczkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Pytanie do doświadczonych kolegów - jaki kolor nici zastosowalibyście do omotek w St. Croix Legend Touranment Inshore (LTIS76MLF)?Chciałbym uzyskać efekt jak najbliższy oryginalnym omotkom. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Dobrze pasują nici ProWarp ColorFast Nylon nr 455 - Cobalt ale nie wiem czy są identyczne z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Tak wyglądają nici Fishawk kolor Sunburst. Do nici ze Scott G2 trochę im brakuje, te są jakby żywsze, wpadające w pomarańcz. Sunburst w słońcu bardziej kolor piwa, miodu, ciemnego piasku. Żeby trafić kolor podobny do Scott G2 pewnie trzeba by zejść z kolorem o stopień niżej, ale gwarancji nie daję. Nici Sunburst prześwitują fajnie, stopki omotek widać jak pod jedwabiem. Na ciemnym graficie blanku słabo jednak widać ich kolor. Fotki są podrasowane więc wizualnie trochę mogą oszukiwać te rzeczywiste. _____ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) I ta sama nitka w omotce ale prześwietlona słońcem. Trochę lepiej wyglada, jakby lekki metalic. Najgorzej wyglada gdy brak światła. Wtedy jakby sucha trawa była zamiast omotki. ______ Oooooo, cholera. Nie wiem jakim cudem poobracało fotki. _____ Edytowane 22 Września 2020 przez trout master 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hansi Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Chcesz mieć ładne żywe kolory, to przed położeniem omotek podmaluj blank lakierem srebrnym miejsca pod omotki a następnie połóż omotki i lakieruj. Oczywiście 1 warstwa lakieru musi być o rzadszej konsystencji aby dobrze spenetrowała wszystkie mikro pory ( czyli przedostać się do srebrnego podkładu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Napisalem do STC, zobaczymy czy napisza jaka to nitka dokladnie Masz może odpowiedź z STC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Masz może odpowiedź z STC ? Nie, nie odpisali co to za nitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Czy ktoś z kolegów ma wiedzę na temat nici do:- St Croix Legend Extreme ze starej serii, zielona- St Croix legent Tournament - ciemnoniebieski Ma być idealnie dobrana w kolor blanku, coś sprawdzonego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Wg katalogu, w starych Tournamentach - Gudebrod 245 royal blue, a w pierwszych zielonych Legend'ach i pierwszych Extreme - Gudebrod 696 legend teal. Ale różnie bywało. Mam firmowego big jiga owiniętego nitką dark blue 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 A do St.Croix Legend Elite ES ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Olive green do zielonych, a do wcześniejszej wersji blanku gloss brown pearl finish - medium brown. Tylko weźcie poprawkę, że to były katalogowe kolory nici sprzed lat kilku, kilkunastu, mogą być niewielkie różnice.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 (edytowane) Dziękuję Sławku za konkretną odpowiedź. Edytowane 22 Listopada 2022 przez TomekSudety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 (edytowane) Tylko weź teraz znajdź Gudebrod'a.... Będę kombinował z ProWrap 455 i 528.... chyba ? .... Edytowane 23 Listopada 2022 przez TomekSudety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Jakieś stare Gudebrod mam. Napisz nr. jakie potrzebujesz i sprawdzę. Z tych Royal Blue (Prowrap) też chyba coś mam jakbyś chciał kombinować na próbę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Na pewno oryginały nici StC ma Tomek Mańczak z Artrod. Ze starych nici Gudebrod mam końcówki do zielonego Elite, i nędzne resztki do Extreme, do scIV - royal blue, i o ton może dwa ciemniejszy od royal blue - cobalt, med grey do Avida, med green do starych WR. I całe mnóstwo innych kolorów, nawet bardzo starych edycji - wiadomo wyplatanki. Nie zachęcam, nie sprzedaję - chytry jestem.. ale potrafię kawałek odwinąć 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Chłopaki dziękuję. Pro wrapki nie kosztują majątku, kupię kilka zbliżonych. Z Tomkiem już rozmawiałem ale nie przyznał sie, że ma oryginały, twierdzi, że dobierał kolory z Fishawka... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Na pewno oryginały nici StC ma Tomek Mańczak z Artrod. Ze starych nici Gudebrod mam końcówki do zielonego Elite, i nędzne resztki do Extreme, do scIV - royal blue, i o ton może dwa ciemniejszy od royal blue - cobalt, med grey do Avida, med green do starych WR. I całe mnóstwo innych kolorów, nawet bardzo starych edycji - wiadomo wyplatanki. Nie zachęcam, nie sprzedaję - chytry jestem.. ale potrafię kawałek odwinąć A Masz do Legend Elite ES ? Trzeba mi dosłownie na jedną omotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Mam i dam. Przyślij adres.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 (edytowane) Potrzebuje nitki w kolorze Gudebrod z fotki/linku niżej. Oryginalnego Gudebroda ciężko znaleść, poza tym na dwie przelotki dwustopkowe do Sage ESN nie za bardzo chcę kupować całą szpulkę. Może ktoś wie czym zastąpić aby wyglądała jak oryginal? Myślałem nad jakąś jedwabną. Jedwab ładnie "pokazujei łapie " kolor blanku wiec może w to by poszedł. Tylko jaki kolor tego jedwabiu wziąć żeby się jak najbardziej zgadzało? Ktoś ma jakiś sprawdzony sposób? https://www.ebay.com/itm/195591860189 Pzdr._______ Edytowane 19 Marca 2023 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 15 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 (edytowane) Dzień dobry. Kolega porosił mnie o podmianę pogiętej przelotki na St Croix Avid. Jaka nitka tam podejdzie w miejsce firmowej? Edytowane 15 Lutego 2024 przez MatB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi