Skocz do zawartości
  • 0

Najbardziej mobilna/poręczna echosonda

siewicz

Pytanie

Witam, Potrzebuję możliwe najbardziej mobilnej i poręcznej echosondy. Często robię szybkie wypady - dosłownie 2-3h łowienia, łódka z wypożyczalni, cały sprzęt w jednym plecaku. Potrzebowałbym czegoś co pokaże mi w miarę precyzyjnie głębokość którą mam pod łódką i z grubsza ukształtowanie dna (tzn żebym przynajmniej miał pojęcie czy opada czy się wznosi, a nie pokazywało cały czas prostej linii ;) ). . Niczego więcej nie wymagam. Temperatura wody będzie miłym dodatkiem, ale nie niezbędnym.

Najbardziej zależy mi na tym żeby zajmowała jak najmniej miejsca, była jak najlżejsza, jak najprostsza w obsłudze.

Oglądałem różne wynalazki na baterie (paluszki AA), ale nie mam przekonania. Macie jakieś doświadczenia z tym?

Jeśli nie to coś prostego, co wytrzyma w razie potrzeby cały dzień łowienia na aku np 4Ah (jest to w ogóle możliwe?)

Poza spinningiem echo będzie służyło do zbadania dnia z pontonu przy zasiadkach karpiowych które też kilka razy w sezonie mi się zdarzają.

Z góry dziękuję za pomoc.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

4 ah to troche malo ,moze  cos z serii lowrance elite 4" , malenstwo male zapotrzebowanie na prad , zobrazuje CI to czego oczekujesz , jest opcja  z gps. A jeszcze mniejesze to elite 3"  na aledrogo ponizej 700zl , proste i funckjonalne urzadzenie

Edytowane przez siarq

• 0

Humminbird d570i portable - Brzoza, nigdzie nie mogę tego znaleźć? Może podrzucisz jakimś linkiem?

Właśnie myślałem o czymś 3" lub 4" i aku 4ah na krótkie wypady i dodatkowy w domu 7ah na dłuższe. Zabudować to w jakiś sprytny case - widziałem gdzieś w internecie jak facet miał to wmontowane w torbę z przynętami - fajnie to wyglądało, teraz nie mogę znaleźć.

Lepszym wyborem będzie Garmin Echo 151DV czy Lowrance Elite-3x? Lowrance może być bardziej prądożerny z powodu kolorowego wyświetlacza?

• 0

http://www.fishfinders.info/humminbird-570-review

Cos mi sie pomyliło z tymi symbolami. Ogólnie echosonda juz nie jest produkowana. Posiadam ten model i jest ok.

Tutaj masz troche mniejszy model i fotke jak to wszystko (łącznie z akumulatorem) jest zapakowane.

http://www.humminbird.com/Products/386ci-Combo-Portable/

Edytowane przez brzoza