Witam, Potrzebuję możliwe najbardziej mobilnej i poręcznej echosondy. Często robię szybkie wypady - dosłownie 2-3h łowienia, łódka z wypożyczalni, cały sprzęt w jednym plecaku. Potrzebowałbym czegoś co pokaże mi w miarę precyzyjnie głębokość którą mam pod łódką i z grubsza ukształtowanie dna (tzn żebym przynajmniej miał pojęcie czy opada czy się wznosi, a nie pokazywało cały czas prostej linii ). . Niczego więcej nie wymagam. Temperatura wody będzie miłym dodatkiem, ale nie niezbędnym.
Najbardziej zależy mi na tym żeby zajmowała jak najmniej miejsca, była jak najlżejsza, jak najprostsza w obsłudze.
Oglądałem różne wynalazki na baterie (paluszki AA), ale nie mam przekonania. Macie jakieś doświadczenia z tym?
Jeśli nie to coś prostego, co wytrzyma w razie potrzeby cały dzień łowienia na aku np 4Ah (jest to w ogóle możliwe?)
Poza spinningiem echo będzie służyło do zbadania dnia z pontonu przy zasiadkach karpiowych które też kilka razy w sezonie mi się zdarzają.
Pytanie
siewicz
Witam, Potrzebuję możliwe najbardziej mobilnej i poręcznej echosondy. Często robię szybkie wypady - dosłownie 2-3h łowienia, łódka z wypożyczalni, cały sprzęt w jednym plecaku. Potrzebowałbym czegoś co pokaże mi w miarę precyzyjnie głębokość którą mam pod łódką i z grubsza ukształtowanie dna (tzn żebym przynajmniej miał pojęcie czy opada czy się wznosi, a nie pokazywało cały czas prostej linii
). . Niczego więcej nie wymagam. Temperatura wody będzie miłym dodatkiem, ale nie niezbędnym.
Najbardziej zależy mi na tym żeby zajmowała jak najmniej miejsca, była jak najlżejsza, jak najprostsza w obsłudze.
Oglądałem różne wynalazki na baterie (paluszki AA), ale nie mam przekonania. Macie jakieś doświadczenia z tym?
Jeśli nie to coś prostego, co wytrzyma w razie potrzeby cały dzień łowienia na aku np 4Ah (jest to w ogóle możliwe?)
Poza spinningiem echo będzie służyło do zbadania dnia z pontonu przy zasiadkach karpiowych które też kilka razy w sezonie mi się zdarzają.
Z góry dziękuję za pomoc.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi