Lato w pełni więc i sezon na łowienie kleni i jazi na smużaki również. Chciałbym spytać Panie i Panowie jak łowicie na wszelkie żukopodne przynęty?
Zanim dostanę odpowiedź 'smużymy' sprecyzuję nieco pytanie:
- rzuty z prądem czy pod prąd (a może w poprzek nurtu?)
- co z prędkością ściągania? Czy przytrzymujecie przynętę w miejscu i czy nie wygląda to nienaturalnie?
- co z 'graniem' szczytówką żeby przynęta lekko podrygiwała na tafli wody?
- czy leżąca na wodzie żyłka w znaczący sposób psuje pracę przynęty?
Pytam ponieważ ostatnio sporo z takimi właśnie przynętami eksperymentuję, dotychczas bez wiekszych efektów. Od dzieciaka lubiłem patrzeć jak na mojej Postomii jazie jak smoki wciągają koniki polne, które nieopatrznie 'wskoczyły' do wody, a teraz albo nie ma jazi, albo na mojego rebelowego konika nie reflektują...coś w każdym razie robię nie tak i właśnie próbuję dojść co. Pomocy więc!
Pytanie
Gruzin
Lato w pełni więc i sezon na łowienie kleni i jazi na smużaki również. Chciałbym spytać Panie i Panowie jak łowicie na wszelkie żukopodne przynęty?
Zanim dostanę odpowiedź 'smużymy'
sprecyzuję nieco pytanie:
- rzuty z prądem czy pod prąd (a może w poprzek nurtu?)
- co z prędkością ściągania? Czy przytrzymujecie przynętę w miejscu i czy nie wygląda to nienaturalnie?
- co z 'graniem' szczytówką żeby przynęta lekko podrygiwała na tafli wody?
- czy leżąca na wodzie żyłka w znaczący sposób psuje pracę przynęty?
Pytam ponieważ ostatnio sporo z takimi właśnie przynętami eksperymentuję, dotychczas bez wiekszych efektów. Od dzieciaka lubiłem patrzeć jak na mojej Postomii jazie jak smoki wciągają koniki polne, które nieopatrznie 'wskoczyły' do wody, a teraz albo nie ma jazi, albo na mojego rebelowego konika nie reflektują...coś w każdym razie robię nie tak i właśnie próbuję dojść co. Pomocy więc!
Top użytkownicy dla tego pytania
15
14
14
14
Popularne dni
13 Lut
22
11 Lut
15
14 Sty
14
13 Kwi
11
Top użytkownicy dla tego pytania
guciolucky 15 odpowiedzi
Sayonara 14 odpowiedzi
wobo 14 odpowiedzi
Alexspin 14 odpowiedzi
Popularne dni
13 Lut 2019
22 odpowiedzi
11 Lut 2019
15 odpowiedzi
14 Sty 2019
14 odpowiedzi
13 Kwi 2014
11 odpowiedzi
Popularne posty
Taps
Na smużaki ryby nie tylko atakują od dołu.Często płyną za przynętą 2-3 metry.Grzbiet smużaka wtedy na pewno widać.Jaskrawy pomaga wędkarzowi. Na filmie widać jak bardzo widać kolory,pracę.Zobaczcie Bi
Pride
Ja tylko dodam małe zobrazowanie tematu ryba nie zawsze atakuje pod kątem 90 stopni, wystarczy, że ustawi się pół metra za przynętą i już widzi ją w całej okazałości. Tutaj zdjęcie typowo smużącej ża
guciolucky
Krzysiu, co by zrobiło się cieplej Wczoraj było już naprawdę wiosennie i ciepło
Opublikowane grafiki
125 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi