Skocz do zawartości

Kolejny kłusol ukarany. Idzie lepsze????

MARCIN FILIPOWICZ

Rekomendowane odpowiedzi

W tamtym roku na Roznowie 3 siaty ;)  w tym jedna ponad 500 m wyjechala Wladek pol godziny ladowal to do Teranno mamracz pod nosem ze jakbym mu powiedzial ze tyle tego ;)  to przyczepke by .........................................niestety lodki juz nie zostawiam za kazdym razem ciagne...............................

A co się będziesz  po Rożnowach bujał , na twojej wodzie , pod sztandarem C&R  koledzy z JB cię ,bzy..ją" . :lol:

Jeśli chodzi o octopusika to niech se pływa z tego co wiem ryby puszcza , tylko te zdjęcie , przez które pali chłopakom miejscówki to aż sie trzęsę

W tamtym roku na Roznowie 3 siaty ;)  w tym jedna ponad 500 m wyjechala Wladek pol godziny ladowal to do Teranno mamracz pod nosem ze jakbym mu powiedzial ze tyle tego ;)  to przyczepke by .........................................niestety lodki juz nie zostawiam za kazdym razem ciagne...............................

Jakoś wydaje mi sie , ze ten roznow to taka ostoja kłusowników na poludniu

...

Moze trza by było aby sie dowiedzieć co i kto i wysłać do niego nieoficjalna delegacje , a na pewno na JB znalazło by sie kilku nie koniecznie miło wyglądających forumowiczów ,chętnych udowodnić owym panom słuszność swoich racji.

Wszystko zgodnie z prawem sie rozumie:)

A są tu miło wyglądający? Bo jak kiedyś zostawiłem otwartą stronę jerka na kompie, z zdjęciami, chyba wątek "Sumy", to żona stwierdziła że wszyscy wyglądamy na " 5 lat odsiadki za sam wygląd" :-D

• Like 1

• 2 lata później...

Mimo wszystko uważam, że strażnik powinien byc bardziej stanowczy i za ten atak na nagrywającego powinen łajzę zakuć mordą do ziemi, poza kamera trochę sponiewierać(wrzucić na chwilę do wody niech marznie), może jakiś strzał pod zebra żeby nie było widać i poczekać aż przyjedzie policja. I oczywiście zarekwirować sprzęt!

Edytowane przez erqgth
  • Like 2

Mimo wszystko uważam, że strażnik powinien byc bardziej stanowczy i za ten atak na nagrywającego powinen łajzę zakuć mordą do ziemi, poza kamera trochę sponiewierać(wrzucić na chwilę do wody niech marznie), może jakiś strzał pod zebra żeby nie było widać i poczekać aż przyjedzie policja. I oczywiście zarekwirować sprzęt!

I dla tego cieszę się, że by posiadać broń trzeba przejść testy psychologiczne...

• Like 2

K-pon czytaj ze zrozumieniem jesli dajesz rade oczywiscie.

Czy kolega napisal zeby mu zrobic krzywde?Czy zeby go lekko ogarnac?Ja juz takie akcje mialem i to jedyne wyjscie,rozmowa nie pomaga.

Takiego chama to ja bym chętnie utemperował.

ps .no chyba że Twoja uwagę zwrocilo stwierdzenie "strzal pod żebra" ale spokojnie,da sìę po tym żyć????

Edytowane przez Jeziorm 1
  • Like 1

Ludzi nie można bić, nawet jak zachowują się jak zwierzęta.

Złapany na gorącym uczynku i niech się tłumaczy przed sędzią, dodatkowa agresja to dla sądu argument dla do wyższej kary.

Takie moje prywatne zdanie.

Uważam, że taki osobnik, nie wykazujący za grosz skruchy, zasługuje na ludzkie traktowanie.

Ludzkim przecież jest danie komuś w mordę gdy sobie na to zasłuży ????.

Oczywiście mówię za siebie i oświadczam, że właśnie tak bym uczynił ????

Edytowane przez erqgth
  • Like 2

Od ukarania to są sądy a po drodze to jest Policja i Prokurator. 

Żaden strażnik , policjant czy inny osobnik uprawniony do kontroli nie ma prawa glanować  , bić po mordzie czy też żeberka liczyć  a na koniec  kąpać delikwenta w wodzie.

Nie raz już poniosło w naszym pięknym kraju stróżów prawa ,że odpowiadali za swoje czyny.

I żeby nie było kłusol powinien ponieść odpowiednią karę do przewinienia .Zarówno za kłusowanie jak również za zachowanie jakiego się dopuścił w czasie kontroli ,które mamy na filmie.

• Like 2

Człowiek wyciągnął do niego ręce i w imię obrony własnych praw mógł go obezwładnić do przyjazdu odpowiednich służb. Nabicie w tym przypadku siniaka nie jest żadnym nadużyciem.

Nie jestem „ukrytym strażnikiem Teksasu” i nie namawiam nikogo do robienia drugiej osobie krzywdy.

Co do noża to nikomu nie życzę ale miałem podobną sytuacje i mimo to nie zmieniłem i nie mam zamiaru zmieniać swoich zachowań w podobnej sytuacji.

Nie traktuje ludzi, którzy nie są w stanie „odpowiednio”(wg mnie) zareagować bo powodów takiego zachowania mogą mieć ogrom ale nie negujcie tez tych którzy w ramach zdrowego rozsądku chcą tak czynić.

Nie wspominałem o żadnym glanowaniu i/lub ordynarnym biciu a o daniu komuś nauczki. Tak normalne po męsku.

Źle to wszystko zrozumieliście.

Nie miałem zamiaru nikogo urazić ani namawiać do czynów prawnie zabronionych.

Kończę temat bo zrobiło się trochę nieprzyjemnie a nie miałem takiego zamiaru.

Edytowane przez erqgth

- Strażnik SSR w trakcie pełnienia obowiązków, podlega pełnej ochronie prawnej, jako funkcjonariusz panstwowy. Po ludzku to znaczy, że naruszenie jego nietykalności osobistej, jest karane tak samo jak napaść na policjanta. Nie wiem jaka jest praktyka w sądach, patagraf jest i można z niego korzystać. Strażnik może wytoczyć też zupelnie cywilny proces napastnikowi.

- kompletnie nie rozumiem, dlaczego kontroler biletów MPK, ma prawo używać środków przymusu bezpośredniego (gaz, kajdanki), działając w interesie spółki, częściowo prywatnej, a strażnik rybacki, pilnujący wód Rzeczpospolitej, dzierżawionych przez organizację społeczną (PZW), takowych uprawnień nie posiada. Oczywiście pozostaje kwestia szkoleń, doboru ludzi, testów psychologicznych. Nie każdy nadaje się na strażnika, tak samo jak nie każdy nadaje się na policjanta czy pielęgniarza.

Założę się, że w niemal każdym kole PZW, jest jakiś emerytowany (lub nie) prawnik, i kilku mundurowych. Dlaczego nie zaproponować im zwolnienia z skladki, w zamian za pomoc fachową? Szkolenie straży, pisanie pozwów.

• Like 5

Może sie czepiam ale czy choc złotówka z tych pieniedzy pójdzie na zarybienia aby odbudowac szkody które ten człowiek przyniósł ?

to pytanie chyba do pzw bo na ich korzyść zasadzono nawiązkę. a co pzw robi z pieniędzmi to przecież wiadmo, bo się tak gorliwie spowiada swoim członkom...

• 1 rok później...