leslaw Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Po raz pierwszy chce kupic slidera, na poczatek 7 cm.Ktory lepszy ?, w wersji plywajacej czy tonacej ?.Dziekuje za podpowiedzi, Leslaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 tylko tonące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Popieram Remka weź tonące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 ...jeśli to twój pierwszy, bierz tonącego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 na głębokość do 1,5m pływający.powtżej tonący,nałowisku do 3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 http://www.jerkbait.pl/?p=407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 7-ka? Czemu nie 10-tka? Według mnie S7 jest jakiś zbyt nerwowy. Z S10 można zrobić wszystko. Zawsze lepiej służyły mi pływające. Cokolwiek wybierzesz (7 czy 10, tonący czy pływający) -wiedz, że każdy sliderek ma swój charakterek. Dwa takie same sliderki mogą pracować zupełnie inaczej. Jedne są leniwe, inne pracowite... Trzeba trafu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 U mnie też 7cm nie zagościły w pudełku - minimum 10cm - jak na szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Slider 12 F (pływajacy). Osobiscie chetnie zamienie czesc swoich tonacych dziesiątek na pływające dwunastki <_< ale to juz moze w wątku zamienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Slider 12 F (pływajacy). Osobiscie chetnie zamienie czesc swoich tonacych dziesiątek na pływające dwunastki <_< ale to juz moze w wątku zamienię pisz mi priwa z adresem a ja policze ile tego mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grendel Opublikowano 11 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Ja osobiście preferuję pływające. Chociaż fakt, że raczej nie łowię na głębokościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam, Planuję zakupić Salmo Slider, nigdy o tym nie słyszłemm ale czytam dużo pozytywnych opinii. Jako ze są dosyć drogie na początek chciałbym jeden aby wypróbować. Wybór Padł na Salmo Slider w kolorze okonia. Będę łowił wędziskiem 2,7 cm 10-40g, ewentualnie drugim krótszym sztywniejszym którego używam do trolingu jak ten pierwszy nie będzie wygodny. Myślę aby kupić 10 cm tylko czy tonący czy pływający? i oto moje pytanie. Łowię głównie w miejscach do 4 m głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 tonacy bierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Tonącego, płytko, poprowadzisz z łatwością. Na odwrót to nie działa Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) kup pływającego.jak zechcesz aby tonącym się stał wystarczy nawinąć trochę taśmy ołowianej na kotwicę brzuszną. Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez busz231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 1. zglos sie do busz2312. pomarudz mu troche bedziesz mial i takie i takiego (sorry krzysiek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Mówisz.. he he a zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Tak z ciekawości- kij pod kołowrotek czy multik i żyłka czy plecionka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Plecionka, kołowrotek (http://allegro.pl/spinning-cormoran-tr12-270-10-40g-promocja-i3166100388.html). Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez lewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Plecionkę daj sensownej mocy bo Ci ten slider poleci...Uważaj na palec wskazujący Jerkowanie może być ciężkie, bo amortyzowane przez miekkość kija oraz długośćPamiętaj że Slider 10 tonący waży 46gr, a 10 pływający 36gr. (Jeśli dodatkowo do pływającego dasz lametę) - obydwie wersje przekroczą CW twojej wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 No właśnie ciężki jest i tez się zastanawiałem nad 7 cm ale na forach czytam ze więcej osób jest za 10 cm. Ewentualnie mam jeszcze starszy kij 1,9m sztywniejszy który używam do trolingu. Spróbować chcę tym jerkiem i moze mis ie spodoba i nie wiem który kupić heh łowię w wodach stojących które są do 4 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Pamiętaj ze z pływajacego latwo zrobić tonacego, na odwrót już gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 No właśnie ciężki jest i tez się zastanawiałem nad 7 cm ale na forach czytam ze więcej osób jest za 10 cm. Ewentualnie mam jeszcze starszy kij 1,9m sztywniejszy który używam do trolingu. Spróbować chcę tym jerkiem i moze mis ie spodoba i nie wiem który kupić heh łowię w wodach stojących które są do 4 m.Jerkowanie na pewno Ci się spodoba.Kup sobie lepiej 10cm.Pamiętam,gdy slidery dopiero wchodziły na rynek,to wtedy dziesiątki mi się wydawały duże ,ale teraz sam coś tam strugam i moje szczupakowe jerki mają minimum 13 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi