Skocz do zawartości

Delikatna wklejka do jaskółek

Gość Trevor

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie potrzebuję porady w wyborze UL wklejki pod okonia. Szukam raczej budżetowego kija (300zł), będzie przeznaczony wyłącznie do jaskółek na główkach max 2g. Lubie krótkie kije max 220-230. No 
Myślałem o Kongerach elvisie i mikrosie,

Akcja raczej mod-fast/ fast. Super fasty raczej odpadają, no i raczej wklejka bo łowię nawet na0,5-1gr główki.

Edytowane przez Trevor

Nie wiem ale mi jakość tak delikatne wklejki nie pasują pod jaskółkę. Pod paprocha i owszem ale jaskółkę trza szarpnąć aby właściwie zapracowała. 

No ale ile wędkarzy tyle sposobów prowadzenia ... 

Edytowane przez siatkaz
  • Like 2

Obecnie łowię na Parabellum UL 0-7 i właśnie tej wklejki mi brakuje. Owszem prowadzi się dobrze ale nie czuć brań, w 90 % po prostu po ponownym podbiciu mam już zaciętego okonia :) A tak jak pisałem łowię bardzo lekko bo w sumie guma z główką waży max 4gr. więc wklejka spokojnie to będzie podbijać.

Edytowane przez Trevor

Nie no nie napisałem, że się nie nadaję, tylko, że słabo czuć branie, przy tak lekkiej przynęcie, na główce 3-4 gr owszem łowi się dobrze ale na główce 1gr już średnio chociaż da się, no bo łowię, poprostu chcę coś bardziej czułego i szybszego.

Wklejka do jaskółek, raczej marny pomysł. Piszesz że używasz Parabelki i się nie nadaje, jakoś ciężko mi w to uwierzyć, no chyba że do tego kija masz założoną żyłkę ...

Marny pomysł, wklejka?Myślę, że nie jest zły pomysł, tylko należałoby taką wklejkę rozebrać, odchudzić, postawić przelotki od nowa...

Mam coś takiego i żadnego innego kijka na jaskółki nie chcę :) .

Oto jak wygląda kijek po tunningu z wklejki mikado za 100złpost-45918-0-85855000-1445360238_thumb.jpg

Edytowane przez Jozi
  • Like 5

A może ktoś jakoś uzasadnić, dlaczego wklejka nie pasuje do jaskółek, bo rozumiem jak ktoś ma w c... kasy to sie bawi w kije z pracowni albo przezbrajanie kija za 100 zł, lub ktoś kto nie lubi wklejek piszę, że się nie nadaje, ale nikt nie napisze dlaczego. 

A może ktoś jakoś uzasadnić, dlaczego wklejka nie pasuje do jaskółek, bo rozumiem jak ktoś ma w c... kasy to sie bawi w kije z pracowni albo przezbrajanie kija za 100 zł, lub ktoś kto nie lubi wklejek piszę, że się nie nadaje, ale nikt nie napisze dlaczego. 

Może ja coś CI napiszę:

1.Jaskółka ma udawać dogorywającą rybkę lub narybek.

2.Wiesz jak się taka rybka zachowuje? Często rzuca się w amoku w prawo i lewo, a narybek też ma nieskoordynowane ruchy.

3.By nadać przynęcie takie ruchy, kijek powinien być w miarę sztywny, a wklejka jest-raczej chyba nie.

Jasne to dla Ciebie jest...

• Like 1